FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 1-2

VIDEO Atunci cînd nici îngerii nu te pot ajuta » Dinamo a rămas doar cu coregrafia. Steaua cîştigă în derby, 2-1

Adi Popa i-a scos sufletul lui Fai
Adi Popa i-a scos sufletul lui Fai

Articol de - Publicat luni, 12 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 12 august 2013 00:54

Steaua a cîştigat pentru că este o echipă mai bunăă şi mai matură. Dinamo a încercat marea cu degetul. Uneori apa nu părea chiar atît de adîncă.

Înainte să fie posesia Stelei, au fost îngerii înălţaţi de galeria dinamovistă. Îngerii de pe pînză aveau chipul lui Dumitrache şi Hîldan, iar mesajul a smuls lacrimi celor care au apucat vremuri mai bune pentru Dinamo.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A doua oară cînd suporterii culorilor alb-roşii au suspinat a fost la doar 5 minute de la începutul meciului. Bourceanu a executat un corner, fundaşii lui Dinamo au respins departe de careul lui Bălgrădean.

Nu foarte departe însă, ci chiar pe voleul lui Latovlevici, care şutat sec. Sau cu sete? Şi, şi. Mingea a plecat necruţătoare şi a izbit plasa porţii. 0-1. Greu de spus că şi meritat în condiţiile în care echipele de-abia îşi definitivau aşezarea liniilor pe teren.

Mai multe imagini!

Unde este nervul, unde sînt nervii?
Steaua o făcuse însă mai repede, cu stăpînirea de sine a celui care ştie ce poate. Pintilii şi Bourceanu asigură o linişte între compartimente demnă de şedinţele cu cel mai priceput psihoterapeut. Pofta de joc a lui Latovlevici devine proverbială, iar Tănase arată recuperat mental.

Lipseşte însă ceva. Nu Stelei, ci meciului. Da, marele derby nu mai are strălucirea de odinioară. Asta o ştiu şi copiii care nu i-au prins jucînd pe îngerii ridicaţi spre cer de galerie. Meciul acesta nu are nici nerv. Nici nervi. Săreau scîntei cînd se întîlneau Lăcă şi Ando! Dar acum să ne întoarcem la Durimel şi la Thomas, la Fai şi la Elton.

Obligat să joace încă de la început cu handcap de un gol, Mulţescu nu a schimbat dispunerea tactică stabilită înainte de primul fluier al lui Cristi Balaj. Aşa că Thicot şi Elton trebăluiau pe la mijloc, exact în zona de acţiune a lui Bourceanu şi Pintilii, iar pe dreapta Cosmin Matei dădea nas în nas cu Latovlevici cînd îi era lumea mai dragă.

Pase scurte şi lipsite de orizont, greşeli la preluare, lipsă de curaj. Aşa a arătat Dinamo pe parcursul primelor 45 de minute. O echipă modestă, lipsită de personalitate. Vizibil complexată de forţa brută dar şi şlefuită din faţă. Şi cum ce începe prost se termină şi mai prost, a picat apoi autogolul lui Fai (38), care a reluat cu capul în gol o centrare a lui Piovaccari. 0-2. Şi o pauză grea pentru Dinamo.

Mai puţină disciplină, mai mult fotbal
Antrenorii mută dublu la începutul reprizei secunde. Rotariu şi Balint le iau locul lui Filip şi Thicot, iar Stanciu cu Nikolici marg pe locurile lăsate libere de Adrian Cristea (în nota obişnuită, nici prea, prea, nici foarte, foarte, foarte) şi Piovaccari. Schimbările aduc aer proaspăt în meci.

Thomas (47) şutează din 7-8 metri pe spaţiul porţii, după o minge recuperată de Balint de la Bourceanu, apoi Nikolici (49) ratează singur cu Bălgrădean după o pasă demnă de un mijlocaş ofensiv oferită pa tavă de Stanciu. Scenariu repetat 6 minute mai tîrziu, Nikolici bîîlbîind din nou o fază pe care scria gol. Începe să semene a derby, pentru că Dinamo ştie că nu mai are nimic de pierdut, iar Steaua nu aşteaptă decît să fie un pic zgîndărită.

E mai multă entropie în dispunerea tactică, dar publicul exact asta doreşte. Tănase (65) ia la ţintă transversala, iar Rotariu replică decisiv prin Rotariu (67), care trimite tehnic în colţul lung. 1-2. Începe nebunia, pentru că Tănase (69) obţine un penalty după faultul lui Rus. Bate Latovlevici şi apără Bălgrădean. Chiar apără. Apără şi Tătăruşanu la lovitura liberă bătută de Dragoş Grigore.

Fusese un fault al lui Georgievski la Balint care scăpase decisiv spre poarta stelistă. Balaj dă doar galben. De ce nu roşu? Meciul se termină cu avînt dinamovist, pe fond de temporizare stelistă. Este maximum ce ne-a putut oferi mare derby. Poate data viitoare va fi altceva, atunci Rotariu va avea şi el un retur plin de prima ligă în ghete.

"Balaj a contribuit la victoria Stelei. A dat numai faulturi pentru Steaua. Trebuia să îl elimine pe Georgievski! Cred că doar cu noroc au cîştigat în această seară. Dinamo tot timpul a fost peste adversar!" (Cristian Borcea, fost acţionar Dinamo)

"Nu este un rezultat mincinos. Au avut foarte multe ocazii şi puteau să marcheze de mai multe ori. Degeaba am făcut o repriză secundă bună dacă nu am obţinut nici un punct" (Dorin Rotariu, mijlocaş Dinamo)

"Am meritat victoria şi nu ne interesează scorul. Important e că ne-am învins rivala. E o echipă bună, care ne-a pus probleme în ultima jumătate de oră. Nu trebuia să-i lăsăm să facă asta" (Lukasz Szukala, fundaş Steaua)

"A fost un meci deschis şi cred că am fi meritat un egal. Trebuie să trecem peste acest eşec şi să privim cu încredere în viitor" (Alexandre Durimel, fundaş Dinamo)

582416-dinamo-steaua-caseta-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Lato, da, Bourceanu, nu
Aseară s-a făcut publică lista cu jucătorii convocaţi de Victor Piţurcă pentru meciul amical cu Slovacia, de pe 14 august. Fundaşul lui West Ham, Răzvan Raţ, 32 de ani, i-a cerut selecţionerului Victor Piţurcă să nu fie convocat pentru a se concentra pe jocul de la echipa de club şi Piţurcă a fost de acord. De asemenea, Alexandru Bourceanu nu a fost selecţionat în urma unei înţelegeri între clubul Steaua şi echipa naţională.

Lotul pentru Slovacia
Portari: Bogdan Lobonţ, Ciprian Tătăruşanu, Silviu Lung jr. Fundaşi: Alexandru Măţel, Constantin Nica, Dorin Goian, Vlad Chiricheş, Valerică Găman, Dragoş Grigore, Iasmin Latovlevici. Mijlocaşi: Gabriel Torje, Bănel Nicoliţă, Costin Lazăr, Mihai Pintilii, Ionuţ Neagu, Ovidiu Hoban, Alexandru Maxim, Cristian Tănase. Atacanţi: Bogdan Stancu, Gheorghe Grozav, Marius Alexe, Ciprian Marica.

Cadou neplăcut de ziua lui
Mijlocaşul campioanei, Paul Pîrvulescu, a avut parte de-o surpriză neplăcută din partea tehnicianului Laurenţiu Reghecampf. După ce-a fost sărbătorit şi felicitat în cantonament de către colegi, Pîrvulescu a aflat cu cîteva ore înainte de meci că nu va fi nici măcar în lotul de 18 pentru meciul de ieri contra lui Dinamo.

Jucătorul care a fost dorit intens şi de Dinamo înainte de a semna cu Steaua a împlinit ieri 25 de ani. Acesta a venit la stadion şi a stat alături de soţia sa, Ana, şi de restul jucătorilor neincluşi în lot. Amărăciunea i-a mai fost alungată de Latovlevici, care i-a dedicat sărbătoritului golul din minutul 5.

Matei l-a lăsat cu mîna întinsă pe Bourceanu
Înainte de startul meciului s-a petrecut un lucru care a trecut neobservat pînă şi de camerele TV. Cei doi căpitani, Bourceanu şi Cosmin Matei, se aflau la mijlocul terenului, iar stelistul i-a întins mîna omologului său, însă mijlocaşul dinamovist n-a dorit să-l salute şi l-a lăsat cu mîna întinsă. Observînd acest lucru şi pentru a masca situaţia jenantă în care l-a pus mai tînăru său adversar, Bourceanu şi-a dus discret mîna la faţă.

Prinţu', tricou cu "Pentru nea Gigi"
Dacă Latovlevici a prezentat, imediat după ce a deschis scorul, un tricou cu numele lui Paul Pîrvulescu, care şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere, şi Adrian Cristea a avut pregătit un mesaj. Pe sub tricoul de joc, Prinţu' a purtat un tricou alb pe care era scris "Pentru nea Gigi", lucru care s-a văzut în timpul jocului din cauza tricourilor de joc transparente ale steliştilor.

Steaua - Dinamo 54-54
Cu succesul de aseară, Steaua a reuşit să echilibreze balanţa all-time în palmaresul cu Dinamo. Înaintea confruntării de ieri, echipa din Ştefan cel Mare avea o victorie în plus, însă acum scorul la general, în confruntările istorice din toate competiţiile, e 54-54, alte 45 de partide terminîndu-se la egalitate.

Consumă milioanele pentru Chiricheş!
Tottenham s-a reorientat după ce Steaua a refuzat oferta pentru Vlad Chiricheş. Englezii au propus 8 milioane de euro pentru Tobias Alderweireld, aceeaşi sumă înaintată şi roş-albaştrilor în tratativele pentru Chiricheş.

Alderweireld, 24 de ani, e sub contract cu Ajax, care a recunoscut că a recepţionat oferta de la Tottenham. Stoperul, internaţional belgian, a marcat un gol în Ajax-Steaua (2-0) în prima manşă din "16"-imile Europa League, sezonul precedent.

Campioana României mai are şi varianta Roma, altă grupare interesată de Chiricheş, şi negocierile pot fi reluate după dubla manşă cu Legia Varşovia, din play-off-ul Champions League.

Au cerut eliminarea lui Georgievski
În minutul 76 s-a consumat cea mai controversată fază a derby-ului. Balint a fost faultat de Georgievski, dinamovistul scăpînd, pe zonă centrală, spre poarta lui Tătăruşanu. Balaj a dat fault, însă a scos doar cartonaşul galben, considerînd probabil că Balint nici nu avea mingea în control, iar Szukala, aflat undeva în partea dreaptă, ar fi putut interveni. Reluările DigiSport n-au fost cele mai bune şi n-au putut demonstra clar dacă Balaj a avut sau nu dreptate.

Două penalty-uri, ambele ratate
Steaua a obţinut aseară al doilea penalty din acest sezon, însă, ca şi pe primul, l-a irosit. În derby-ul cu Dinamo l-a ratat Latovlevici, în timp ce la Supercupa cu Petrolul a tras Bourceanu şi a apărat Pecanha. În sezonul trecut, executantul Stelei era Raul Rusescu, care a marcat foarte mult de la punctul cu var.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (70)
avocatul85
avocatul85  •  14 August 2013, 16:40

Avem 11 eroi multi adversari de rapus Avem un nume vestit Rosu-Albastru culori Avem sange latin, suntem invingatori!!! Tot stadionul striga acum Steaua Tot stadionul striga acum Steaua Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he In fiecare minut, suntem alaturi de voi Cu Steaua pana la moarte castigati pt noi Avem peluza ce striga bine ati venit in infern!!! Iar adversari de frica nu se mai vad pe teren!!! Tot stadionul striga acum Steaua Tot stadionul striga acum Steaua Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he Fortza Steaua, Fortza Steaua, he, he!!!

sebulbadhor
sebulbadhor  •  13 August 2013, 22:09

putoiul de matei, spargatorul de rulete este net superior lui bourceanu, un baiat cu bun simt de la tara.... figurantul de matei, dat afara de la steaua pe motiv de viata nesportiva are tupeul sa-l lase cu mana intinsa pe bourceanu, cu 1000 de clase peste el, si ca om si ca fotbalist dati-i lui matei un bemveu, sa aiba prioritate....

pana_daniel
pana_daniel  •  13 August 2013, 19:50

://fotbalpasiune-ro.webnode.ro/news/noaptea-in-care-galeria-lui-dinamo-a-castigat-un-meci-pierdut-pe-teren-/

Vezi toate comentariile (70)
Comentează