FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CSU CRAIOVA 0-1

VIDEO Banul Ivan cel Sprinten » Juveții au reuşit a doua victorie în deplasare: 1-0 cu Petrolul

Nuno Rocha (în alb) a scos sufletul din fundașii prahoveni, dar nu s-a lipit la gol
Nuno Rocha (în alb) a scos sufletul din fundașii prahoveni, dar nu s-a lipit la gol

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2015 00:00

Puştiul oltenilor a marcat după o fază producţie proprie. I-a făcut terci pe ploieşteni la aproape fiecare atingere de balon, sfîrşind prin a fi scos de pe teren în urma unui fault dur comis de Faug-Porret.

Pe vremuri, un Petrolul - Craiova bloca Ploieştiul cu două zile înainte de partidă, iar data meciului echivala cu o mică revoluţie republicană. Şi asta nu neapărat în timpurile Maximei sau a trupelor-etalon ale galben-albaştrilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Inclusiv mai încoace, spre anii '90, rivalitatea pe axa Prahova - Oltenia umplea tribunele pînă în buza gardurilor, iar băieţii care vindeau bilete la suprapreţ puteau să-şi asigure liniştiţi o vacanţă de fiţe pe malul mării sau într-un colţ de munte.

În versiunea actuală, băieţii de pe gazon nu mai au strălucire, lumea vine cu puţine speranţe la stadion, iar clasamentul developează traseul a două formaţii suferinde.

În special, bineînţeles, "lanterna" Petrolul, care n-a mai gustat victoria din 14 august, 2-1 cu Botoşaniul. De altfel, singurul succes al unei formaţii debusolate, intrată parcă fără drept de replică pe spirala retrogradării.

Lecţie de salt în bazin

Craiova a profitat din start în faţa unui adversar care nu mai sperie pe nimeni. Zvîrluga Ivan a plecat într-o cursă solitară pe flancul drept, l-a perpelit pe bulgarul Genev şi a inventat un cross direct către plasa lui Pecanha (2): 0-1!

Cu handicap din debut, Ploieştiul şi-a încurcat strategiile. Şi parcă a tras imediat capacul peste cufărul curajului şi al minţilor limpezi. Marinescu şi-a pierdut pasele sub propriile crampoane, Nepomuceno s-a pitit în bandă, iar rarele invenţii ale lui Zoubir au găsit teren arid acolo unde ar fi trebuit să apară, decisiv, Moussa.

În schimb, Nuno Rocha (17) şi Vătăjelu (33) au presat în ofensiva olteană, făcîndu-l pe Săndoi să intre aproape cu totul în teren în aşteptarea desprinderii. O repriză condusă aproape cap-coadă de olteni şi o victimă petrolistă, ieşită în fluierăturile publicului: Peteleu, schimbat în minutul 41, omul făcut harcea-parcea pe fiecare fază de atac a oaspeţilor!

Plus un final de mitan cu o cădere inexplicabilă în careu a lui Moussa, care, în loc să continue o fază clară de gol, a preferat un plonjon la alibi în speranţa că va smulge un penalty (41). Nu i-a ieşit, mai trebuie să lucreze la săriturile în bazin!

Campionii fotbalului chinuit

După pauză, prahovenii au căutat să rişte mai mult în căutarea egalării. Le-au lipsit însă în continuare circuitele simple spre poarta adversă, mizînd excesiv pe mingi aruncate în înaltul careului, la bătaie, acolo unde nu exista un Van Nistelrooy care să-l execute pe Bălgrădean.

Neputinţa a scos la iveală nervii, cu Ivan scos pe targă după un fault dur comis de Faug-Porret (55) şi un penalty clar refuzat Craiovei, la o intervenţie stupidă a lui Benga asupra lui Bawab (61).

În rest, încordare, un fotbal cu scrîşnit din dinţi şi nerecomandat părinţilor care ar fi dorit să le arate copiilor de ce e frumos jocul cu balonul rotund. Încă un 11 metri nedat, acum Petrolului (fault Vătăjelu la Farina), şi un sfîrşit de întîlnire în care nici cuplul Tamuz - Varga n-a izbutit să scoată la liman corabia "lupilor". Tot mai condamnată, chiar dacă va reuşi să recupereze de la TAS cele 6 puncte de penalizare!

Penalty-uri refuzate

Arbitrul Bîrsan nu a sancționat un fault comis de Benga asupra lui Bawab, în careul Petrolului. Apărătorul Ploieștiului i-a dat peste picioare iordanianului, dar "centralul" a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor lui Bawab.

Prahovenii au cerut și ei o lovitură de pedeapsă, la o acțiune a lui Farina, pe care Vătăjelu l-a blocat în careu exact în momentul șutului. Reluările DigiSport au arătat că au existat și de data asta circumstanțe de penalty. Arbitrul Bîrsan a ratat și această decizie.

Ivan și Zlatinski stau în Cupă

Craiova a pierdut joi jucători pentru meciul cu SC Bacău, din Cupa României: Andrei Ivan și Hristo Zlatinski. Primul a suferit o entorsă în urma unui atac violent al francezului Faug Porret. Miercuri va lipsi și Zlatinski, suspendat pentru cumul de "galbene".

Bulgarul avea 3 avertismente și a insistat să-l ia pe al 4-lea, în prelungiri, ca să lipsească în Cupă, contra unei formații din Liga a 2-a, nu în campionat!

"Ne-am retras deliberat în repriza a doua, ca să ne păstrăm avantajul de un gol. E a treia victorie consecutivă, asta-i tot ce contează! Ne-am săturat să avem ghinion, să ratăm penalty-uri și ocazii imense, era cazul să mai și cîștigăm"
Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova

"Am entorsă la gleznă. Am jucat pe cel mai prost teren pe care l-am văzut în Liga 1. Doar la juniori am mai întîlnit așa ceva. Golul e pentru părinții mei!"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Am senzația că orice am face nu reușim să cîștigăm puncte, pierdem încontinuu! Nu l-am lovit pe Bawab, n-a fost absolut nimic la acea fază, degeaba au cerut ei penalty"
Alexandru Benga, fundaș Petrolul

"Am avut penalty clar, Benga m-a faultat în careu. Întrebați-l pe el, vă va spune adevărul. A zis că n-a fost?! Incredibil! Dacă nici acum nu recunoaște, ce să mai spun?!"
Thaer Bawab, atacant CSU Craiova

petrolul craiova 0 1

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
craioveanu91
craioveanu91  •  21 Septembrie 2015, 09:23

forza Stiinta , astept cu nerabdare meciul de cupa de miercuri am inteles ca e transmis, apoi sambata voi fi in tribune cu pandurii. daca batem pe pandurii avem sanse la play off

Vezi toate comentariile (1)
Comentează