FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CSU CRAIOVA 1-2

VIDEO Cel mai slab Felipe Teixeira! » Mijlocaşul a făcut un meci prost cu Craiova, iar oltenii au plecat cu toate cele trei puncte de la Ploieşti

Imagine șocant-amuzantă a agresivității lui Astafei: mîneca lui Brandan se întinde uimitor
Imagine șocant-amuzantă a agresivității lui Astafei: mîneca lui Brandan se întinde uimitor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 22:07

S-a văzut şi versiunea proastă a portughezului: a ratat un penalty pe final şi a adus-o pe Craiova la două puncte de Petrolul.

Noua echipă a Craiovei e Ştiinţa contraatacului! Petrolul s-a convins ce înseamnă să începi cu gol primit în faţa unei formaţii pe care o conduce Sorin Cârţu: aşa îl inviţi să joace cum îi place mai mult, să-şi retragă jucătorii în jumătatea proprie convins că va avea ocazia să profite de graba şi de greşelile adversarului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acka a fost "gaura"
În mai puţin de un an, Cârţu i-a impregnat echipei stilul pe care-l visează el. Golul cu care Nuno Rocha a făcut 1-0 pentru el a aglomerat careul lui Bălgrădean cu jucătorii ambelor echipe! Petrolul a urcat din ce în ce mai mult, a ratat Astafei, apoi Kronaveter.

Oltenii au petrecut o jumătate de oră degajînd mingea cît mai departe, de parcă ar fi fost vorba despre ultimele cinci minute ale partidei. Dar oamenii lui Cârţu ştiu că sînt capabili să se apere mai mult decît în minutele de final, pentru conservarea unui avantaj s-ar putea baricada oricît.

Acka a pus în pericol scenariul lui Cîrţu. Ivorianul l-a pierdut pe Astafei şi atacantul cu cască a finalizat cu şut în diagonală, imparabil, execuţie de vîrf adevărat a unei extreme reprofilate din cauza lipsei atacanţilor de meserie.

În doi ani, pe podium!
Petrolul s-a păcălit, a riscat şi mai mult, încurajată de gol, şi a continuat să lase breşe. Nuno Rocha a primit în spatele apărătorilor şi Ipsa s-a repezit să-l oprească.

Brandan a transformat, apoi jocul şi-a reluat cursul, cu "lupii" asumîndu-şi riscuri şi cu Craiova aproape să profite de ocazii. Rocha a mai avut o şansă, dar a tras peste, singur cu Pecanha. Oltenii megaprecauţi au avut şi noroc fantastic, au scăpat la un penalty pe care Teixeira l-a ratat cu cea mai slabă execuţie din cariera lui, o minge pasată portarului Bălgrădean!

Portughezul a irosit şansa cu 10 minute înainte de final şi a mai agresat un pic moralul deja scăzut al Petrolului. Noua Ştiinţa e la două puncte de "lupii galbeni" şi luptă pentru podium, la nici doi ani de cînd s-a înfiinţat!

A ratat un "roşu" şi un penalty!
Cristi Balaj l-a iertat de eliminare pe Ipsa, autorul unui fault ca ultim apărător la penalty-ul din care a marcat Brandan. Croatul l-a oprit pe Nuno Rocha, aflat în poziţie excelentă, central, în faţa porţii, iar Balaj i-a dat doar "galben" apărătorului. "Centralul" a mai ratat o decizie, un penalty refuzat Petrolului la un fault comis de Acka asupra lui Geraldo în careu, în minutul 73.

"Nu e corect rezultatul, am avut penalty plus multe ocazii. E un campionat spectaculos fiindcă retrogradează multe, de la locul 7 în jos oricine poate să pice în liga a doua" (Victoraş Astafei, atacant Petrolul)

"Voi face schimbări în meciurile viitoare, pentru că nu se mai poate! Le-am făcut cadou victoria! Am insistat degeaba să pregătesc fazele fixe, că am luat gol la primul astfel de moment" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

655475-petrolul-csu-1-2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
spivak
spivak  •  18 Martie 2015, 11:54

Nu-i nimic, a jucat bine cu Rapidul...

bivumu
bivumu  •  18 Martie 2015, 10:15

Desi nu sunt petrolist, dar era o vreme cand stiam cand si la ce ora joaca Petrolul. Era cu adevarat o incantare. Nici acuma nu sunt rai, dar nu ma obliga prin calitatea jocului sa le stiu programul . .. Momentan, sunt curios sa vad meciurile Rapidului. Pe cele ale echipei mele(?) :))) de suflet le pot povesti inainte de a fi incepute. :)

travka
travka  •  18 Martie 2015, 10:09

deci lasati-l pe Teixeira ca daca nu era el in returul asta Petrolu se gandea la lupta pt retrogradare, acum omu a ratat un penalty, nu poti sa ii ceri sa joace el singur si sa castige fiecare meci, cum de altfel a facut-o pana acum aproape singur singurel, el centreaza el recupereaza si el da cu capu, in afara de Geraldo nu mai aveti jucatori, Albin ala era jucator dar a fugit, si la vara o sa plece si Teixeira si Geraldo si multi altii si va duceti usor usor inapoi in B, fara patron + insolventa = faliment, din puscarie sigur nu mai plateste ala datoriile, mai ales ca tre sa dea inapoi 15 milioane de euro caprita....RIP Petrolul

Vezi toate comentariile (6)
Comentează