FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CORONA 3-0

VIDEO Balul debutanţilor » Steaua a cîştigat fără să forţeze meciul cu Corona, scor 3-0

Cea mai mare parte a jocului s-a desfășurat în careul brașovenilor
Cea mai mare parte a jocului s-a desfășurat în careul brașovenilor

Articol de - Publicat marti, 06 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 06 mai 2014 10:43

Cu tribunele pustii şi concentrată la petrecerea de titlu, Steaua a învins Corona, ultima clasată, cu scor de masa verde. Pe un stadion gol, vizitat doar de ploaie, meciul dintre Steaua şi Corona nu putea avea decît un mare răsunet.

Chiar dacă fotbalul s-a lăsat aşteptat un sfert academic şi apoi a dispărut din nou, ca un ecou nărăvaş, cele două echipe s-au încăpăţînat să plimbe mingea pînă la fluierul final. Reghecampf nu şi-a expus piesele de rezistenţă, de teama accidentărilor, i-a scos din dezmorţire pe Rîpă, Stanciu, Niţă şi Varela.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Antrenorul oaspeţilor, el însuşi la primul meci în Liga 1, a aliniat şi el cîţiva novici, pe Leonte şi Istrofor, să-i obişnuiască deja cu lipsa de presiune de la matineu.

Gol cu efect sedativ
Deşi campioana n-a forţat, ultima clasată a reuşit să reziste fără gol doar 18 minute. După două sprinturi de orgoliu ale lui Buş, roş-albaştrii s-au instalat aproape fără efort în jumătatea oaspeţilor. Iancu a şutat în portar, din centrarea lui Latovlevici (9), apoi a ratat din 6 metri, după un corner muncit de Piovaccari (15).

Chipciu a accelerat şi el de două ori spre poarta lui Dănălache, dar arbitrii zeloşi l-au oprit pentru ofsaid. Scaunele din Ghencea au fluierat copios aceste decizii ale brigăzii de debutanţi. Încă un corner pentru Steaua, încă o schemă, Gardoş a executat, mingea a ricoşat în Tănase, iar Piovaccari a reluat în plasă, din careu (18). Scaunele au aplaudat în picioare.

După gol, Steaua s-a relaxat pînă la pauză. Lui Pîrvulescu i-a fost lene să sprinteze după minge pînă la marginea careului (21). Din spirit de prevedere, roş-albaştrii au comis ei faulturi dure, scoţîndu-l din joc pe Neacşa (23), unul dintre cei mai vioi jucători ai Coronei. Tănase l-a potolit pe Forika, plasîndu-i crampoanele pe gleznă (33). Doar steliştii care aveau să-i demonstreze ceva antrenorului, Rîpă, Iancu, Stanciu, au făcut oarecare risipă de efort.

În repriza a doua, fazele de poartă s-au rărit şi mai mult. Oricum, erau pe cale de dispariţie. Jucătorii Coronei au descoperit că au nume mai sonore decît credeau şi au început să spere la golul egalării. Din 20 de metri, Dîlbea a tras direct în braţele lui Niţă (55). Peste un sfert de oră, a urmat o altă fază palpitantă, la poarta lui Dănălache, Filip trimiţînd direct în goalkeeper-ul braşovenilor.

Keşeru rupe tăcerea
Artmosfera din tribune se relaxase spre somn, scaunele de la peluze începuseră să plece cînd Tănase şi Chipciu s-au bîlbîit în careu (77), ultimul trimiţînd larg peste transversală. Două minute mai tîrziu, Chipciu primeşte de la Prepeliţă, scapă singur spre poartă şi marchează al doilea gol, înainte ca tuşierii să arate ofsaid.

A treia oară a fost cu noroc! Golul a înviorat spiritele, atît cît să nu adoarmă mobilele din tribune. Nu s-au mai consemnat mari acte de curaj din partea Coronei şi nici mari acte de cruzime din partea Stelei. Doar Keşeru nu s-a putut abţine să nu-şi arate ascuţimea crampoanelor, marcînd din careu, după pasa lui Chipciu (91). Dacă nici golul ăsta n-a avut rezonanţă, atunci...

100 de meciuri a strîns Reghecampf în Liga 1, după jocul de aseară. El a antrenat formaţiile: Craiova, Bistriţa, Chiajna şi Steaua

Declaraţia serii:
"Secretul Stelei în acest sezon se poate caracteriza prin două cuvinte: muncă, seriozitate şi disciplină" :D (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Te motivezi mai greu atunci cînd joci fără spectatori, e bine că am cîştigat. Abia aşteptăm să devenim campioni matematic. Titlul e foarte aproape, îl simţim" (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Steaua mi-a dat senzaţia că nu a forţat. Chiar şi aşa a meritat victoria. Am mai multe oferte, nici una nu e din Ghencea, le voi cîntări bine înainte de a-mi decide viitorul" (Sergiu Buş, atacant Corona Braşov)

"Fiecare meci e greu. O echipă deja retrogradată ne-a pus unele probleme, atunci cînd noi nu am fost concentraţi la maximum. Totuşi, cel mai urît a fost că meciul s-a disputat fără spectatori, ăsta nu e fotbal" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Sînmărtean a avut o problemă la spate şi d-asta nu a jucat. Pe Tătăruşanu l-am menajat, dar joi, cu U Cluj va juca. Latovlevici ştia că trebuia să joace decît 30 de minute, n-a fost surprins de schimbare" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

615907-steaua-corona-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Reghe a negociat pentru Guilherme
Steliştii pregătesc deja sezonul viitor! Reghecampf vrea să profite şi să-l fure Petrolului pe brazilianul Guilherme Sitya. Fundaşul stînga de 24 de ani va deveni liber de contract la 1 iunie şi negocierile dintre agentul lui şi clubul prahovean au eşuat. Reghe, cel care l-a adus în România, în ianuarie 2012, la Chiajna, l-a contactat pe impresarul fotbalistului şi a discutat cu acesta. La finalul sezonului, roş-albaştrii intenţionează să-l vîndă pe Latovlevici şi văd în brazilianul Petrolului soluţia perfectă pentru a-l înlocui.

Ca la judeţeană
Resemnată cu gîndul că va retrograda, Corona Braşov a tăiat drastic cheltuielile. Formaţia de sub Tîmpa a decis să nu mai vină la Bucureşti cu o zi înainte meciului, aşa cum se procedează de obicei. Braşovenii, rămaşi şi fără antrenorul Adrian Hîrlab, cel care a demisionat în preziua jocului, au ajuns în Capitală cu doar 4 ore înainte de fluierul de start.

Filip şi Pîrvulescu, suspendaţi
Aseară, Lucian Filip şi Paul Pîrvulescu au încasat cartonaşe galbene şi amîndoi nu vor putea evolua joi, cînd roş-albaştrii se vor deplasa la Cluj, pentru a întîlni "şepcile roşii". În schimb, vor reveni după suspendare Szukala, Adi Popa şi Pintilii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
hanmocar
hanmocar  •  06 Mai 2014, 19:39

ALSO SPRACH REGHETHUSTRA ! INVATATI,INVATATI,INVATATI, D-SOARA !

mvradulescu
mvradulescu  •  06 Mai 2014, 12:26

Consider că ar fi necesară o prevedere regulamentară prin care faptele reprobabile comise de spectatori să declanşeze măsura interzicerii pe stadion pentru o perioadă mare, împreună cu pedepsele dictate de instanța judecătorească împotriva persoanelor care le-au comis. Nu am auzit nicăieri să se ia măsura ca pentru un bec spart de un huligan să se ia măsura întreruperii energiei electrice în tot orașul pentru două săptămâni. Nici în armată, unde nu se face caz de "democraţie", nu este pedepsit plutonul pentru că Goguţă "a fluierat în biserică" ...

speedy73
speedy73  •  06 Mai 2014, 09:47
Postat de djeurofighter pe 06 Mai 2014, 09:25

Tine-te bine pana joi, ca astia tot spun ca le dam meciul celor de la U Cluj pentru ca au facut blat cu Viitorul. Nu orice blat, ci unul in minutele de prelungiri. :))

am mai explicat si ieri, algoritmul e simplu: steaua a batut vvitorul, viitorul a batut clujul, clujul bate acum steaua. mai departe, pt viitor: la anu' si steaua si clujul dau punctele viitorului (plus chiajna, dinamo si ce alti sateliti ai stelei vor mai fi), dau si punctele toate viitorului; viitorul iese campioana si joaca in UCL; banii din UCL ii da Hagi ca prima lui Jiji pt activitatea prestata in cadrul academiei din inchisoare. dupa cum vezi, totul se leaga...nu e nevoie decat de putina paranoia :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează