FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PANDURII 1-1

VIDEO Ce ţie nu-ţi place... » Dinamo a ratat în minutul 89 victoria cu Pandurii, scor 1-1

Palici versus Săpunaru sau duelul celor mai buni fotbalişti din meciul de aseară
Palici versus Săpunaru sau duelul celor mai buni fotbalişti din meciul de aseară

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2016 00:00

Dinamo a ratat victoria în minutul 89, minut în care în campionatul regular a egalat la Severin şi a câştigat în Ştefan cel Mare împotriva trupei lui Edi Iordănescu.

Astra şi Steaua au pus presiune mare pe Rednic şi Iordănescu junior, după victoriile lor de vineri şi sâmbătă. Şi acest lucru s-a văzut în alcătuirea primului 11. Cei doi tehnicieni nu şi-au permis nici măcar jumătate de improvizaţie, aşa cum s-a mai întâmplat în acest început de an.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Toate piesele grele şi cele cu mare experienţă în teren, dovadă că play-off-ul nu oferă niciun moment de respiro. Totul trebuie jucat, nimic nu se câştigă degeaba.

Ropotan-Nistor-Răduţ, axa mediocrităţii

Ritmul în care se joacă e unul scăzut. Cele două echipe sunt scurte, organizate, disciplinate tactic, însă niciuna nu leagă mai mult de 3-4 pase la rând. Multe fragmentări, puţin fotbal. În prima jumătate de oră a fost produsă o singură ocazie: centrare Răduţ, reluare cu capul Săpunaru, mingea a trecut la un metru alături (7).

În rest, Dinamo s-a rezumat să joace ce ştie, adică să stea bine în teren şi să speculeze eroarea adversarului, în timp ce Pandurii a jucat în prima repriză după chipul şi asemănarea trioului Ropotan&Nistor&Răduţ, adică bezmetic&lipsit de realizări&indolent.

Assist Anton, gol Palici

Dinamo a terminat repriza în avantaj doar fiindcă are în primul 11 un fotbalist cum puţini au venit în fotbalul românesc în ultimii ani. Croatul Palici are din toate pentru a fi un fotbalist de calitate: gleznă fină, inteligenţă, o poate confirma chiar Ropotan, a cărui coloană vertebrală a fost pusă în mare pericol în minutul 38, când fenta din corp a lui Palici şi şutul său precis au plasat mingea în plasa porţii lui Stanca.

O parte importantă de vină pentru golul primit o are şi Răduţ, care a preferat câteva artificii într-o zonă periculoasă, a pierdut mingea şi i-a oferit lui Paul Anton posibilitatea de a da un assist.

Ocazie Romario, pardon, Kortzorg

De la cabine, oaspeţii au ieşit în terenul lui Dinamo, dar chiar ăsta e jocul ce îi convine lui Rednic. Să aştepte şi să lovească pe contraatac. Dovadă că prima mare ocazie a reprizei secunde a venit tot la poarta lui Stanca. Hanca a centrat prost, aşa cum a făcut-o întreg meciul, Vasiljevici a luftat, dar Kortzorg e doar Kortzorg, nu şi Romario, deşi poartă şi acest nume legendar în fotbal.

Edward Iordănescu a renunţat şi la filosofia lui statornică în speranţa că va evita înfrângerea. A renunţat la un închizător şi l-a băgat pe Welington. Chiar şi cu două vârfuri, Pandurii a continuat să joace în gol.

Finalul a fost exploziv

Răduţ a ratat o ocazie imensă, după care s-a întâmplat fix ceea ce se petrecuse la meciurile din campionatul regular, atunci când Dinamo a marcat în ambele meciuri în minutul 90. Doar că acum a înscris Pandurii, prin Hora, al cărui sânge rece a contat mai mult decât plonjonul la disperare al lui Mevlja. 1-1 şi parcă e un rezultat mai corect faţă de cum s-a jucat.

Nu că ar fi meritat Pandurii prea multe, dar nici ciupeala încercată etapă de etapă de Dinamo nu te poate duce mereu departe. Nervii au cedat, Iordănescu a fost eliminat, Nicoară a plecat şi el mai devreme la cabine, dar Pandurii a smuls un punct și o egalează în clasament pe Steaua, cu care anunţă un duel pasionant etapa viitoare, la Severin.

Balaj le-a refuzat un penalty oaspeţilor

În minutul 71 s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului. În urma duelului Hanca-Acsinte, oaspeţii au solicitat penalty, dar Cristi Balaj a fluierat fault în atac. Reluările TV arată că Hanca sare peste Acsinte şi îl şi loveşte pe adversarul său.

"Penalty mai clar ca ăsta de multă vreme n-am mai văzut. Nu pot să-mi dau seama de ce Balaj n-a dictat fault, e şi foarte bine plasat", a declarat Adrian Porumboiu, confirmat şi de Constantin Zotta, la Dolce Sport: "Arbitrul a greşit, se impunea 11 metri, e o fază clasică".

Ce a declarat Mircea Rednic după meci:

  • "Mi-e ciudă fiindcă o echipă cu mai multă experienţă ar fi evitat primirea golului din minutul 89, dar, sincer, nu am fi meritat să câştigăm la cum am jucat"
  • "Schimbările lui Bicfalvi şi Gnohere am fost obligat să le fac fiindcă s-au accidentat, lucrurile astea mi-au dat planurile peste cap. Totuşi, atacanţii noştri nu mai au forma din toamnă şi acest lucru ne creează dificultăţi"
  • "Când am preluat echipa, primul obiectiv a fost accesul în play-off, iar al doilea a fost clasarea în primele 3. Să fim realişti, să nu exagerăm în ce ne dorim!"
  • "N-am spus că nu vreau să rămân la Dinamo şi din vară, nu din punct de vedere financiar e problemă, n-am pretenţii mari, vom discuta în următoarele zile despre acest subiect. Dacă nu rămân eu, cred că varianta ideală pentru Dinamo e Prunea președinte, Napoli antrenor"

Ce a declarat Edward Iordănescu după meci:

  • "Nu accept că dezvoltăm un complex faţă de Dinamo, chiar dacă nici în acest meci nu am câştigat. Dacă mă gândesc când am egalat, mă pot declara mulţumit de rezultat, dar dacă mă gândesc cum a arătat acest meci, simt că puteam pleca de aici cu mai mult de un punct"
  • "Arbitrii şi-au făcut o obişnuinţă să mă elimine. E un abuz la adresa mea. De aici încolo, când voi mai sta pe bancă, îmi voi pune cătuşe la mâini, ca să nu mă mai acuze arbitrii că aplaud ironic. Alţii fac varză arbitrajele, dar de eliminat numai Iordănescu e eliminat, sunt bun de dat exemplu?"
  • "Noi nu suntem Steaua, Dinamo, se mizează pe faptul că Pandurii nu contează în acest război şi arbitrii îşi permit orice. Mă aştept să trimită tot staff-ul meu în tribune la următorul meci, poate aşa e mulţumită toată lumea"

"În afara golului, Dinamo n-a contat deloc. Am avut şi un penalty neacordat, e bine că totuşi n-am pierdut. E presiune mare în acest play-off, de aici şi nervii din final şi ieşirile necontrolate"
Adrian Ropotan, mijlocaş Dinamo

"Acest egal nu ne avantajează nici pe noi, nici pe Dinamo, câştigate sunt Steaua şi Astra. A fost un meci slab, OK, dar şi terenul ne-a pus probleme. Cum va fi amicalul cu Spania? Ei cu mingea, noi cu fuga"
Cristi Săpunaru, fundaş Pandurii

"De ce sunteţi siguri că Edi Iordănescu nu va fi pe bancă la meciul cu Steaua? Îi dau un sfat, să ceară ce a solicitat şi Şumudică, să-i fie amânată suspendarea până după finalul campionatului"
Constantin Zotta, la Dolce Sport

"Dacă pe Şumudică l-am iertat, de ce să-l suspendăm acum pe Edi Iordănescu? Eu n-am văzut să se comporte urât în această seară. Omul s-a bucurat, dăduse gol echipa lui, e normal să fie euforic, dar doar pentru atât îl elimini?"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Răduţ păcăleşte fotbalul de ani buni. Nu e coautor la golul lui Dinamo, chiar el e autorul. Hora nu are ce căuta niciodată la echipa naţională înaintea lui Alibec"
Dinu Gheorghe, la DigiSport

Cifrele meciului:

  • Posesie: 41% - 59%
  • Şuturi pe poartă: 3-8
  • Şuturi la poartă: 7-11
  • Cornere: 2-4

dinamo pandurii 1 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
mickey13
mickey13  •  21 Martie 2016, 10:45

Parca acum vreo luna toti atacantii lui Dinamo sunt cautati de echipe mari. Mijlocasii sunt cei mai buni din tara, iar fundasii sunt Ando&Dinu reloaded! O echipa peticita (a se citi jucatori liberi de contract), dar bine asezata de un antrenor cu experienta nu poate pacali fotbalul la nesfarsit... Vi s-a infundat! Cand majoritatea celorlati suporteri va tot spuneau ca nu aveti echipa, va impaunati ca aveti cel mai bun mijloc din tara si cei mai minunati atacanti! Se pare ca jucaria s-a stricat...

991522774217036
Garba Radu  •  21 Martie 2016, 10:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

991522774217036
Garba Radu  •  21 Martie 2016, 10:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează