FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 3-1

VIDEO "Câinii" refac cărțile » Artă în peluză, umilință pe teren! Notele acordate în Gazetă după Dinamo - Steaua 3-1

Nedelcearu a marcat ieri cel mai important gol din cariera sa
Nedelcearu a marcat ieri cel mai important gol din cariera sa

Articol de GSP - Publicat joi, 01 decembrie 2016 00:00

Steaua nu are titlul, deși tot campionatul a privit-o și a tratat-o ca şi cum l-ar avea. Dinamo a distrus mitul favoritei bogate: 3-1 de la 0-1, cu toate slăbiciunile lui Reghe expuse pe masă.

Cu o diagonală de 50 de metri, Tamaș trage de coregrafia lui Dinamo, aduce pânza albă pe teren și proiectează pe ea încă o fază de derby. Un penalty mai rapid cu greu poate fi imaginat!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

De Amorim a preluat mingea degajată de Gabi și prelungită de Golubovici și a apucat s-o conducă doar un pic, până s-a trezit Penedo din hipnoză.

Năuc, portarul a avansat și l-a blocat pe brazilian cu o schemă de karate. O execuție ratată și în artele marțiale, și în fotbal. Și 1-0 pentru Steaua. E abia minutul 4!

Un club-doliu

Albii sunt ceilalți, nu albii tradiționali. Steliștii s-au îmbrăcat în echipamentul obișnuit al dinamoviștilor, "câinii" poartă negru. O idee a sponsorului tehnic sau o decizie a unui club obișnuit să comemoreze dispariții ale unor mari figuri precum Dumitrache și Hâldan.

Dezobișnuit să mai sărbătorească ceva, pierdut la granița dintre play-off și play-out, la o distanță egală între visele de podium și grijile concrete pentru salvarea de la retrogradare.

Pentru că play-out asta înseamnă chiar și atunci când te cheamă Dinamo, e turneul pentru evitarea "B"-ului. Albii au 1-0 și controlează jocul. Nu domină clar, parcă se tem să avanseze și să profite de clipele cu adversarul derutat de startul șocant al partidei.

Se stinge Steaua

De Amorim apare încă o dată în colțul careului, Penedo nu mai iese aiurea și brazilianul îi trimite mingea în brațe cu un șut cu amortizor, foarte moale. Steaua mai are șansa încă unui penalty, la un fault al lui Filip la Adi Popa. Hațegan refuză. Oamenii lui Reghecampf își creează doar ocazii de penalty, nu și ocazii de gol.

Ce revenire!

Golubovici a dispărut după ce a contribuit la faza loviturii de pedeapsă din debut, nici Boldrin nu se vede, iar Bourceanu e un zidar din Berceni adus să sculpteze capodopere. Alex se agită, cere mingea des, chiar dacă nu are idee cum să continue acțiunile.

Reghe îl lasă pe Bourceanu să dirijeze construcția și caricaturizează astfel rolul de "regista basso", playmakerul din fața apărării făcut faimos de Pirlo.

Atacul subțire încetează să mai fie îngrijorarea principală a steliștilor. La un corner, superexperimentatul Pintilii îl apucă de umăr pe Busuladzici și Hanca egalează din penalty-ul rezultat. Dinamo n-avusese șut pe poartă înaintea acestui gol! Dar e 1-1.

E 3-1!

Andone nu a desenat nici el trasee savante pentru ofensivă. Există însă Adam Nemec, pe care "câinii" îl folosesc la maximum. Slovacul sare cu Tamaș la o minge, deviază în centrul careului și balonul ajunge la Nedelcearu. Poziționarea dezastruoasă a apărătorilor Stelei și abilitatea surprinzătoare a lui Nedelcearu contribuie la 2-1.

Tamaș are o pasă genială și o greșeală la un gol al lui Dinamo. Un bilanț straniu pentru un fundaș central, greu de evaluat. Gabi mai adaugă o piatră în balanță. Îl privește pe Niță, Niță pe el, se invită unul pe altul până apare Nemec, fură mingea și o trimite simplu în plasă.

E epidemie de adormire! Penedo a început meciul în reverie și starea s-a transmis pe parcurs către adversari. 3-1 pentru negri! Diferența nu e atât de clară, Dinamo nu a presat tocmai ca o formație capabilă să întoarcă de la 0-1 la 3-1.

Cine vrea titlul?

Steaua e însă vinovată. Echipa lui Reghecampf s-a înmuiat de tot, face încă un meci execrabil și un oponent în stare s-o mai și atace și dezvăluie slăbiciuni noi, îi arată că nu doar atacul, nici apărarea nu-i funcționează. Vicecampioana e slabă și demoralizată. Lupta ei pentru revenirea în meci e ușor de rezumat: Boldrin a avut prima ocazie din repriza a doua, abia în minutul 81!

Timid, Dinamo avansează și ratează un 4-1 care ar arăta ca un sacrificiu. Echipa lui Andone de asta are nevoie, de sacrificii și de zei ca să prindă pe ultima sută de metri a sezonului play-off-ul. E un obiectiv de care depinde viitorul apropiat al clubului. Victoria din derby înseamnă tot trei puncte.

"Câinii" vor lupta în continuare cu CFR și cu Botoșani pentru locurile 5-6. Și fiecare în parte poate să se bată cu liderul acesta șubred! Banii lui Becali au creat mitul că titlul îi este asigurat. Jocul pe care-l antrenează Reghecampf demitizează forța de la Palat. Steaua e slabă, campionatul se joacă!

Villarreal și-a trimis spionii la București

Spaniolii se pregătesc intens pentru ultimul meci al grupelor Europa League, iar ieri, pe Arena Națională, într-una dintre loje s-au aflat doi trimiși speciali ai celor de la Villarreal.

Sursele ziarului au dezvăluit că aceștia au ajuns ieri dimineață la București și că vor rămâne în capitala noastră până duminică seară, atunci când Steaua va juca din nou în campionat, cu Pandurii. 

Partida Villarreal-Steaua, din cadrul celei de-a cincea etape a grupelor Europa League, se va disputa pe 8 decembrie în Spania.

Nouă debutanți în Derby

Meciul de ieri seară a însemnat un debut pentru nouă jucători în cel mai important meci din fotbalul românesc. Manuel Penedo, Luka Marici, Dan Nistor, Adam Nemec, May Mahlangu, Luca Ceccarelli, Ovidiu Popescu, Bojan Golubovici și Antonio Jakolis au disputat primul lor Derby de România din carieră. Alexandru Bourceanu, mijlocașul vicecampioanei al cărui contract îi expiră în această iarnă, a bifat meciul 200 în prima ligă din România.

Gazonul s-a ars!

Jucătorii celor două echipe s-au plâns ieri înainte, dar și în pauza meciului de starea execrabilă a gazonului de pe cel mai mare stadion din România!

Cu o investiție de peste 300.000 de euro, pe actuala suprafață de pe Arena Națională s-au jucat doar opt meciuri, iar iarba este arsă, iar în multe zone lipsește!

În urmă cu câteva zile, pe contul său de Instragram, Moke a postat o imagine cu iarba de pe Arena Națională și cu textul "Ce arsă e iarba!".

Muniru s-a rupt stupid

Sulley Muniru s-a accidentat în minutul 27 după o fază ridicolă. Mijlocașul de 24 de ani a preluat o minge în careu, a avansat cu ea la picior, iar în momentul în care a vrut să o întoarcă a lovit-o cu talpa, s-a dezechilibrat și s-a accidentat.

Fotbalistul Stelei a mai continuat meciul doar pentru următoarele 5 minute, iar apoi a căzut pe gazon. Reghecampf l-a trimis în locul său pe Mihai Pintilii, cel care a comis penalty-ul din care dinamoviștii au egalat la unu.

"Steaua pleacă cu avantaj în minutul 1, dar nu știe cum să gestioneze totul, mai ales că ea juca în deplasare. Trebuia să plimbe mingile cu răbdare, nu să dai mingi lungi, să le trimiți aiurea"
Gabi Balint, fost internațional al Stelei

"Chiar i-am spus soției că voi marca. Aveam nevoie foarte mare de aceste puncte. Mă bucur foarte mult că oamenii au încredere în mine. Cel mai important e că în această seară am arătat ca o echipă, am avut atitudine"
Sergiu Hanca, fundaș Dinamo

"Am luat două goluri foarte rapid și chiar nu s-a schimbat nimic după ce-am deschis scorul. Aveam foarte mare încredere în noi, dar în urma unor greșeli totul s-a schimbat"
Alin Toșca, fundaș Steaua

"De ce nu m-am dus la galerie la final? Pentru că a fost victoria jucătorilor mei, nu trebuia să mă duc eu să mă bucur alături de ei! Le mulțumesc pentru tot ce-au făcut în acest meci, au fost unici"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Nu mai știam cum să mă bucur când am văzut mingea în poartă, așa că am făcut-o în stilul lui Cristiano Ronaldo. Sunt foarte fericit că am câștigat, mai ales că sunt crescut la Dinamo de la șapte ani"
Ionuț Nedelcearu, fundaș Dinamo

dinamo steaua 3 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
bogdany8
bogdany8  •  01 Decembrie 2016, 20:49

Bro, o echipa mare castiga si impotriva arbitrajelor, nu numai impotriva adversarilor. Dinamo nu a aratat un joc consistent, a fost dominata de toate echipele. Am fost dominati si de echipele care se stiu deja retrogradate. E penibil Andone. Hai sa zicem ca e un antrenor mediocru, dar nu mai spune ca ai obiectiv locu 1-2 cand tu nu ai bagat 1 leu in transferuri. Ieri am batut FCSB ca si ei sunt in acceiasi situatie, doar ca ei dispun de investitii. Asta e diferenta.

108992139590592
DM Bob  •  01 Decembrie 2016, 18:29

MOURINHO LA MANCHESTER UNITED, REGHE LA STEUA. Doi antrenori cu trecut valoros dar in present PLAFONATI. Pastrand proportia se dovedeste ca se intanpla si altora mai renumiti. Pe Becali nu il intereseaza nici echipa nici banii. El vinde jucatorii doar sa dovedeasca ca e singurul buisnisman in fotbal.

noelstoica
noelstoica  •  01 Decembrie 2016, 17:28

http://www.ziare.com/dinamo/steaua/adrian-porumboiu-despre-cele-doua-faze-care-puteau-intoarce-soarta-derbiului-dinamo-steaua-interviu-1445212?utm_source=Gsp.ro-Cross&utm_medium=Adrian+Porumboiu%2C+despre+cele+doua+faze+care+puteau+intoarce+soarta+derbiului+Dinamo+-+Steaua+-+Interviu&utm_campaign=Interpromo

Vezi toate comentariile (10)
Comentează