FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 1-1

VIDEO Ca-n vremurile bune! Derby cu ritm, claritate și nervi, dar fără învingător: Dinamo - Steaua 1-1

Spectacolul a fost asigurat aseară de ambele echipe, în egală măsură +1   FOTO
Spectacolul a fost asigurat aseară de ambele echipe, în egală măsură

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2016 00:00

Derby-ul a avut ritm, calitate, dar şi mulţi nervi, a adus aminte de cele mai de calitate dueluri dintre Dinamo şi Steaua, un prim argument că play-off-ul e un mare câştig.

Dacă aştepţi de la un Dinamo - Steaua ceea ce vezi la Barcelona - Real, Tottenham - Arsenal sau Juventus - Napoli, atunci e foarte posibil ca Derby de România să ţi se pară un meci modest, de un nivel scăzut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În această eroare se află tot mai multă lume, mai ales că aproape zi de zi vedem meciuri din campionatele tari ale Europei, dar şi din Liga Campionilor şi Europa League.

Adrenalină şi vedete în plus

Totuşi, nu cumva e mai logic şi mai corect să comparăm acest meci cu derby-urile Poloniei, Ungariei, Bulgariei, Austriei, Serbiei? Şi să fim mai îngăduitori cu un meci care produce mereu adrenalină, polemici şi audienţă imense?!

Apropo de adrenalină, e la cote mai înalte decât la meciul de joi, din Cupă. Miza e mai mare, se joacă pentru drumul ce poate duce la potul de 20 de milioane din Ligă. Plus că în tribune au venit şi suporterii Stelei, iar pe teren, toate vedetele lui Reghe sunt în primul 11, nu pe bancă. Meniul e complet, aşadar, să ne înfruptăm din Derby de România!

Tiki-taka: 6 jucători, 8 pase, un gol

Meciul începe abrupt. Şi aspru. Pintilii şi Essombe văd "galben", iar Dinamo vede şi ea negru în faţa ochilor. O fază tiki-taka a Stelei, cu pase ultrarapide pe traseul Papp-Popa-Pintilii- Marica- Stanciu- Hamroun se termină cu gol. Assistul lui Stanciu e remarcabil, iar execuţia algerianului e cireaşa pe tortul golului. Singurul semn de întrebare: ofsaid sau nu?

Ritmul e sufocant, se joacă fotbal de bună calitate. Niţă are un reflex de portar de hochei în faţa lui Romario, iar Varela scoate de pe linia porţii reluarea lui Rotariu (11). Ne mutăm la cealaltă poartă. Chipciu face o fază de mare fotbalist, dar băiatul ăsta are şi mult ghinion: mingea loveşte transversala (17).

Essombe, ratare! Marica, ruptură!

Pulsul creşte. Bicfalvi îşi scoate de la "nafalină" glezna fină şi îi oferă lui Essombe un gol, dar camerunezul şutează cu latul şi Niţă scapă dintr-o situaţie limită (19). Se întâmplă atâtea evenimente de parcă ai impresia că se joacă 3 derby-uri într-unul singur.

Marica scapă singur cu Cerniauskas. Are golul în gheată şi şansa de a-i demonstra lui Iordănescu că merită la Euro. Şut! Şi game over pentru el. Face ruptură!!! Neubert, was is das?! Reghe mută cu frică! Intră Muniru, Chipciu trece atacant, iar Stanciu urcă în linia de 3 mijlocaşi ofensivi. Pauză!

Bicfalvi bară!

Steaua iese mult mai prudentă de la cabine. Fără Marica are centrul de greutate mai jos, iar jumătatea de teren a campioanei începe să conţină tot mai multe tricouri roşii. Şi apar şi situaţiile de poartă: Batin trage la 30 de centimetri de bară (62), iar Bicfalvi loveşte transversala (64).

Campioana respiră tot mai greu. Mizează doar pe contraatac. Hamroun şi mai ales Chipciu îşi bat joc de două momente în care puteau să înfigă pumnalul în inima rivalei. N-o fac şi păstrează suspansul de final.

Dinamo, gol meritat

Pintilii testează nivelul de toleranţă al lui Haţegan şi riscă în două rânduri să fie eliminat. Doctorul arădean însă nu vrea să taie în carne vie şi nici să rupă echilibrul. Steaua pune un genunchi jos.

Chiar nu mai poate fizic. Nu mai are resurse, dar are portar. Niţă scoate uluitor lovitura lui Bicfalvi (80), dar, până la urmă, ceea ce era logic şi corect să se întâmple s-a întâmplat: a marcat Dinamo prin cel mai bun fotbalist al ei: Bicfalvi, care a reluat cu capul de lângă somnorosul Papp.

Finalul a fost doar plin de nervi, de eliminări, de precipitare şi de o robinsonadă uluitoare a lui Cerniauskas (90+6). Remiza e cel mai echitabil scor la ce s-a jucat. Steaua nu câştigă, Dinamo nu câştigă.

Câştigă, în schimb, Astra, pe care Steaua o va întâlni etapa viitoare la Piteşti, într-un meci în care orice alt rezultat în afara victoriei scoate trupa lui Reghe din cursa pentru titlu.

Ofsaid la gol?

Golul marcat de Hamroun în minutul 10 e pus sub semnul întrebării de poziţia în care se afla algerianul în momentul în care Stanciu i-a oferit pasa. A fost sau nu în afara jocului? Reluările TV nu oferă un răspuns clar.

DolceSport a analizat faza în sistemul special pe care îl deţine, iar linia trasă automat de calculator ar indica faptul că Hamroun are un genunchi în spatele ultimului apărător dinamovist, Steliano Filip, deci s-ar afla în ofsaid (foto 2).

Asistentul Sebastian Gheorghe a lăsat jocul să continue, Hamroun a intrat în careu şi a marcat. "Greu de judecat, la limită, dar ofsaid", a comentat Adrian Porumboiu pentru Gazeta Sporturilor.

Marc, vinovat!

Faza Stelei reuşită la golul din minutul 10 a fost una extrem de rapidă şi construită după nu mai puţin de 8 pase, însă o mare parte din vină are şi Andrei Marc.

Folosit fundaş dreapta, dinamovistul face un marcaj extrem de larg asupra omului său direct, Hamroun, în momentul în care Stanciu se pregăteşte să paseze.

Plasamentul eronat îl aduce în situaţia de a se afla la aproximativ 9-10 metri distanţă de algerian atunci când stelistul a intrat în posesia balonului, astfel că lui Marc i-a fost imposibil să mai blocheze şutul.

Scandal cu MM în lojă

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a venit la stadion împreună cu două gărzi de corp, care l-au însoţit inclusiv în loja de unde a vizionat meciul. Momentele tensionate din final au provocat scene reprobabile cu oficialul campioanei în prim-plan.

A început să se înjure cu mai mulţi fani dinamovişti, iar MM s-a potolit atunci când cineva i-a strigat: "Puşcăriaşule, lasă gura mică, în puşcărie ai scris mai multe cărţi decât ai citit în toată viaţa ta!".

Reghe l-a îmbrâncit pe Dănciulescu!

Imediat după ce Steliano Filip şi Hamroun s-au încăierat în finalul meciului şi au fost eliminaţi, s-au petrecut incidente şi pe pista stadionului.

Dănciulescu a sărit de pe bancă pentru a-i cere socoteală lui Hațegan de ce l-a eliminat în prima fază doar pe Filip, nu şi pe algerian. Reghecampf l-a văzut pe oficialul dinamovist şi s-a întors extrem de nervos, făcându-i semne să se ducă înapoi la banca sa.

Danciu a refuzat, moment în care Reghe l-a împins, dar imediat între cei doi a intrat arbitrul de rezervă şi a calmat spiritele. Hamroun a reacţionat şi el după ce văzuse numai "galben" prima dată, motiv pentru care Haţegan l-a eliminat şi pe el.

DIALOGUL SERII

Reporter: - Bicfalvi a spus la interviuri că le-a transmis unor prieteni că a visat că va da gol.
Tamaș: - Bine, altă întrebare.

Reporter: - Alibec a marcat în această etapă...
Tamaș: - Și Alibec a visat că ne va bate? Toată lumea visează. Eu visez că voi ieși campion cu Steaua

"Iar ratăm foarte mult, dar ăsta este fotbalul. Mergem mai departe și trebuie să batem Astra, asta e cel mai important pentru noi"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"Ne doream foarte mult victoria și cred că am scăpat-o la ultima fază, când Cerniauskas a scos mingea lui Tade. Pentru noi este vitală o victorie împotriva Astrei! Sunt fericit că fanii echipei noastre au revenit pe stadion, avem nevoie de ei"
Nicușor Stanciu, mijlocaș Steaua

"Le transmit fanilor că nu e nimic pierdut, mai avem destule meciuri. Îmi pare foarte rău că am luat roșu și mi-am lăsat echipa în zece. E vine mea! Cu Astra trebuie să fim inteligenți pentru că avem calitatea și forța de a bate pe oricine"
Jugurtha Hamroun, mijlocaș Steaua

"Regretăm că un jucător bun precum Marica s-a reaccidentat. Competiția noastră internă abia acum începe. Probabil că echipele din play-off vor da cei mai mulți jucători la echipa națională. Arbitrajul nu mi-a plăcut, în schimb, cele două galerii au fost frumoase"
Anghel Iordănescu, antrenor România

"Nu știu de ce n-am mai forțat. Bună întrebare. Poate că ne-am retras și asta ne-a costat și golul. La Steaua e presiune mereu. N-am auzit nimic de la fanii dinamoviști. Ei își fac datoria"
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

"Cu excepţia arbitrajului, care nu mi-a plăcut absolut deloc, a fost un meci de calitate, cu ritm, cu ocazii, mi-a plăcut acest derby"
Anghel Iordănescu, selecţioner România

"Nu e victorie, dar sunt mulţumit, mai ales de repriza a doua. Cu acest punct, ţinem Steaua sub noi, e OK. Am jucat bine, ne merităm locul acolo sus"
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo

"Cred că nu e un rezultat echitabil, Dinamo ar fi meritat să câştige la cum s-a jucat, la câte ocazii am avut. Mă bucur că am reuşit să marchez, dar nu acest lucru e important, eu sunt om de echipă, obiectivul meu e să-mi ajut echipa, nu să gândesc individualist"
Eric Bicfalvi, mijlocaş Dinamo

dinamo steaua 1 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
760980977356088
Ionascu Costy  •  08 Martie 2016, 20:30
Postat de craz1est pe 07 Martie 2016, 11:23

Jana nu e moarta, Jana se transforma..

POTI FII MAI PENIBIL DE ATAT?

grandetorito
grandetorito  •  07 Martie 2016, 20:25

Linia trasata de Dolce nu este deloc paralele cu cea a careului de 16m sau cu linia portii (care este singurul punct de reper oficial)... Ma mir ca au facut o asemenea eroare... Linia trasta de ei se intalneste la un moment dat cu cea a careului (daca se continua ambele in sus)... ceea ce inseamna ca nu sunt paralele, deci pozitia lui Hamroun este regulamentara!!

craz1est
craz1est  •  07 Martie 2016, 13:29
Postat de juliusmad pe 07 Martie 2016, 09:35

arbitrul a fost depasit pe final. hamroun nu trebuia eliminat. pacat ca nu am incercat sa atacam dupa pauza si ne-am limitat doar la contraatacuri. dinamo nu a reusit nimic dupa pauza, singurele ocazii ale lor au venit dupa doua suturi de la distanta. trebuia sa dam si golul doi, golurile lui dinamo venite din nimic sunt specialitatea lor.

Ai dreptate, FCSB trebuia sa castige cu 5-0 !!! , Dinamo nu a jucat nimic, au ajuns in 2 situatii de singur cu portarul din nimic, au dat o bara din nimic, au dat un gol norocos din cauza ca-l luase pe Papp somnul, iar Varela a scos de pe linia portii cand Nita era intins pe iarba si mirosea ghioceii, dar s-a revansat la lovitura libera executata impecabil de Bicfalvi. Am avut un pic de bulan la hentul in careu al lui Tamas, ca nu a dat Hategan penalty si eliminare, a dat doar avertisment verbal si lovitura din marginea careului cu gramada ordonata ca la rugby.... :))) cu toate astea FCSP a fost mai buna, tre sa recunoastem... :))

Vezi toate comentariile (54)
Comentează