FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Viciază Craiova din nou campionatul? Se prefigurează scenarii în care CFR ar fi extrem de avantajată în lupta directă cu FCSB

CFR a pierdut în februarie meciul de la Craiova, 0-2, dar acum ar putea să beneficieze de formula de echipă pe care o va folosi Mangia
CFR a pierdut în februarie meciul de la Craiova, 0-2, dar acum ar putea să beneficieze de formula de echipă pe care o va folosi Mangia

Articol de , , - Publicat marti, 02 aprilie 2019 10:32

Eșecul de pe Arena Națională determină trupa din Bănie să schimbe prioritățile și să se axeze mai mult pe Cupa României, caz în care primul adversar din Liga 1 va fi avantajat, iar acesta va fi chiar liderul CFR Cluj.

Craiova a pierdut derby-ul cu FCSB, iar eșecul o scoate, practic, în decor în lupta pentru titlul de campioană. Trupa lui Mangia a căzut pe locul 3 și are acum nu mai puțin de 7 puncte față de liderul CFR.

De fapt, ecartul e chiar și mai mare fiindcă în caz de egalitate de puncte, formația din Gruia ar câștiga campionatul datorită faptului că a terminat sezonul regulat cu punctaj par, nu impar precum Craiova. 

Înfrângerea de duminică îi determină pe cei care conduc și antrenează clubul din Bănie să-și reconsidere poziția față de prioritățile pe care le au în acest final de sezon. Joi seară urmează meciul cu Viitorul, prima manșă în semifinalele Cupei României, iar duminică, tot la Craiova, vine CFR, în penultima etapă a turului din play-off. Craiova gândise următoarea strategie: dacă s-ar fi impus în fața FCSB-ului, atunci Mangia urma să menajeze fotbaliștii importanți la meciul de Cupă pentru a-i avea proaspeți la derby-ul cu CFR, unde dacă Universitatea s-ar fi impus ar fi devenit una dintre favorite la titlu. 

Acum însă, Craiova trebuie să se reorienteze. Iar joi, în Cupă, Mangia va folosi formula de bază fiindcă după 2-3 cu FCSB, a doua competiție internă e singura la îndemâna oltenilor pentru a-și asigura un trofeu în actualul sezon.

Apoi, foarte probabil, duminică, atunci când va întâlni CFR, Mangia va opera schimbări. Ar fi al 3-lea meci în decurs de 7 zile, iar unii dintre jucători, probabil, fie vor resimți din plin oboseala dacă vor evolua, fie vor fi puși deoparte de Mangia.

În oricare dintre situații, CFR va fi extrem de avantajată în lupta directă cu FCSB. O deplasare extrem de complicată, la Craiova, unde au pierdut CFR, FCSB și Viitorul pe parcursul sezonului regulat, ar deveni o misiune mult mai facilă ținând cont de regândirea strategiei de către cei care conduc gruparea olteană.

Argument în plus: Craiova e anti-FCSB!

Pe lângă faptul că, din acest moment, titlul de campioană pare extrem de greu de accesat, Craiova mai are un motiv pentru care să nu fie foarte interesată de meciul de duminică. O piedică pusă CFR-ului ar însemna automat un ajutor direct acordat FCSB-ului în lupta pentru titlu, iar oltenii, inclusiv șefii clubului, s-au declarat ca fiind total ostili clubului condus de Gigi Becali. În plus, între cei doi patroni există o relație extrem de încordată, Mihai Rotaru fiind deseori auzit, în cercul de prieteni pe care îl are, spunând că "dacă nu iau eu titlul, nu-l va lua nici FCSB".

"Eu cred că joi, în Cupă, Craiova va folosi toți jucătorii de bază. Apoi, duminică, nu mai știu. Ce rezultat cred că va fi duminică la Craiova - CFR? Bate CFR"
Basarab Panduru, la TV Telekom Sport

Cum va arăta Craiova joi, în Cupă, cu Viitorul: Pigliacelli - Donkor, Acka, Tiago Ferreira - Martici, Mateiu, Cicâldău, Bancu - Bărbuț, Fortes, Mihăilă

Cum ar putea arăta Craiova duminică, în Liga 1, cu CFR: Pigliacelli - Martici, Kelici, Acka, Briceag - M. Colli, Fedele, Cicâldău, Drăghici - A. Cristea, N. Rocha

2e numărul înfrângerilor pe care Craiova le-a suferit pe teren propriu în actualul sezon: 0-1 cu Chiajna și 1-2 cu Astra. În rest, are 8 victorii și 4 remize

Doar în Bănie a pierdut CFR

Parcursul actualei campioane în meciurile din deplasare a fost unul formidabil. Are 11 victorii, două remize și un singur eșec în cele 14 confruntări de pe teren străin. Înfrângerea a fost suportată la Craiova, chiar în 2019, în finalul play-off-ului. De fapt, în ultimul an și jumătate, singura echipă care a bătut-o pe CFR, atunci când campioana a evoluat în deplasare, e Craiova. În decembrie 2017 s-a terminat 2-1 pentru Craiova. CFR are, în ultimele 24 de deplasări de Liga 1, doar două înfrângeri, ambele în Bănie.

Și acum 2 ani a deturnat titlul

În sezonul 2016-2017, Craiova a fost echipa care a influențat în mod direct, printr-un non-combat, direcția în care a luat-o titlul de campioană. În penultima etapă s-a jucat U Craiova - Viitorul, iar trupa lui Hagi avea obligatoriu nevoie de victorie pentru a păstra primul loc. Trupa olteană a apelat atunci la o metodă originală prin care a oferit, practic, Viitorului victoria: a folosit mai mulți juniori. Viitorul s-a impus 1-0, iar FCSB a pierdut atunci campionatul.

CFR bagă numai rezerve mâine

O strategie inversă față de cea a Craiovei va avea CFR Cluj. Mâine, campioana dispută turul semifinalelor de Cupă, împotriva Astrei. Dan Petrescu a anunțat deja că nu va folosi nici măcar un fotbalist dintre cei de bază. "La acest joc o să-i vedeți jucând pe cei pe care nu i-ați văzut în meciul de campionat. Îi voi folosi pe ceilalți fiindcă sunt foarte interesat de meciul de la Craiova, de duminică".

Viitorul s-a menajat și ea aseară

Nu doar Craiova și CFR au astfel de strategii, dar și Gheorghe Hagi a apelat la așa ceva. Viitorul a evoluat aseară la Sf. Gheorghe (0-0), în campionat, dar Hagi a decis să nu folosească aproape toată echipa de bază. Printre absenți: Tudor Băluță, Ianis Hagi, Drăguș, Vână, Houri, De Nooijer. Viitorul va juca joi la Craiova, iar Cupa României este un obiectiv despre care chiar Gică Hagi a declarat că este prioritar în fața parcursului din play-off.

Cum se face accesul în cupele europene 2019-2020

Locul 1 - turul 1 preliminar Champions League
Locul 2 - turul 1 preliminar Europa League
Locul 3 - turul 1 preliminar Europa League
Câștigătoarea Cupei României - turul 2 preliminar Europa League
Locul 4 - turul 1 preliminar Europa League, doar în cazul în care Cupa e câștigată de o echipă de pe primele 3 poziții

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (80)
aius
aius  •  03 Aprilie 2019, 10:39
Postat de 122vlad pe 02 Aprilie 2019, 16:01

"Trupa olteană a apelat atunci la o metodă originală prin care a oferit, practic, Viitorului victoria: a folosit mai mulți juniori." ce e original in asta? metoda e patentata de fcsb tot impotriva viitorului la acel 2-5 cand se bucura ciobanu ca ia gol echipa lui. sau pe vremea aia nu erati inca platiti de fostul puscaria? nu va e rusina sa va semnati la mizeria asta, Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu?

Excelent comentariul !

prazburg1948
prazburg1948  •  02 Aprilie 2019, 22:04
Postat de prazburg1948 pe 02 Aprilie 2019, 22:03

In primul rand jucam acasa, ultimele 2 infrangeri ale cfrului au fost impotriva noastra, acasa. In al doilea rand, el ciobandante a recunoscut omenia la tv, deci despre c *** vorbim? Uita-te un pic la facatura asta de club cu care tii: club blatist, condus de puscariasi si cu marea majoritate ai fanilor prosti ingramaditi, ai exemple gramada aici pe forum =))

Cer scuze, era ptr ticbis, al 2-lea cel mai prost fc5bist, dupa alexandru popescu.

prazburg1948
prazburg1948  •  02 Aprilie 2019, 22:03

In primul rand jucam acasa, ultimele 2 infrangeri ale cfrului au fost impotriva noastra, acasa. In al doilea rand, el ciobandante a recunoscut omenia la tv, deci despre c *** vorbim? Uita-te un pic la facatura asta de club cu care tii: club blatist, condus de puscariasi si cu marea majoritate ai fanilor prosti ingramaditi, ai exemple gramada aici pe forum =))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează