FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA ŞI GLORIA BISTRIŢA, RETROGRADATE

VIDEO » 5000 de timişoreni s-au strîns în faţa Piaţa Operei! Marian Iancu e optimist: "UEFA nu are treabă cu noi!"

Fanii lui Poli au ieşit în stradă! +8   FOTO
Fanii lui Poli au ieşit în stradă!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2011 21:37

UPDATE 21:30 SCANDAREA PREFERATĂ A POLIŞTILOR:

"O federaţie de mafioţi / La FRF este un cuib de hoţi / De infractori şi nesimţiţi / Noi ne rugăm în iad să putreziţi?" , a fost refrenul preferat al fanilor prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Pe lângă inevitabilele scandări triviale la adresa Federaţiei Române de Fotbal şi mai ales la adresa lui Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, suporterii timişoreni au avut şi un discurs coerent. Aceştia au ţinut să precizeze că acesta nu este un miting de protest la adresa cuiva, ci unul de susţinere a echipei favorite.

UPDATE 20:30 UEFA, INDIFERENTĂ?
Într-o intervenţie telefonică televizată, Marian Iancu a declarat la Fanatik Show:

"Viorel Duru mi-a spus că nu există nici o hotărîre UEFA împotriva noastră. Singura hotărîre împotriva noastră a fost luată ieri, după 3 ore de şedinţă. Nu am încălcat nici un fel de obligaţie din caietele de sarcini pe baza cărora se acordă sau nu licenţa. Tot Duru mi-a spus personal că în această decizie sînt implicate decizii de sus, din partea statului".

UPDATE 19:15
Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei, spune că autorităţile locale sînt alături de clubul de fotbal, care a fost retrogradat ieri în urma unei decizii FRF.

"Acum începe mitingul şi e bine că poliştii nu se adună numai la bucurii, ci şi la greu. Iată că lumea se strînge în stradă pentru o idee, pentru un principiu. Asta ne face mîndri. Sînt cîteva mii de oameni, liniştiţi toţi, dar înarmaţi cu fulare şi steaguri. Este o atmosferă civilizată, în mulţime se află multe femei, mulţi copii. Trebuie să ne lămurim, cu documente în faţă, să ştim despre ce e vorba. Trebuie să vedem de la ce punct plecăm. Autorităţile susţin Politehnica Timişoara în continuare", a spus viceprimarul urbei de pe Bega.

MESAJELE FANILOR
Începînd cu ora 19:15, fanii bănăţeni s-au dezlănţuit, aplaudînd şi cîntînd neîncetat 2 refrenuri:
"Sîntem noi! Poli sîntem noi!"

"În C, în B, în A, oriunde pentru Politehnica!"

"Pasiunea noastră este mai presus de interese"

La ora actuală, cîteva miii de fani protestează împotriva deciziei de retrogradare a Politehnicii Timişoara!

UPDATE 19:05
Grupuri de cîte 4-5 oameni s-au strîns în faţa Prefecturii din oraş, iar aceştia încă mai caută explicaţii şi încerca să se gîndească cum ar fi fost mai bine să acţioneze Timişoara în privinţa datoriilor acumulate. În mare parte, este un hoas printre suporterii bănăţeni şi nimeni nu ştie exact ce se va întîmpla. Există şi un contingent impresionat de fani care cred că Marian Iancu va rezolva situaţia şi că Poli va evolua pe prima scenă a fotbalului românesc şi la anul. Liderii de galerie ştiu însă exact care-i situaţia din acte în acest moment şi că totul depinde de acel CEx care se va întruni mîine,  în cadrul FRF. Timişorenii de rînd s-au împărţit în două tabere: una care contestă Federaţia, alţii care îl critică pe Iancu pentru că nu a plătit datoria care a trimis-o pe Poli în ligile inferioare. 

UPDATE 1000 de fani bănăţeni au o zi extrem de ocupată! Înaintea mitingului programat pentru ora 19:00, suporterii au mers la Prefectura din Timişoara, unde au stat de vorbă cu conducătorii oraşului.

"Vreau să-i asigur de tot sprijinul nostru pe fani şi i-am rugat să demonstreze din nou că galeria Timişoarei este cea pe care o ştie toată România. Mi s-a demonstrat asta cînd mi-au promis că nu vor exista incidente în cursul zilei de astazi", a spus prefectul Mircea Băcală.

Declaraţiile oficialului au fost susţinute şi de liderul galeriei "violeţilor": "Vor fi copii, mame, nu vor exista nici un fel de incidente. Este un miting de susţinere sub sloganul: Poli mai presus de interese. Nu cautăm vinovaţi sau soluţii, ci vrem doar să ne arătăm sprijinul faţă de echipă şi să îi asigurăm pe jucători că îi vom susţine indiferent de liga în care vor juca"

Preşedintele clubului de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, i-a asigurat pe suporteri că nu va sta cu mîinile în sîn şi va încerca toate variantele pentru ca decizia FRF să fie schimbată: "Comitetul Executiv este ultima variantă. Sper să ne dea posibilitatea să demonstrăm că avem dreptate şi o comisie de la UEFA să vina pentru a analiza toate cele întamplate în ultimele zile. Vom face o notă către ei în zilele următoare"

La fel ca în urmă cu patru ani, cînd mii de timişoreni au făcut un miting de protest faţă de depunctarea Politehnicii, fanii bănăţeni se vor strînge din nou, diseară, în centrul Timişoarei după ce echipa nu a primit licenţă şi este emeninţată cu retrogradarea în liga a 3-a.

"Miercuri, 1 iunie 2011 ora 19, vom face din nou ceea ce ne defineste ca suporteri. Ne vom aduna in inima orasului, in Piata Operei, si ne vom arata odata in plus atasamentul fata de culorile noastre. Vom canta pentru un simbol a carei istorie a fost mult prea greu incercata in ultimii 15 ani. Vom dovedi ca locul Politehnicii nu este hotarat de un om, de o comisie, de un conducator sau de un pseudo-regulament. Vom sta drepti in fata furtunii si le vom arata tuturor ca echipa noastra este mai presus de interese!"

Vocile sa le unim!"

Citeşte aici tot comunicatul suporterilor de la Druckeria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (102)
inghetzata
inghetzata  •  02 Iunie 2011, 16:53

Au iesit in strada craiovenii k eu vad foarte mult albastru in loc de violet...Glumesc, toata stima pt TIMISOARA, pacat de patronul ala al vostru care e o tona de rahat din toate punctele de vedere. Sper sa ramaneti in liga 1 dar fara iANCU. Cu el nu vreau....Sa moara iANCU de suparare ca la GALATI e sarbatoare mare...FORTA OTELUL

medias1945
medias1945  •  02 Iunie 2011, 13:36

miticii sunt cei mai fericiti..acum nu mai au concurenta (doar din partea celor de la U pe care in curand o sa-i termine si pe ei)..."bravo" FRF

florinion321
florinion321  •  02 Iunie 2011, 09:39
Postat de typi85 pe 01 Iunie 2011, 16:31

TOT RESPECTUL PENTRU FANII TIMISORENI!!! MAFIA DIN FOTBAL TREBUIE ELIMINATA, ADICA DRAGOMIR SI SANDU!! NU SE POATE SA RETROGRADEZI PRIMELE DOUA ECHIPE CARE AU CEA MAI MARE AUDIENTA PE STADIOANE, NU POTI SA-TI BATI JOS DE MILIOANE DE OAMENI DOAR PT CA ASA VREI TU DRAGOMIR? DACA AR FI SA LUAM FIECARE CLUB IN PARTE PT DATORII, ATUNCI NICIO ECHIPA NU SI-AR PRIMI LICENTA! DIN PACATE IN CRAIOVA NU EXISTA ASTFEL DE PROTESTE, NU SUNTEM UNITI.. PACAT, CI STAM SA PROTESTAM IMPOTRIVA PATRONULUI SAU IMPOTRIVA NU STIU CUI, IN LOC SA FI IESIT SI NOI IN STRADA, SA NE ALATURAM TIMISORENILOR, CA SA-I DAM JOS PE CEI CARE NU VOR BINELE FOTBALULUI ROMANESC!! PACAT NICI VOI ZIARISTIINU LUATI ATITUDINE!!

OLE, OLE, OLE BASESCU NU MAI E !!! JOS BASESCU

Vezi toate comentariile (102)
Comentează