FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREŞ - STEAUA 1-0

VIDEO Aşa, ASA! » Cum poate fi bătută Steaua: Mureşenii au avut multă determinare, dar l-au avut şi pe Kovacs

Gabi Mureșan (dreapta) e unul dintre cei mai duri jucători din acest sezon, avînd deja un cartonaș roșu și 6 galbene primite!
Gabi Mureșan (dreapta) e unul dintre cei mai duri jucători din acest sezon, avînd deja un cartonaș roșu și 6 galbene primite!

Articol de GSP - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 octombrie 2014 08:43

Ardelenii au produs Stelei prima înfrîngere în deplasare din acest campionat cu multă determinare, dar şi cu ajutorul pe faţă al lui Istvan Kovacs.

ASA Tîrgu Mureş arată ca un album cu abţibilduri cu fotbalişti. Nume de campioni, de internaţionali şi de jucători cu meciuri în Champions şi în Europa League compun un lot eterogen, cu talent şi cam bătrîn.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar vîrsta şi rezistenţa fotbaliştilor sînt importante de-a lungul unui sezon întreg, nu contează atît de mult într-un meci în care numele din album se concentrează să mai arate o dată că e vorba despre jucători vii, reali, nu despre CV-uri angajate graţie bornelor bifate în trecut. Un meci cu Steaua îi motivează şi pe N'Doye, şi pe Zicu, şi pe Goga.

Cadouri pentru Steaua
Experienţa lor o face pe ASA să arate mai bine decît Rio Ave şi developează mai clar slăbiciunile campioanei. Ardelenii domină, îşi fac ocazii mai uşor. Galbenii, adică steliştii, fiindcă roş-albaştrii-s mureşeni, respectă "dogma" lui Gâlcă, pasează şi fac posesie 64 la sută într-o repriză în care nu-şi fac nici o ocazie!

Goga, Zicu şi mai ales Axente irosesc şanse incredibile, nou-promovata lasă senzaţia că poate ajunge în faţa porţii oricînd vrea ea. Axente finalizează lejer-iresponsabil, cu o tentativă de călcîi în stilul Hernan Crespo, de la un metru de poartă, Zicu trage în Papp de la un pas de linia porţii! Un şir de atacuri ale Mureşului facilitat şi de debandada creată la Steaua de hazard şi de Istvan Kovacs.

Tot Axente!
Gâlcă şi-a epuizat schimbările din minutul 25, pentru că s-au accidentat Latovlevici, Keşeru şi Rusescu, arbitrul pare că aşteaptă vreun raport al poliţiei ca să arate cartonaşul roşu şi încurajează jocul dur al gazdelor. Intervenţii englezeşti, dar de Champions, nu de Premier League, de la Sepsi şi de la Mureşan, trec nesancţionate serios.

La a cîta ocazie?, Axente reuşeşte să marcheze, cu un şut plasat. ASA nu se retrage, fiindcă Steaua nu e ea capabilă să avanseze. Goga mai ratează o dată cu un şpiţ care îi ieşea bine lui Romario.

Cu Tănase, cel mai slab marcator dintre mijlocaşii ofensivi bine cotaţi, pe post de vîrf, Gâlcă nu poate decît să aştepte să se termine meciul, pentru o revenire a echipei lui ar fi nevoie de o minune. Şi minunile se produc rar.

Colecţionara de vedete, ASA, obţine primul succes foarte important din noua ei existenţă. Lider şi favorită la titlu e tot Steaua, dar campioana arată ca un animal de pradă suferind şi îşi invită duşmanii să-i ocupe locul.

"Aşa ceva, cu o regret o spun, n-am văzut în viaţa mea. Să dai cu cotul şi să spargi obrazul, să loveşti cu genunchiul în cap şi să provoci comoţie şi să nu se ia măsuri, incredibil! Centralul şi asistentul vorbeau cu Sepsi în maghiară, de ce?! Sîntem în România, domnilor, să vorbim româneşte!" ( Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"A cerut Steaua penalty la Tănase? Păi, acolo a fost ofsaid, el a primit galben pentru proteste. Cum n-a fost ofsaid? A ridicat fanionul sau aşa cred, nu mai ştiu exact, în intensitatea jocului aşa am crezut. Gata, nu mai vorbesc de arbitraj" (Cristi Pustai, antrenor ASA Tg. Mureş)

"Aşezarea Stelei după cele 3 schimbări, cu Tănase atacant, Sînmărtean mijlocaş dreapta, Stanciu stînga şi 3 în centru, Prepeliţă, Filip şi Breeveld, e ca şi cum ai avea domiciliul în Bucureşti, dar tu stai în Lehliu" (Cornel Dinu, la Dolce Sport)

639214-asa-steaua-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI:

"Neşu nu merge la Steaua"
Gigi Becali a avut ideea de a-l coopta pe Mihai Neşu în staff-ul tehnic al Stelei, dar fostul fotbalist va continua la U Cluj, unde e analist video în echipa lui George Ogăraru. "Am fost sunat de cineva şi mi s-a spus că Mihai e dorit în Ghencea. Dar nu cred că se pune problema unui transfer acum. Neşu este deja în staff-ul nostru", a comentat tehnicianul "şepcilor roşii". Ogăraru şi Neşu au fost colegi la Steaua.

Încă trei accidentaţi!
Steaua continuă să piardă jucători. Keşeru şi Latovlevici s-au accidentat şi a trebuit să fie înlocuiţi din minutul 21. Fundaşul stînga a ieşit cu probleme musculare, deci va rata, probabil, meciul cu Dinamo, de vineri. În locul lui Keşeru, lovit, a intrat Rusescu, dar Raul a părăsit terenul după doar un minut.

Steaua şi-a consumat astfel toate cele trei înlocuiri cînd nu trecuse nici măcar o jumătate de oră din meci. Gîlcă nu l-a putut folosi nici la Tîrgu Mureş pe Alex Chipciu. Mijlocaşul ofensiv era anunţat titular în partida cu Rio Ave, dar durerile de la gleznă l-au împiedicat să joace, şi la fel a păţit şi ieri. Tot din pricina accidentărilor au mai absentat Adi Popa şi Bourceanu.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (20)
nini53
nini53  •  27 Octombrie 2014, 19:43
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Doar 20 de etape....poate 20 de vieți ....

cfrmania2
cfrmania2  •  27 Octombrie 2014, 19:30
Postat de galeriakvsc pe 27 Octombrie 2014, 11:02

Alpin ,asiaticul platit de boanghina Paszkany pt propaganda maghiara pe forum.

si tu cu cei opt ce faceti ? acelasi lucru .Nu primesc de la vreun CFR-ist ceva , doar sunt fan atat , sper saia campionatul si sa faca mai mult decat in 2012 in UCl.

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  27 Octombrie 2014, 13:18

hehehe, in vremurile bune era taman invers. pishta kovaciu ajungea la arestul melitiei, din ordinal lui vali ceau' !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează