FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA 0-0

VIDEO Cel mai frumos 0-0 » Steaua a avut două bare în repriza secundă, "lupii" l-au remarcat pe Ciprian Tătăruşanu

În cele două careuri au fost o mulțime de faze încinse // Foto: Cristi Preda (Ploiești)
În cele două careuri au fost o mulțime de faze încinse // Foto: Cristi Preda (Ploiești)

Articol de - Publicat duminica, 18 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 13:53

Cele două rivale au remizat în derby-ul orgoliilor la finalul unei confruntări pasionante, de Champions League.

Hai să vedem cine e mai tare, noi sau voi! Acesta a fost motto-ul unei veritabile finale a primăverii, aseară, Petrolul contra Steaua. Formaţiile cu cele mai mari şi mai spectaculoase investiţii, financiare şi sentimentale, din actualul sezon. O confruntare a orgoliilor, de la băieţii din teren pînă la antrenorii de pe margine. Campionii au făcut o repetiţie şi pentru finala Cupei României, Reghe jucînd cu 10 din cei 11 titulari.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şah
Mai elastică, împinsă de la spate de vulcanicul public, trupa lui Lucescu junior a apăsat acceleraţia în startul meciului. Trecuseră 14 ani de la ultimul succes împotriva Stelei, era motivaţia perfectă pentru "lupi" să dorească a muşca din prada bogată.

De Lucas (9) l-a întins pe Tătăruşanu, iar Walter şi Albin au repetat acţiunea, fără succes. Roş-albaştrii au oprit momentul de dominare al gazdelor, chiar cînd jocul lor era fără cap, fără picioare. Şi-au semnat cea mai importantă ocazie, la capătul unui atac susţinut care a făcut linişte pe stadion, Geraldo (25) scoţînd de pe linie şutul lui Popa.

Tătăruşanu contra Geraldo
Petrolul a avut viteză pe contraatac, însă pasa decisivă a lipsit. Iar Steaua a dat fiori ori de cîte ori a ajuns în careul mare advers. "Găzarii" au vrut să arate că ar putea avea chip de campioni, însă Tătăruşanu a fost marele zid stelist.

O salbă de ocazii ce l-au remarcat pe cel ce-ar putea pleca de luna viitoare la Fiorentina: Albin (41) şi Tamuz (42) au fost blocaţi spectaculos. Geraldo a fost Tătăruşanu al Petrolului, salvînd iar. Pecanha (45) a ieşit hazardat, n-a faultat că putea fi "roşu", Popa a avansat în careu, dar centrarea ce-ar fi dus la deschiderea scorului a fost blocată de portughezul ce-a trecut şi pe la Steaua.

Cocktail fotbalistic
Iancu (49), de-abia aruncat în luptă, lansat de Tănase a lovit bara. S-a pornit un pasionant joc pe contre. Multă dorinţă, puţină putinţă pentru ploieşteni, atacuri furibunde fără eficienţă. Dar "lupii" au fost iar mîngîiaţi de şansă, Chipciu (64) a ţintit cealaltă bară, din dreapta lui Pecanha, apărarea lui Lucescu fiind făcută iar şah, dar fără mat. De Lucas (69) n-a găsit spaţiul porţii la o "bombă" pe care "Tătă" nu ar mai fi putut s-o dezamorseze.

Varela (72) a salvat din faţa furtunosului Priso. Nu se marca, dar biletele au făcut toţi banii. Numai Tănase (78) poate rata cum a făcut-o, n-a împins mingea şutată de Popa în poarta goală. Vîlceanu (81) a fost trădat de vîrstă, din poziţie superbună, perpendicular pe poartă, a refuzat să fie erou. Oricum, puştiul a arătat un tupeu direct proporţional cu viteza sa.

Au explodat la final
Parcă era păcat că se încheie partida, mai ales după o robinsonadă a lui Tătăruşanu (86) la şutul la fel de lăudabil al lui Hoban. Au fost momente cînd s-a jucat cu garda jos, fiecare dorind să-şi arate muşchii. Şi îmbrîncelile dintre fotbalişti au arătat importanţa acordată partidei de cele două armate, iar finalul le-a găsit pe ambele supărate de egalitatea celei mai arătoase remize a anului.

12 partide au trecut de la ultimul succes al "găzarilor" contra Stelei: 6 victorii ale roş-albaştrilor şi 6 remize

"Atmosferă incredibilă, trebuia să fim aplaudaţi aşa cum se întîmplă în ţările civilizate! Nu ştiu de unde există rivalitate între o echipă care se bate pentru locul 3 şi o echipă campioană" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Noi să aplaudăm Steaua?! Să fim serioşi! Bravo lor că sînt campioni, dar să se bucure pe arena lor, nu aici! Nu se fac astfel de lucruri, bine că lucrurile n-au degenerat deoarece suporterii au fost provocaţi de gesturile lor de la final" (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

"Trebuia să cîştigăm cu cel puţin 4-0 pentru că am avut mari ocazii de a marca, din păcate Gardoş s-a accidentat, urmează să vedem duminică dimineaţă cît de gravă este accidentarea lui. Eu vreau să cîştig Cupa României şi abia apoi vom discuta despre ofertele pe care le am eu" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"A fost un meci foarte intens, care nu mai avea nici o miză. În prima repriză am jucat mai bine decît Steaua, am avut ocazii bune, o repriză clar controlată de Petrolul" ( Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"A fost un meci foarte greu pentru că Petrolul are foarte mulţi jucători buni. Noi am avut cele mai multe ocazii, dar pînă la urmă am scos un punct bun" (Lukasz Szukala, fundaş Steaua)

617557-petrolul-steaua-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Gardoş s-a accidentat
La începutul reprizei secunde, Florin Gardoş a acuzat o accidentare. După ce a primit îngrijiri medicale, s-a decis că e mai bine ca el să fie schimbat tocmai pentru a nu risca să-şi agraveze situaţia. Reghecampf l-a scos şi l-a introdus pe Cornel Rîpă. Gardoş a ieşit şchiopătînd, motiv de îngrijorare pentru stelişti în perspectiva finalei Cupei României de vineri, cu Astra.

Gol Tamuz, henţ! Gol Tamuz, ofsaid!
În debutul meciului, Petrolul a reuşit să marcheze, însă reuşita a fost anulată. Ovidiu Haţegan a fluierat invocînd faptul că Toto Tamuz îşi preluase mingea cu mîna. Reluările au arătat că "centralul" arădean a avut dreptate, atacantul ploieştenilor protejîndu-şi balonul cu mîna. În minutul 27, Tamuz a înscris din nou, dar şi de această dată golul i-a fost anulat. Acum, pe motiv de ofsaid şi din nou decizia a fost corectă.

Panduru, ironic cu Moggi
Fostul mijlocaş al Stelei de la începutul anilor '90, Basarab Panduru, a amendat declaraţiile fostului boss al lui Juventus, Luciano Moggi, care a fost prezent la Dinamo - Săgeata şi a spus că "Lazăr, Matei şi Rotariu ar putea juca în Serie A, dar şi în Anglia". "Unde să joace cei 3? Să joace în Premier League? N-au cum să joace ei în nici un Premier League... Cînd te cheamă Moggi n-ar trebui să vorbeşti aşa, ca să te afli în treabă, că lumea te ştie de Moggi şi se uită în  gura ta", a spus Panduru la Dolce Sport.

Mîini în gît
În minutul 25, spiritele s-au încins pe teren, chiar la mijlocul lui, după o intrare mai dură a lui Pintilii. Geraldo a reacţionat şi a venit să se răfuiască, i-a băgat mîna în gît stelistului, după care s-a creat un meleu, în care au fost angrenaţi toţi fotbaliştii. S-au îmbrîncit şi şi-au spus cuvinte grele, iar arbitrul Haţegan i-a potolit pe cei doi căpitani de echipă cu două cartonaşe galbene.

Un minut de culoare
Partida a fost întrerupă în minutul 15, întrucît galeria Petrolului a ţinut să lumineze confruntarea, aprinzînd şi aruncînd torţe pe gazon. Haţegan, liniştit, a oprit meciul timp de un minut, fanii au cîntat, şi-au făcut jocul, după care pompierii au îndepărtat materialele pirotehnice, iar întîlnirea s-a reluat.

Inacio caută şi fundaş
Directorul sportiv al lui Sporting Lisabona, Augusto Inacio, fost antrenor al Vasluiului, a fost prezent aseară şi la partida de pe "Ilie Oană" pentru a vedea jucători pe care să-i propună propriei conduceri. "Leii" vor neapărat un om ofensiv, de aceea îl au în atenţie pe dinamovistul Rotariu. Dar mai caută şi un apărător, de aceea a ţinut să vadă şi Petrolul - Dinamo.

Inbox
- Sînmărtean n-a fost oprit nici pe bancă de Reghe, aseară, care speră să-l aibă apt în finala Cupei cu Astra.
- Guilherme a fost prezentat de crainicul stadionului drept "jucătorul nostru", iar spectatorii i-au scandat numele şi l-au aplaudat. Brazilianul a fost aproape de a semna cu Steaua zilele trecute.
- Incidente între galerii, în prima repriză, dintre cei 300 de suporteri ai Stelei aruncîndu-se cu scaune în sectorul ploieştenilor. Roş-albaştrii au fost ameninţaţi în două rînduri cu evacuarea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
dornavatra
dornavatra  •  19 Mai 2014, 00:50

doar sa argumentez.. mi-a fost sila sa citesc ce a fost mai jos doar din lipsa de respect pentru golanii ce au fost pe ILIE OANA.. nimeni, dar absolut nimeni nu a vandalizat stadionul Petrolului cum au facut-o oaspetii din 17 mai 2014. cei ce au inrosit linia telefonica la 112, a lui Dan Sova si inclusiv a prea maritului T. Basescu de teama ca nu ajung la meci, iar apoi au rupt sute de scaune pe stadion si gardul din peluza meritau sa fie arestati pentru multe fapte ce se incadreaza in al nostru cod penal. Au fost tinuti la Potigrafu 40 de minute pentru ca ajungeau devreme la meci.. doar sa ne dam seama ce inseamna influenta acestei echipe blatiste..Rusine, blatistului de Reghe...!

dornavatra
dornavatra  •  19 Mai 2014, 00:37
Postat de cristid. pe 18 Mai 2014, 20:09

Cine pusca mea e Petrolul ca sa se numeasca rivala noastra? Cu ce au rivalizat ei in istoria lor de 90 de ani cu CCA/CSA/Steaua? La ce campionate ne-am batut cu ei, cand au fost transferuri de jucatori cu scandal intre cele 2 echipe, ce finale pierdute/castigate etc? Ce leaga istoria Stelei de a Petrolului? Sau macar exista rivalitate intre orasele Ploiesti si Bucuresti? Aia cauta aiurea anturaj/rivalitate cu Steaua. Singurul rival al Stelei din Romania este Dinamo.

Stai jos, ai 3. ne vedem in toamna..

cristid.
cristid.  •  18 Mai 2014, 20:09

Cine pusca mea e Petrolul ca sa se numeasca rivala noastra? Cu ce au rivalizat ei in istoria lor de 90 de ani cu CCA/CSA/Steaua? La ce campionate ne-am batut cu ei, cand au fost transferuri de jucatori cu scandal intre cele 2 echipe, ce finale pierdute/castigate etc? Ce leaga istoria Stelei de a Petrolului? Sau macar exista rivalitate intre orasele Ploiesti si Bucuresti? Aia cauta aiurea anturaj/rivalitate cu Steaua. Singurul rival al Stelei din Romania este Dinamo.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close