FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

Victor Pițurcă, pregătit să schimbe taberele: „Dacă mâine FCSB se va numi Steaua, eu voi ține cu Steaua”

Victor Pițurcă și Gigi Becali
Victor Pițurcă și Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 20:07 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 20:35

Victor Pițurcă (56 de ani), fost antrenor și jucător la Steaua, a vorbit despre situația echipei din Liga 2, dar și de conflictul dintre CSA și FCSB pentru marca Steaua.

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1. Motivul? Legea Sportului spune că un club de drept public, așa cum este acum Steaua, nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum este Liga 1.

Reacția LPF, după ce Steaua a anunțat că merge la TAS pentru promovare: „Situația e clară pentru noi!”
CSA STEAUA
Reacția LPF, după ce Steaua a anunțat că merge la TAS pentru promovare: „Situația e clară pentru noi!”

„Militarii” au anunțat că vor merge la TAS pentru a-și încerca șansele acolo, iar Victor Pițurcă este de părere că trupa lui Oprița ar trebui să poată promova la finalul sezonului.

„Steaua e în play-off-ul ligii a doua, dar nu are drept de promovare, pentru că trăiește exclusiv din banii Ministerului Apărării. Eu nu înțeleg de ce nu primesc drept de promovare. FIFA şi UEFA nu prevăd acest lucru. Aproape 80% din echipele noastre sunt susținute de primărie, bani publici”, a declarat Pițurcă potrivit as.ro.

Victor Pițurcă, despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua

Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis dosarul privind marca „Steaua” înapoi la Curtea de Apel București. Practic, procesul dintre FCSB și CSA va fi rejudecat.

Astfel, FCSB speră din nou că poate redeveni Steaua, după ce ÎCCJ a admis recursurile făcute de ambele părți și a decis că procesul pentru marcă trebuie rejudecat

În rejudecare, Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB, în care existau dovezi puternice că marca notorie STEAUA le aparține începând cu anul 2003 când au preluat clubul, pe fondul încetării folosirii acestei mărci de către CSA, din anul 1998”, susțin avocații FCSB prin intermediul unui comunicat.

Victor Pițurcă anunță că în cazul în care echipa patronată de Gigi Becali va avea câștig de cauză, atunci el va începta să o susșină pe CSA și va deveni fanul celor de la FCSB.

„Dacă mâine FCSB se va numi Steaua, eu voi ține cu Steaua. Așa sunt sute de mii de suporteri steliști!”, a precizat Pițurcă.

Citește alte știri din Liga 1:

Cu ce echipă din Liga 1 ține Radu Drăgușin » Răspuns fără echivoc al fundașului naționalei
ROMÂNIA
Cu ce echipă din Liga 1 ține Radu Drăgușin » Răspuns fără echivoc al fundașului naționalei
Nici Tavi Popescu, nici Tănase » Fotbalistul de la FCSB care l-a dat pe spate pe Șumudică: cum l-a caracterizat
FCSB
Nici Tavi Popescu, nici Tănase » Fotbalistul de la FCSB care l-a dat pe spate pe Șumudică: cum l-a caracterizat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  24 Martie 2022, 11:54
Postat de lupu68 pe 23 Martie 2022, 22:33

Dat fiind multiplele fracturi de logica, nici nu stiu care ar putea fi considerat mai tolomac: tu, care bati campii cu dezinvoltura pe aici de cativa ani, fara sa te sinchisesti de realitate, sau Piturca cel arogant si hazliu in acelasi timp? Pai daca maine, cand FCSB se va numi Steaua, veti tine cu Steaua, azi cand FCSB nu se numeste Steaua, dar ESTE Steaua, de ce nu tineti cu Steaua?!?

SC FC FSCBS S.A. nu poate sa fie Steaua, niciodata. Presa va arunca praf in ochi, voua, fanii FCSB. Decizia din 2014 este definitiva si irevocabila. Nu asta s-a judecat acum, cand s-a intors procesul la curtea de apel. Nu MARCA, nici BRAND-ul sau PALMARESUL. Ce s-a judecat cu adevarat? Acum un an, FCSB + asociatia lui Mustata au intentat un proces solicitand instantelor sa anuleze 4 sigle folosite de Steaua in trecut. O instanta a anulat siglele pe motiv ca Steaua nu le-a folosit in ultimii 5 ani (probabil nu aveau un certificat de inregistrare valabil), in timp ce ultima instanta a anulat decizia luata si a trimis procesul la rejudecare (ATENTIE! Daca Stelei i se anuleaza marcile, nimeni altcineva nu poate sa le foloseasca. Doar Steaua poate sa le inregistreze .). Marca care este acum pe tricourile Stelei cat si cea folosita de celelalte sectii sportive, nu sunt subiectul in acest proces. Daca Steaua va pierde procesul, a doua zi se poate duce sa-si inregistreze marcile anulate, linistita. FCSB-ul, sau orice alta entitate juridica, nu va putea niciodata sa inregistreze embleme Stelei sau sa se foloseasca de nume fara acordul ei. Decizia din 2014 nu poate fi intoarsa. Singura cale pe care o mai aveau cei de la FCSB era curtea Europeana insa nu s-au dus acolo pentru ca stiau ca vor pierde. Acest proces este doar o modalitate de a stagna procesul care va obliga FCSB sa plateasca despagubiri pentru folosirea ilegala a brandului.

freddy
freddy  •  24 Martie 2022, 11:25

Hopa! Ia uite cum tradatorii incep sa se suceasca... O fi stiind ceva ce noi inca nu stim :)))))))))) Poate se sucesc si Balint si Lacatus si Stoica. Nu, Stoica nu. Capitanul e prea la cutite cu ciobanul.

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  23 Martie 2022, 22:41

Ce e asa de greu de inteles? Pai cum ar fi astia cu 4 miliarde euro buget,sa poata juca in UCL? Ar mai avea vreo sansa echipele din vest la transferuri? Echipa de fotbal infiintata peste noapte,ca sa stea in picioare un proces,fara patron si fara drept de promovare.....la amatori!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează