FOTBAL  »  Superliga  »  STADIOANE EURO

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu dă noi asigurări că stadioanele Ghencea și Giulești vor fi gata pentru EURO 2020: „Se lucrează non-stop. Voi merge săptămânal pentru a verifica”

Foto: frf
Foto: frf

Articol de GSP - Publicat luni, 01 aprilie 2019 12:47

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, au verificat în luna martie stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua Bucureşti şi Giuleşti „Valentin Stănescu”.

„Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele două stadioane și ne vom ține de cuvânt.

Constructorii ne-au asigurat că se lucrează non-stop, inclusiv noaptea şi în weekenduri, întrucât este foarte important să ne încadrăm în termene şi să ne respectăm angajamentele faţă de UEFA. De aceea, eu voi merge săptămânal pe stadioane pentru a verifica stadiul lucrărilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, pentru FRF.ro.

La stadionul Ghencea a fost emis ordinul pentru începerea lucrărilor de execuție pe 25 februarie 2019.
- 31.254 de locuri va avea arena
- Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
- 64,5 milioane de euro e valoarea lucrărilor
- Ce este nou: suprafața construită ajunge la 82.000 mp, de la 70.000 mp; peste 570 de locuri de parcare; crearea de spații de antrenament pentru alte sporturi

În cel mai scurt timp urmează să se depună documentația pentru obținerea autorizației de construire a stadionului Giulești.
- 14.000 de locuri va avea stadionul
- 29 milioane de euro e valoarea lucrărilor
- Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Arena Naţională va găzdui patru partide ale EURO 2020. Trei meciuri ale grupei C, pe 14, 18 și 22 iunie și o optime de finală pe 29 iunie 2020.

Vezi și:

EURO 2020 // VIDEO+FOTO Ultimele detalii » Cum va arăta noul stadion Ghencea + informații despre Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  01 Aprilie 2019, 18:35

E 1 aprilie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează