FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CEAHLĂUL 2-0

VIDEO 10 pentru CS U Craiova » Oltenii s-au impus şi cu Ceahlăul şi au ajuns în preajma podiumului, scor 2-0

În ciuda staturii, Băluță a fost cu un cap peste toți adversarii de ieri
În ciuda staturii, Băluță a fost cu un cap peste toți adversarii de ieri

Articol de - Publicat duminica, 30 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 29 noiembrie 2014 22:57

CS U Craiova a mers ceas ieri, contra moldovenilor, aflaţi în cădere liberă. Juveţii continuă trendul ascendent înregistrat din luna septembrie încoace.

Diferenţă de la cer la pămînt înaintea confruntării dintre Craiova şi Ceahlăul. Oltenii, după o serie de 9 meciuri fără eşec în campionat în mandatul Săndoi - Cîrţu, dintre care 7 victorii, un urcuş vînjos din coada clasamentului pînă în preajma podiumului, "plăieşii", o serie de 9 partide fără a cunoaşte gustului succesului, cu spectrul rece al unei retrogradări la finele sezonului. CS U a atins 10-le, fără emoţii, într-un meci în care s-a întrecut în ratări.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Furia alb-albastră
Ferfelea a anunţat deschiderea scorului, dar Calancea a scos de sub bară. Portarul n-a mai avut ce face cîteva zeci de secunde mai tîrziu. "Exterior" de fotbalist al lui Brandan, pasă simplă a lui Herghelegiu şi reluare de atacant de rasă a lui Bawab (4): 1-0! Adevărată forţă ofensivă, trupa din Bănie a continuat să atace cu minte buturile oaspeţilor, Mateiu (20) negăsind plasa porţii, din unghi. Mijlocaşul adus de la Braşov a nimerit bara în minutul 27, speriindu-i pe nemţeni.

Cine-i poate opri?
Juveţii au ajuns să mărşăluiască împotriva formaţiilor din Liga 1. Mateiu (47) n-a găsit ţinta, după suita de driblinguri marca Bawab. Pînă şi Izvoranu (51), urcat în atac, era să dea gol din 6 metri. A făcut-o Herghelegiu (59), cu un şut elegant, de la marginea careului: 2-0!

Brandan (67) l-a remarcat apoi pe Calancea. La fel cum o va face, în minutul 88, din lovitură liberă. Bawab (68) a încercat de la 25 de metri, nu a prins spaţiul porţii. Ferfelea (71) a fost aproape de a-şi trece şi el numele pe tabela bătrînului stadion.

Da, în afara lui Bawab şi Brandan, sînt aceiaşi fotbalişti care aveau doar două puncte după 6 etape. Acum sparg tot în România! Iar spectatorii au strigat frenetic "Hei, hei, hai Ştiinţa!", pregătindu-se temeinic de meciul meciurilor, cel de joi, cu Steaua, din Cupa României.

26 de puncte au luat oltenii în ultimele 10 runde. Adersarii îngenuncheaţi: Oţelul, U Cluj, ASA, FC Braşov, Botoşani, CSMS Iaşi, Rapid şi Ceahlăul. Doar Chiajna şi Dinamo au scăpat neînvinse

12 jucători au înscris pentru olteni, după golul lui Herghelegiu ieri, CSU fiind pe locul 1 în topul celor mai mulţi marcatori în ediţia 2014/'15

27 de goluri a înscris Bawab în L1 şi a urcat pînă pe locul 10 în clasamentul marcatorilor străini all-time, la egalitate cu Ricardo Cadu

10 meciuri consecutive a bifat ieri Ceahlăul fără victorie în "A"

"Avem probleme în continuare, sper să trecem de aceste trei luni în care n-am învins. Avem jucători tineri, lipsiţi de experienţă, se vede. Încercăm să găsim sponsori ca să redresăm clubul" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

"La cum văd eu Craiova acum, va face faţă confruntării cu Steaua" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

"Sîntem tineri, e greu să ne remontăm. Dar încercăm să salvăm Ceahlăul de la retrogradare" (Andrei Marc, fundaş Ceahlăul)

643029-csu-craiova-ceahlaul-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Acka s-a rupt, şansa lui Izvoranu
În minutul 40, Acka a făcut o cursă solitară după o minge ce-ar fi ieşit în out de poartă şi africanul s-a accidentat. A fost scos cu targa din cauza unei întinderi musculare la pulpa dreaptă, ar putea rata derby-ul de joi, cu Steaua, din Cupa României! Ghinionul ivorianului a reprezentat şansa lui Izvoranu. Silviu reprezintă în acest moment opţiunea numărul 1 pentru a fi titular contra roş-albaştrilor. Exact aşa cum visa şi declara public.

Penalty neacordat oltenilor
În minutul 26, Andrei Marc a avut un duel tare cu Herghelegiu şi a fost avertizat cu cartonaş galben. Doar că atacul fundaşului Ceahlăului asupra vîrfului oltenilor a fost în interiorul careului, însă arbitrul Popa a scos lovitura în afara lui!

Două premiere pentru Herghelegiu
Primul meci ca titular, ieri, al lui Andrei Herghelegiu, fotbalistul de 22 de ani mai intrînd pe parcurs în trei partide pentru olteni. Şi atacantul adus de la Iaşi a avut o prestaţie remarcabilă. A pasat decisiv la reuşita lui Bawab, după care a marcat un gol spectaculos, la colţul lung.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
p.rares
p.rares  •  30 Noiembrie 2014, 20:31

Felicitari Cartu si Sandoi,felicitari jucatorilor! Tineti-o tot asa,ma bucur pentru Craiova.Astept meciul cu Steaua pentru a vedea la lucru aceasta noua echipa creata cu multa munca.Oltenilor nu mai fiti orgoliosi si sustineti CSU Craiova,este echipa Orasului vostru,voi aveti ca si noi nevoie de fotbal.

invisible_man
invisible_man  •  30 Noiembrie 2014, 12:17
Postat de irishjoe pe 30 Noiembrie 2014, 11:21

astea sunt blaturi pe linie cumparate de Largarutza inainte de alegeri au fost la pachet! va face lumina DNA!

:))))))))))))))))))))))) hai ca m-ai facut sa rad de dimineata !

craiova
craiova  •  30 Noiembrie 2014, 12:02
Postat de irishjoe pe 30 Noiembrie 2014, 11:21

astea sunt blaturi pe linie cumparate de Largarutza inainte de alegeri au fost la pachet! va face lumina DNA!

Ai pus punctul pe i. Pe I-ul impertinentei care te domina !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează