FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

VIDEO 3 momente tensionate din perioada comunistă a derbyului Steaua–Dinamo: "Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da!" » Gesturi obscene și bătăi în culise!

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 iulie 2018 11:33

FCSB - Dinamo, cea mai grea confruntare din istoria fotbalului românesc, își consumă un nou episod, duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.

Steaua- Dinamo a fost o încleștare construită în perioada comunistă, atunci când echipele reprezentau departamentele ale aparatului totalitar, concurând pentru întâietate. Au fost vremuri grele, atât în afara terenului, cât și pe teren.

3 momente tensionate din istoria de dinainte de '89 a Derby de România!

1. În 1989, în martie, Ioan Andone făcea ceva nemaivăzut în sportul românesc! Dinamo pierdea cu Steaua, 1-2, pe Ghencea, iar antrenorul dinamovist arăta gesturi obscene spre Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului comunist și omul care proteja Steaua! Imaginile au fost suprinse pe camerele TV!

2. În 1987, într-o Dinamo-Steaua fără goluri și destul de anost, evenimentul remarcabil s-a petrecut undeva în tușă, la 30 de metri de poarta dinamovistă. Portarul alb-roșilor, Țețe Moraru, a ieșit să-l întâmpine pe Marius Lăcătuș, scăpat singur, pe aripa dreaptă a atacului stelist. Portarul a intrat cu ambele picioare înainte, provocând unul dintre cele mai odioase faulturi din istoria fotbalului românesc!

Povestește “centralul” acelui meci, Ion Crăciunescu: “Nici vorbă să atace mingea! Dacă îl prindea mai rău, nu doar că Marius nu mai putea să joace fotbal, dar nici nu mai mergea vreodată! L-am eliminat pe Țețe în secunda doi”.

Culmea e că Lăcătuș a putut să joace în continuare, deși faultul a fost de o violență extremă!

"Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da, am vrut să-l rup! Însă doar în prima fază. Dacă vă uitați pe DVD, în ultima clipă m-am întors și am încercat să-l protejez" - Țețe Moraru, portar Dinamo

3. Dar cum se petreceau lucrurile în culise, pe atunci? Rivalul istoric al Stelei, Mircea Lucescu, a povestit cum erau protejați roș-albaștrii în epoca Ceaușescu, iar declarațiile sunt incredibile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
mickey13
mickey13  •  28 Iulie 2018, 21:34
Postat de lucghencea pe 28 Iulie 2018, 17:25

Nu e vreun meci STEAUA - Dinamo e doar o partida dintre echipele a doi afaceristi fara conexiuni cu trecutul celor doua cluburi iar in cazul clubului din Popesti Leordeni se stie clar ca n-are nicio legatura cu STEAUA Bucuresti decat furturi peste furturi si preluarea ilegala a locului din Liga 1 in 21 februarie 2003 . Sa nu se minta la nesfarsit cu nesimtire fiindca exista o decizie defintiva in justitie iar in toamna va aparea si decizia in procesele pentru utilizarea palmaresului in mod ilegal pe planb national si international si pentru daunele substantiale datorate clubului STEAUA Bucuresti din Ghencea .

*** !! Mai lasati-ne cu hotararile (IN)justitiei romane! Frustratii ***. Sunteti vreo 10-15 1mb3c1l1 care credeti ca talpan vrea binele Stelei. Ba talpanistilor, voi nu realizati ca astia au vrut sa-l infunde pe Jiji??? Cum n-a mai cotizat razboinicul lumii la MApN-isti, cum l-au bagat la bulau si au incercat sa-i ia jucaria... Steaua nu mai exista. Este altceva, care e continuarea echipei armatei. Punct! *** de csa regal este o echipa bolsevica, sugatoare de bani publici si, daca o sa zaca 2-3 ani in ligile 3-4, o sa se duca dracului!!! Reveniti-va in fire! Steaua, pe formatul pre-'89 NU MAI EXISTA. Nici Dinamo, nici Rapid, nici Craiova. Acestea sunt echipele unor patroni, care doresc sa castige bani. Ca unii o fac mai bine, iar altii mai prost, este fix treaba acestora. Tu tii cu o fata morgana, cu un ... fum. (ai tras cumva pe nas). Daca (IN)justitia romana va decide ca jiji e dator lui csa regal 34 de bulioane de "ieuro", iar razboinicul va inchide pravalia, atunci, nu voi mai avea echipa favorita in Romania. Pana atunci, Steaua=FCSB, si e echipa pe care o sustina, si la bine si la greu, dar jiji, mm, ianuli astia ar trebui sa treaca pe linie moarta, sa nu-i mai vad la tv...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

u_fan
u_fan  •  28 Iulie 2018, 19:15
Postat de Cornel Brincoveanu pe 28 Iulie 2018, 17:54

Mirce Lucescu a fost si ramane pina la moarte un FRUSTRAT !!! Antrenor de echipe mici din campionate MICI ! Cand a ajuns la Inter , l-au ejectat INSTANT !!! MIRCICAAAA , si noaptea si ziua visezi si plingi continuu pentru marele tau cosmar : STEAUA BUCURESTI E FINALISTA, AM CASTIGAT CUUUPAA! CUPA CAMPIONILOR E LA BUCCCUUUURREESTI !!!(Coca - Cosma Teoharie ).6 MAI - 1986/ SEVILLA /ESPAGNA

Finala CCE a fost pe 7 Mai 1986. In ceea ce priveste perioada petrecuta la Inter, Lucescu a acceptat sa preia Inter intr-o situatie in care nici un antrenor cu experienta in campionate puternice nu o facea- era, cum spun americanii, un "lose-lose". Lucrescu era "interimar"- si toti jucatorii stiau asta. Firesc ca nimeni nu era interesat sa il asculte, cand toti stiau ca el nu va ramane antrenor dupa sfarsitul sezonului. De ce a facut-o? Probabil ca o provocare, si in speranta ca, daca va reusii sa realizeze ceva pozitiv, il va ajuta in cariera.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  28 Iulie 2018, 18:27

gsp-isti si nostalgiile lor, meciul fcsb-Dinamo nu e continuatoarea acelor meciuri intre echipele cu caschete. Poate sa supara Talpanul si face un ditamai procesul.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează