FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Veșnic nemulțumiți » Regulile din Liga 1, subiect de revoltă

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 01:00

Petrescu acuză că nu e normal ca la accesul în play-off să-i fie înjumătăţite punctele, lucru pe care şi Şumudică în 2015, dar şi Hagi anul trecut l-au susţinut atunci când erau pe primul loc.

Cine e pe prima poziţie pe parcursul campionatului regulat e nemulţumit de sistemul implementat de LPF acum 2 ani şi jumătate. Mai precis, de regula care înjumătăţeşte punctele la accesul în play-off, sistem care are menirea de a diminua distanţele între echipe. Acum e rândul celor de la CFR Cluj, prin vocea lui Dan Petrescu. În precedentele două sezoane, trupa din Gruia n-a avut nimic de obiectat.

"E anormal să-mi iei punctele"

"Nu mi se pare corect actualul sistem de desfășurare a campionatului. Mie mi-ar plăcea să fie un sistem cu play-off și cu play-out, dar să rămână fiecare cu punctele lui. Așa da, așa ar fi normal, oriunde în lume. Dacă ai implementa ce e la noi acum într-o țară precum Anglia, Italia, Germania sau Spania, ar râde toată lumea. Cum, tu muncești, faci puncte și după aceea vin alții și ți le înjumătățesc? Nu mi se pare normal. 100% nu e normal. Dar, dacă așa s-a stabilit, respectăm, că n-avem ce face", a declarat Dan Petrescu, antrenorul liderului.

Dacă acum s-ar intra în play-off, distanţa CFR-ului faţă de FCSB n-ar mai fi de 4 puncte, ci de numai două.

În numărul de azi, Gazeta face o simulare a topului primelor 6. Detalii în ediția tipărită sau pe platforma digitală, aici!

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA DE AZI

Dică s-a enervat și le-a răspuns contestatarilor

Un jucător va bifa primele minute pentru Dinamo în amicalul cu Aris Limassol

EI despre NOI. Risto Radunovici: "Frumusețea României m-a cucerit din prima, iar Brașovul e un oraș"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
risc_mix
risc_mix  •  06 Octombrie 2017, 12:49
Postat de haideusicfr pe 06 Octombrie 2017, 10:58

Acum te avantajază clasamentul și d-aia faci pe revoltatul. Il "avantajeaza " pentru ca CFR a jucat mai bine.De aceea,sau asta nu conteaza .Te contrazici singur. Jucati fotbal ,pai tocmai asta e ,s-a jucat ,s-a castigat.

Mă, eu nu vreau să te contrazic, știu cât te duce capul citind aberațiile din postările tale anterioare.De altfel nickname-ul tău-haide u și cfr- spune totul despre capacitatatea ta intelectuală. Adică un fel de,, haideți să haidem” toți. Ca să demonstrezi cât ești de prost nickname-ul ar trebui sa sune cam așa :haideucfrsteauacraiovasidinamo.Cât despre noua ta aberație, ce să zic? Dacă tu zici că cfr joacă fotbal,eu nu-i doresc decât să joace tot așa de acum înainte. Jucând așa îți garantez că la sfârșitul sezonului regulat o să fie la 10 puncte sub fcsb.Băăă, ăla nu e fotbal e antifotbal.Noroc cu ,,albitrii”

hmmmm
hmmmm  •  06 Octombrie 2017, 11:24

Da nu este normalsa fie injumatatite punctele, sunt foarte de acord! Avand in vedere ca in prima parte se joaca impotriva unor echipe foarte slabe, unele echipe pot sa piarda puncte aici. In play off/out se joaca meciuri directe pentru campionat intre echipe de valoare mult mai apropiata. Normal ar fi sa porneasca de la 0 toate echipele, si atunci ar fi un campionat adevarat si o campioana cu adevarat meritorie!

1279924835470684
Bogdan Barbu  •  06 Octombrie 2017, 11:09
Postat de risc_mix pe 06 Octombrie 2017, 09:13

Aoleu, unde ai văzut așa ceva frățioare? Este exact invers. Ca la Radio Erevan.Acolo, echipele merg în faza a 2 a cu REZULTATELE DIRECTE din grupă.Deci nu se șterg, din contră,doar alea contează iar în această fază nu mai joacă între ele

Da, la handbal se pastrează punctele din meciurile directe, dar asta fiindcă se fac alte grupe cu echipe cu care nu s-au disputat meciuri, ceea ce nu e cazul în liga I.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează