FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, MÎINE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Vezi aici cei mai importanţi jucători care au jucat atât la Rapid, cât şi la Steaua

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2010 00:00

În istoria de 63 de ani a derby-ului Rapid - Steaua, mulţi dintre jucătorii celor două echipe au jucat pentru ambele formaţii

Unul dintre primii fotbalişti care au evoluat atât în Giuleşti, cât şi pentru Steaua a fost Alexandru Apolzan. Căpitanul legendarei garnituri a CCA-ului din anii '50 a debutat în prima ligă la CFR Bucureşti, pentru ca, în 1949, să treacă la formaţia "militară". Interesant este faptul că ultimul meci al sibianului în Divizia A a fost chiar un CCA - Rapid, scor 1-2.

În continuare, un jucător lansat de Rapid, însă consacrat la Steaua, este Liţă Dumitru. Trecut de la giuleşteni la stelişti în 1972, acesta a evoluat în 147 de meciuri de campionat la formaţia de sub Podul Grant şi în 213 partide pentru Steaua, al cărei căpitan a fost ani de-a rândul.

Un alt simbol al Giuleştiului care a jucat şi în Ghencea a fost Rică Răducanu. Unul din portarii României la CM din 1970 a jucat 22 de meciuri pentru Steaua în sezonul 1978-79, după ce petrecuse zece ani în alb-vişiniu.

Căpitanul Stelei de la Sevilla, Ştefan Iovan, a evoluat în Giuleşti spre finalul carierei, îmbrăcând tricoul Rapidului în 67 de meciuri. La Steaua, jucase peste 300 de meciuri în toate competiţiile. Mai recent, există cazuri precum ale lui Petre Marin, Victoraş Iacob sau Marian Aliuţă.

În lotul actual al Rapidului nu există nici măcar un fost stelist. De partea cealaltă, George Galamaz a evoluat în 11 meciuri pentru giuleşteni, marcând unicul său gol împotriva Stelei, la un memorabil 3-3. Şi în conducerea Stelei există un fost rapidist. Este vorba de Narcis Răducan, care a evoluat în două rânduri în Giuleşti (1999-00 şi 2002).

Alţi jucători care au evoluat pentru ambele echipe: Vasile Aelenei, Florin Marin, Nae Manea, Bogdan Stelea, Ion Vlădoiu, Robert Niţă, Daniel Iftodi, Ionuţ Luţu, Adrian Matei, Ştefan Nanu, Sabin Ilie, Valeriu Bordeanu, Dorel Mutică, Radu Niculescu, Dennis Şerban, Valentin Bădoi, Ionuţ Rada

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
floin33
floin33  •  08 Noiembrie 2010, 13:35

si de portarul vintila

floin33
floin33  •  08 Noiembrie 2010, 13:34

ati uitat de nae ungureanu

had3s89
had3s89  •  08 Noiembrie 2010, 10:28

@p_bogdan esti varza.danciulescu a venit la 17 ani la dinamo,apoi a plecat in turcia,de aici la steaua,apoi iar la dinamo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează