FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Victima preferată a lui Dinamo » Flavius Stoican: ”Le-am spus să privească meciul ca pe un derby cu Steaua”

Cosmin Matei (la minge) este forțat de către Stoican să joace mîine contra clujenilor
Cosmin Matei (la minge) este forțat de către Stoican să joace mîine contra clujenilor

Articol de , - Publicat vineri, 14 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 13 martie 2014 22:29

Dinamo merge în Ardeal, acolo unde n-a mai pierdut de 7 meciuri. U Cluj tremură cînd aude de roş-albi întrucît bucureştenii i-au administrat două dintre cele 3 înfrîngeri cu 0-8 în Liga 1.

"Le-am zis jucătorilor mei să privească meciul cu U Cluj ca pe un derby cu Steaua!", a anunţat ieri Flavius Stoican. Pe ce se bazează antrenorul în motivarea jucătorilor săi vizavi de partida de mîine, de la ora 17:45, din Ardeal:

- "Şepcile roşii" au pierdut o singură partidă din ultimele 5 disputate în Liga 1, cea cu Steaua (0-2), în rest au scos două victorii şi două remize. Iar pe teren propriu au bifat 5 victorii în ultimele 5 meciuri!

- Dinamo a bifat doar două victorii ţn deplasare în această stagiune, cu Oţelul şi cu Săgeata, ambele în mandatul lui Stoican, pierzînd în schimb 4 întîlniri, cu ACS Poli, cu Pandurii, cu Astra şi cu CFR Cluj.

În palmaresul direct de la Cluj, Dinamo are 19 victorii, iar gazdele au 13 succese, alte 13 fiind remize. "Şepcile roşii" au o singură victorie în ultimele 7 confruntări, "cîinii" impunîndu-se în 4 meciuri, alte două fiind egaluri.

Bucureştenii au un ascendent istoric asupra adversarei de mîine: două din cele trei înfrîngeri cu 0-8 în Liga 1 au fost suferite de clujeni în duelurile cu Dinamo, în 1956 şi în 1998, acesta fiind cel mai sever scor negativ înregistrat în istoria prezenţelor în campionat.

Şi roş-albii au o pată negativă în confruntările cu ardelenii: unul din cele trei cele mai severe eşecuri în Liga 1 a fost în faţa lui U Cluj, 0-5, în 1968. La nivelul băncilor tehnice avem un duel între cei mai tineri antrenori din campionat, Mihai Teja (35 de ani şi 6 luni) contra Flavius Stoican (37 de ani şi 4 luni).

2-1 este cel mai întîlnit rezultat între cele două echipe, de 18 ori: 10 victorii Dinamo şi 8 cei din Cluj

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Lemnaru, pericol iminent
Golgeterul ardelenilor, Valentin Lemnaru, fost campion cu Dinamo în 2007, a marcat 9 goluri din care 8 decisive în acest sezon! "Ştim că galeriile celor două echipe sînt înfrăţite, dar noi, jucătorii, vom lupta să învingem. Trebuie să răzbunăm acel 0-6 nedrept din tur. Vrem victoria, nu ne mulţumim cu o remiză. Dacă reuşim să marcăm primii şi apoi le blocăm accesul spre poarta noastră, cred că vom cîştiga. Eu vreau să înscriu contra "cîinilor"", a spus Lemnaru.

Ţiriac: "Eu ţin cu Real Madrid"
Ion Ţiriac a explicat de ce nu investeşte la Dinamo. "Domnul Negoiţă nu mi-a făcut vreo invitaţie. În plus, fotbalul nu e parohia mea, doar îmi place să-l privesc. Eu sînt fan Real Madrid, aşa am fost mereu. Investitori arabi, chinezi, ruşi pot veni cu bani. În Anglia, de exemplu, se vînd echipe ca la talcioc. Eu aş vrea să ştiu ce investim noi în copii şi în juniori", a comentat magnatul pentru Mediafax.

Inbox
- Cosmin Matei are probleme la glezna stîngă, încă nu merge la antrenamente cu echipa. Totuşi, mijlocaşul va face deplasarea la Cluj, sperîndu-se ca decarul să fie refăcut la timp pentru a juca împotriva lui U.
- Durimel, probleme musculare, a ratat pregătirea de iarnă, dar a început antrenamentele uşoare, iar de săptămîna viitoare va intra în programul normal al lui Dinamo.
- Conform oracoluldelabalcesti.ro, Nicolae Badea, fostul şef al "cîinilor", ar urma să investească financiar la Concordia Chiajna.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
vasy86le
vasy86le  •  15 Martie 2014, 08:07
Postat de 60old pe 14 Martie 2014, 11:20

Buna gluma :)))

Noi avem o scuza, nu avem lot de EL, voi ce scuza aveti pentru esecul din grupele CL? Parca marele vostru antrenor, regheblat, se lauda ca o sa terminati grupa pe primul loc, intr-un final ne-am lamurit si noi ce a vrut sa zica, primul loc de la coada :))

vasy86le
vasy86le  •  15 Martie 2014, 08:03
Postat de cainerau1953 pe 14 Martie 2014, 15:45

Da prost mai esti, dar cand ne prindea U,Cluj si ne batea tot blat mai era ??? blat ati facut voi cu ei, cand inca si akum Ana cap de mop mai are jucatori la U.Cluj, a fost blat clar in ghenaCEA , defapt singurele victorii blatuite !!!

Ei pornesc cu ideea asta de blat la orice meci, daca inscrie Dinamo e blat, dac inscriu aia nu e blat, daca se termina egla e blatul prieteniei, daca Dinamo castigca e blat, daca Dinamo pierde, sar toti ca suntem varza,cei mai slabi etc, cum ai da-o pe astia n-ai cum sa-i multumesti, ei cred ca daca echipa lor e ajutata de arbitri, toate echipele sunt. Puteti sa ma injurati, dar statistica spune ca echipa voastra a fost cea mai avantajata de arbitraje, multumita arbitrilor sunteti neinvinsi de la "meciul" cu viitorul incoace.

cainerau1953
cainerau1953  •  14 Martie 2014, 15:45
Postat de 60old pe 14 Martie 2014, 09:01

Va fi desigur blat. Prietenii stiu de ce!

Da prost mai esti, dar cand ne prindea U,Cluj si ne batea tot blat mai era ??? blat ati facut voi cu ei, cand inca si akum Ana cap de mop mai are jucatori la U.Cluj, a fost blat clar in ghenaCEA , defapt singurele victorii blatuite !!!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează