FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Victor Astafei îşi descrie golul inedit marcat cu Gaz Metan: "Insistenţa se răsplăteşte"

Articol de - Publicat luni, 06 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 octombrie 2014 23:26

Victoraş Astafei, 27 de ani, recunoaşte că mingea şutată de Buchta l-a lovit în mînă, dar susţine că golul e valabil.

- Victoraş, cum explici forma bună pe care o traversezi?
- Eu nu-mi fac decît datoria. Mă bucur atunci cînd reuşesc să marchez, dar mai ales cînd echipa cîştigă. Cu Gaz Metan a fost o victorie muncită, am transpirat mult ca să luăm cele trei puncte.

- Ce s-a întîmplat la faza golului?
- Am urmărit mingea, am vrut să presez portarul în speranţa că va greşi. Buchta a vrut să degajeze, mingea m-a lovit şi s-a dus în plasă.

- A fost henţ?
- Nu are sens să neg, mingea m-a lovit în mînă şi aşa a ajuns în poartă. Totuşi, eu consider că a fost gol valabil. Eu eram în săritură în acel moment, nu am avut intenţia să joc balonul cu mîna.

- Îţi mai aduci aminte să fi marcat vreodată un astfel de gol?
- Chiar la fel nu ştiu dacă a fost, însă am înscris în stilul meu. Am mai făcut-o aşa şi în Liga 1, şi în ligile inferioare. Insistenţa mea a dus la acest gol. Toate reuşitele au frumuseţea lor, nu contează cum am marcat, importantă e victoria.

- Te gîndeşti la o convocare la echipa naţională?
- Nu. E greu să ajungi acolo şi faptul că faci două meciuri bune nu înseamnă că ar trebui să fii convocat. Totuşi, m-aş bucura enorm să joc sub tricolor, dar ştiu că mai am mult de muncit pentru asta.

- Consideri că Mulţescu îţi oferă acum mai multe şanse decît a făcut-o Răzvan Lucescu?
- Nu, nu cred aşa ceva. Eu am pierdut pregătirea de vară, de asta nu am jucat prea mult înainte. Cred că aş fi început să joc şi dacă ar fi rămas domnul Lucescu.

- Cu Gaz Metan ai afişat un tricou inedit, chipul lui Caragiale şi mesajul: "Cînd lirica vorbeşte se naşte artistul". Nu e prima oară, ai mai avut şi unul cu "Uniţi sub tricolor". Care e motivul?
- Sînt nişte tricouri care îmi poartă noroc. Cred în puterea mesajului şi încerc să afişat cîte unul de fiecare dată. Ultimul tricou e un cadou primit de la cineva din Ploieşti, e persoană pasionată de lirică.

5 goluri în 8 meciuri a marcat Victoraş Astafei pentru Petrolul în acest sezon, toate reuşitele sale fiind marcate sub comanda lui Mulţescu

"Arbitrul l-a întrebat pe Victoraş dacă mingea l-a lovit în mînă, iar el a recunoscut. Totuşi, golul a fost validat pentru că s-a considerat că distanţa a fost prea scurtă" (Geraldo Alves, fundaş Petrolul)

"Astafei a marcat pentru că s-a aruncat în faţa portarului la sacrificiu, s-a dus acolo ca un kamikaze. Bravo lui! E un tip foarte corect, altruist şi se sacrifică pentru echipă" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează