FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASA 2-1

VIDEO AŞA se câştigă titlul? Steaua a învins cu noroc şi cu emoţii un adversar insolvent şi lipsit de motivaţie: 2-1

Adi Popa are 4 goluri și 3 pase decisive în acest sezon de Liga 1
Adi Popa are 4 goluri și 3 pase decisive în acest sezon de Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2016 00:00

Fâş! Fâş! Fâş! E noul sunet al fotbalului de pe Arena Naţională. Stadionul nu e populat nici pe sfert. Peluza stelistă e peluză numai pentru că aşa se cheamă respectivul sector, nu în sensul ultra.

Oamenii păstrează o linişte spartă rareori, la unele decizii ale arbitrului Haţegan. În majoritatea timpului se aude doar fâşâitul pe care-l creează mingea în alunecarea pe gazonul perfect. Verdele e un pluş! Şi, la cum se joacă, ţi-e milă că trebuie să suporte crampoanele.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Lentoare

ASA trebuie să fie cea mai lentă echipă din campionat şi reuşeşte s-o atragă pe Steaua în ritmul ei. Parcă pluşul verde mai încetineşte şi el balonul. Pasele se preling convenabil pentru ardeleni.

Echipa lui Ciorceri, a lui Mutu şi a lui Claudiu Maior, pentru că fiecăruia i se poate atribui oricare rol, nu iese din terenul ei. Vicecampioana are ca obiectiv insolvenţa, fotbaliştii au rămas spectatori în sala de tribunal şi pe teren.

Steaua pasează lent, aşa nu are şanse în faţa adversarului cu doi închizători şi jumătate! Gorobsov, Mureşan şi Voiculeţ taie uşor atacurile roş-albastre. Campioana profită de primul moment diferit. Precaută să nu fie prinsă pe vreun contraatac, beneficiază ea însăşi de ocazia unei contre.

Mureșul există

Stanciu dă mingea din prima, perfect!, pentru Adi Popa şi extrema finalizează în stilul propriu. În sprint cu Ivan Gonzalez, Popa arată ca Bolt pe lângă un om de pe stradă. Şi şutul e în stilul patentat, cu un şut mediocru, pe centru. Stăncioiu nu are reflexul să pareze mingea, doar o atinge şi o lasă în poartă.

ASA reacţionează în partea a doua. Tranziţia mureşenilor e ca mutatul mobilei pe scările unui bloc vechi cu patru etaje. Oamenii în bleu avansează greu şi din cauza asta atacă de fiecare dată în inferioritate.

Voiculeţ o atenţionează pe Steaua că numele importante de la ASA mai au orgoliu. Mijlocaşul prinde un şut senzaţional şi Niţă scoate greu. Nu funcţionează ofensiva cu mingi lungi pe atacantul-ţestoasă, Ţucudean. Greoi, vârful e un adversar de vis pentru Varela şi pentru Tamaş.

Surprize!

La încă un balon aruncat în careu, Ramiro Costa se mişcă mai bine decât partenerul din atac şi Râpă îl pune la pământ pe argentinian. Alt argentinian, Brandan, transformă lovitura de pedeapsă. Şutul e ca din aruncătoarele de mingi cu care se antrenează jucătorii de tenis, Niţă nu are şanse să respingă, plonjează doar ca să nu se simtă vinovat.

Brandan are câteva kilograme în plus, dar ASA e cutia cu surprize a campionatului. Nimic nu mai este ceea ce pare. Reghecampf bâjbâie schimbările, ajunge să joace cu Enache în atac, apoi îl mai scoate o dată de la naftalină pe Tade, atacantul pe care Becali îl agaţă în cuier pentru ca apoi să-l mai ia la purtat de nevoie.

Dar nu francezul marchează. El e doar spectator la acțiunea lui Stanciu și la autogolul lui Ivan Gonzalez. Steaua a mai escaladat un obstacol şi continuă cursa cu Astra.

Penalty contestat

În minutul 61, Haţegan a dictat 11 metri pentru ASA după ce Ramiro Costa a căzut după un duel în careu cu fundaşul stelist Cornel Râpă. Gazdele au protestat vehement, însă arbitrul a rămas ferm pe poziție. Reluările TV nu au lămurit pe deplin faza, iar la sfârșit Varela a declarat: "N-a greșit Râpă sau altul, toți greșim, toți câștigăm!".

Pintilii, iertat de eliminare

În minutul 23, Pintilii l-a faultat din spate pe Gorobsov, oprind un contraatac al vicecampioanei. "Centralul" Ovidiu Haţegan, care era aproape de fază, nu l-a avertizat pe mijlocaşul gazdelor, deşi în minutul 10 îi arătase cartonaşul galben lui Pintilii pentru o fază asemănătoare! Mureşenii au gesticulat nervos, protestând în direcţia lui Haţegan pentru că nu l-a eliminat pe Pintilii.

"Şumudică mi-a propus să-l iau pe Alibec" ;)

Gigi Becali a reacţionat după toate declaraţiile lui Marius Şumudică din ultima vreme: "Dacă eu vreau un jucător, îl iau! Păi, când Şumudică și Buduru veneau la Palat ca să mi-l ofere pe Alibec cum era? De două ori a venit la mine acasă ca să-l dea pe Alibec şi acum cică nu e de dat. Pe urmă Şumudică mi-a spus: «Gigi, nu mai sta, mă, după ei, că oamenii sunt mincinoşi». Deci dacă eu voiam un jucător, îl luam până acum! Dacă Alibec juca la noi, dădea câte patru goluri pe meci!".

"Faza golului marcat de mine este o fază pe care o lucrăm tot timpul la antrenamente, de această dată ne-a ieşit"
Adrian Popa, mijlocaş Steaua

"Am fost puţini timoraţi, n-am avut ritm de joc, s-a văzut că băieţii care au fost suspendaţi n-au mai avut meciuri în picioare, îmi pare rău că n-am reuşit mai mult. Schimbările făcute nu au adus niciun plus"
George Ciorceri, antrenor ASA

"Am venit să câştigăm, de asta am şi pierdut acest meci, spre sfârşit am grăbit o fază în speranţa că vom marca şi am fost taxaţi, e frustrant că am pierdut pe final"
Eduard Stăncioiu, portar ASA

steaua asa 2 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  05 Aprilie 2016, 00:34
Postat de dinamo_fan pe 04 Aprilie 2016, 12:52

Asa se castiga titlul, cu arbitrii. Pintilii iertat de rosu, Tamas iertat de rosu. Egala Steaua poimarti cu 2 oameni in minus. Bagati oficial regula ca la Steaua nu e voie sa dai cartonas rosu iar pentru talpa pe tibie nu se da nici galben ca sa nu iasa eliminare.

CA SA INTELEGI CA ESTI PROST TREBUIE TOTUSI SA TI MEARGA MINTEA !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Aprilie 2016, 12:52

Asa se castiga titlul, cu arbitrii. Pintilii iertat de rosu, Tamas iertat de rosu. Egala Steaua poimarti cu 2 oameni in minus. Bagati oficial regula ca la Steaua nu e voie sa dai cartonas rosu iar pentru talpa pe tibie nu se da nici galben ca sa nu iasa eliminare.

valiro
valiro  •  04 Aprilie 2016, 11:24
Postat de simohayha pe 04 Aprilie 2016, 10:34

Vrei sa spui ca dupa meciul de vineri Dinamo va înlocui căinii de pe sigla cu o capră roşie?

Asa spuneati si inainte de Dinamo-Astra... A ajuns Steaua sa-si laude inamicii, doar sa ii ajute...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează