FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - RAPID 1-0

VIDEO Caraghioşii de serviciu » Rapid, trei înfrîngeri la rînd. Etapa viitoare, în Giuleşti vine Dinamo

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 martie 2012 01:13

Răzbunarea lui Şumudică: a răpus o echipă giuleşteană la fel de dezlînată şi de anodină precum la înfrîngerile cu Chiajna şi Ceahlăul

Click aici pentru VIDEO!

Rapidul n-are parcă vocaţia salvărilor miraculoase din momentele de criză. Şi nici cu destinul nu trăieşte în aceeaşi barcă! Ce exemplu mai bun decît acesta: te duci în cap după două meciuri de cascadorii rîsului cu Chiajna (0-1) şi cu Ceahlăul (1-2), iar cînd strîngi rîndurile să ieşi la liman îţi sare pe potecă simpaticul Braşov al lui Marius Şumudică! Omul care ar fi gata să-şi dea vreo cinci ani din carieră numai pentru a face o demonstraţie de forţă în faţa Giuleştiului care l-a mazilit urît de pe bancă, în faţa "amicului" Lucescu jr.

Defensivă cu "clătite"
Iar pentru a răpune adversarul însîngerat, Şumi a pregătit o reţetă surprinzătoare, precum gesturile lui de pe margine intrate deja în folclorul Ligii 1: cinci fundaşi, cu căpitanul Munteanu pe post de libero, patru oameni la mijloc, între care puştiul debutant Enceanu, şi doar un vîrf, speculantul macedonean Ilijoski. O garnitură propusă contra unui Rapid schimbat radical raportat la eşecul cu nemţenii: 8 titulari noi, între care rebelul Dani Coman.

Modificări inutile însă pentru trupa din Grant. Acelaşi joc lîncezit, inspiraţie zero, vitalitate de pensionar şi atitudine resemnată. Tradusă în 45 de minute caraghioase pentru o formaţie care mai visează încă la titlu: doar două şuturi de pe la 25 metri, ambele deviate în corner de Felgueiras, la finalizările lui Grigore (27) şi Oros (33). În schimb, Braşovul a început rezervat, dar s-a apropiat facil de deschiderea scorului. Ilijoski (5) şi Machado (8) au dat primele semnale pentru gazde, completate de macedoneanul tupeist inventat de Şumudică: i-a întors ca pe clătite pe aerienii Glauber şi Oros şi a tras din întoarcere, spre vinclu, Coman parînd cu dificultate (19).

Dezastrul parşiv
"Stegarii" au continuat însă tot mai curajos, pînă cînd filmul Giuleştiului s-a voalat din nou: Viveiros l-a perpelit pe dreapta pe Ezequias, a şutat la colţul lung, mingea a lovit pămîntul în faţa lui Coman, care a scăpat băşica pe lîngă mănuşi, direct în plasă! Un fel de sinucidere pentru renegatul Dani!

Nici tuşierul nu-i iubeşte
După pauză, Răzvan încearcă renaşterea cu Teixeira şi Ioniţă, nimic însă nu se leagă, iar Deac atinge penibilul suprem, cînd cade în careu simulînd un fault numai de el înţeles (50). Pe bancă, Lucescu jr. e fără replică, mai apare doar timid la margine pentru cîte un sfat în neant, în timp ce trupa lui Şumudică ţine mingea sus, în jumătatea bucureştenilor, unde "dracul" Ilijoski îi învîrte pe degete pe fundaşii rapidişti.

E însă mai mult un joc de uzură, nici pe ardeleni nu-i dau afară din casă ocaziile clare, numai că, acum, lor nu le mai pasă: tabela se blochează la 1-0, Rapidul mai caută cu o ultimă zvîcnire egalarea, Grigorie marchează un gol corect, dar anulat eronat pentru ofsaid (85), nimic nu-i mai poate salva pe Surdu şi compania. Dezastrul s-a împlinit cu nuanţe parşive şi miroase tot mai tare a final de epocă în Giuleşti!

La concurenţă cu Milan - Barca
S-a stabilit programul semifinalelor Cupei României. Primul meci va fi FC Vaslui - Rapid, care se va juca miercuri seară, de la 21:30, şi va fi transmis în direct de Pro TV. Tot miercuri seară, de la 21:45, va avea loc şi AC Milan - Barcelona, în sferturile Ligii Campionilor, ce va fi transmis în direct de TVR 1. Cealaltă semifinală de Cupa României, Dinamo - Gaz Metan, se va juca joi, de la 21:30, tot pe Pro TV.

S-a îmbrăcat la fel ca la Vaslui
Şumudică e un tip superstiţios. A dovedit-o şi la meciul de aseară, cînd s-a îmbrăcat fix la fel ca joi seară, la Vaslui, unde echipa sa a cîştigat cu 1-0. Blugi, cămaşă scoasă din pantaloni, acelaşi pulover roşu şi o geacă din piele. Chiar şi echipamentul jucătorilor a fost acelaşi ca la Vaslui, bleu ciel, deşi pe teren propriu, Buga şi compania evoluează în galben-negru.

Parola pentru net: "răzvanlucescu" :)
Pînă la partida de aseară, accesul la internet de la masa presei de la arena din Braşov se făcea prin introducera parolei "fc brasov". Aseară, organizatorii au fost puşi pe glume, iar numele antrenorului advers a devenit noua parolă!

Coman şi Surdu, ţintele galeriei
Adversar de serviciu al galeriei giuleştene, portarul Coman a fost şi la Braşov înjurat pe toată durata partidei, furia suporterilor crescînd după golul primit uşor în prima repriză. Nici Surdu n-a fost graţiat de galerie, prestaţia lui slabă în atacul Rapidului adăugîndu-i numele pe lista proscrişilor pentru fani.

"Dublă" Lazăr
În timp ce Rapid încasa a treia bătaie consecutivă, Costin Lazăr a contribuit aseară la victoria lui PAOK (4-0) pe terenul Kerkyrei. Fostul giuleştean a semnat o "dublă" (53, 64), la 4-0 fiind schimbat de Boloni în minutul 70. Lazăr, care marcase prima oară acum 3 luni şi jumătate, are în total 4 reuşite în Grecia, trei în campionat şi una în grupele Europa League. (Daniel Scorpie)


"Mi-e ruşine pentru că am pierdut 3 meciuri la rînd. Eu nu am păţit aşa ceva în viaţa mea. Cum să mai vorbim de titlu cînd ne-au bătut 3 echipe de la retrogradare?!"
Rui Duarte, fundaş Rapid

"După fiecare meci găsim scuze şi explicaţii, dar astea nu ajută la nimic. Cu Dinamo cred că vom juca mai bine deoarece în derby-uri ne mobilizăm altfel, însă chiar şi aşa nu vom putea spăla ruşinea acestor 3 înfrîngeri"
Rui Duarte , fundaş Rapid


10 ani şi jumătate trecuseră de cînd un antrenor al Rapidului a pierdut consecutiv 3 meciuri în Liga 1, e vorba despre Viorel Hizo în noiembrie 2001: 0-3 la Braşov, 1-3 cu Ceahlăul şi 0-2 la Galaţi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
rapidist_sutalasuta
rapidist_sutalasuta  •  27 Martie 2012, 00:02

AVEM UN FOTBAL DE RAHAT, DACE ESUAM SI IN CUPA CU VASLUIUL, DUPA 10 ANI IN CARE NU AM PIERDUT NICI MAKAR UN SINGUR MECI AL FAVORITILOR(CHIAR DACA MAJORITATEA LA TV), O SA RENUNT SA MAI IMI FAC UN CAR DE NERVI LA FIECARE SFARSIT DE SAPTAMANA, SA NUMAI POT DORMII NOPTILE, SA MA CERT CU PRIETENII UNEORI CHIAR SI CU FAMILIA,OARE SE MERITA???????? ORICUM, RUSINE FOTBALULUI ROMANESC

varanga53
varanga53  •  26 Martie 2012, 11:25

Imi pare rau , dar , in acest moment , Razvan nu e antrenor pentru Rapid ! La ce lot are , e mare pacat . Are un stil inchistat , urat, greu de privit ! Asta nu e Rapid !

spivak
spivak  •  26 Martie 2012, 10:41

Nimeni nu apăra şutul cu pământul al lui Viveiros. Coman a jucat de nota 10.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează