FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - SĂGEATA 1-1

VIDEO Călin! Cap! Cap! » Arbitrul partidei şi două lovituri de cap au decis rezultatul din ACS Poli - Săgeata 1-1

Șeroni (nr. 30) și ceilalți bănățeni au trecut pe lîngă al doilea succes al primăverii
Șeroni (nr. 30) și ceilalți bănățeni au trecut pe lîngă al doilea succes al primăverii

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 martie 2014 00:47

Protagonistul, negativ, al meciului a fost arbitrul, care l-a eliminat greşit pe Silviu Pană şi le-a refuzat gazdelor un penalty. Cele două echipe au luat cîte un punct după goluri marcate cu lovituri de cap.

Timişoara are degeaba echipă de fotbal în prima ligă, dacă după ce bate la Mediaş, în prima etapă a minireturului, nu adună mai mult 700-800 de oameni pe un stadion de 40.000 de locuri! Fără spectatori, fotbalul se joacă fără rost, cam ceea ce s-a petrecut şi aseară pe " Dan Păltinişanu".

Click aici pentru VIDEO!

Şi-a intrat însă în rol arbitrul Iulian Călin, pe care l-a trădat tinereţea în minutul 31 şi a apreciat cu prea mult zel intrarea lui Silviu Pană asupra lui Alexandru Popovici. A scos cartonaşul roşu din buzunar, deşi culoarea potrivită ar fi fost cea galbenă.

Paradoxal, meciul nu numai că nu s-a rupt, dar Săgeata a început să joace mai bine, să domine şi chiar să marcheze. A făcut-o căpitanul Munteanu, cu o lovitură de cap, după un corner (45): 0-1!

La pauză, Aurel Şunda a mutat inspirat. I-a băgat pe Trandu şi pe englezul Wilson Kneeshaw, de doar 19 ani, gazdele au început să pună presiune, iar golul a venit de la colosul Şeroni, care a înscris tot după un duel aerian (56): 1-1!

Finalul s-a jucat cu garda jos pentru că Năvodariul nu s-a închis, ci a căutat să dea lovitura. Putea însă să plece fără nici un punct dacă în minutul 75 "centralul" sancţiona faultul infantil făcut de Panagopoulos asupra lui Kneeshaw şi indica penalty-ul cuvenit pentru gazde.

N-a făcut-o, încă o eroare în dreptul lui!, compensaţie la greşeala din prima repriză, iar meciul s-a terminat egal şi pentru că Hristu Chiacu a ratat o ocazie monumentală în minutul 80, cînd a şutat în picioarele lui Claro din 9 metri.

LPF, neclară cu Claro!
Gazeta Sporturilor l-a anunţat pe Nuno Claro suspendat pentru meciul de ieri, conform informaţiilor de pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, care prezenta faptul că portughezul încasase etapa trecută, la Mediaş, al 7-lea cartonaş galben. Nuno însă a fost titular aseară şi a purtat şi banderola de căpitan.

GSP a verificat toate meciurile în care Nuno Claro apărea că a încasat "galben", iar în partida Dinamo - ACS Poli 4-0, arbitrul nu i-a acordat avertisment goalkeeper-ului oaspeţilor, deşi, după un gol al gazdelor, cei doi au apărut împreună într-un cadru al televiziunii care a transmis meciul, iar "centralul" era cu cartonaşul în mînă, însă pentru a nota golul, nu pentru a-l avertiza pe lusitan.

607465-acs-poli-sageata-1-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dora
dora  •  02 Martie 2014, 12:23

bai, desteptilor...da voi contabilizati galbenele privind meciurile la tv, nu consultind si datele oficiale ale LPF, ori raportarile arbitrilor...ce explicatie jenanta ati dat...

sakamoto
sakamoto  •  02 Martie 2014, 09:50

N-a urmarit mingea Pana, a intrat cu crampoanele direct in genunchiul adversarului cazut la pamint. Putea sa-l accidenteze grav. Astfel de brutalitati arbitrii trebuie sa le pedepseasca aspru. Ati uitat asa de repede cazul Roman? Atunci de unde duhul blindetii pt un descreerat? Cu ani in urma la meciul Dacia Mioveni-Poli Timisoara un dement fundas al gazdelor, dupa un fault criminal asupra lui Dare Vrstici, jucator la Poli Timisoara, ii provoaca acestuia dubla fractura:tibie si peroneu. Arbitrul nu acorda nici macar fault! Culmea nerusinarii! Acorda pt gazde ...aut! Dupa capul vostru, asa trebuie. Menajati criminalii si pedepsitte aspru victimile. Si arbitrii care aplica regulamentul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează