FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-0

VIDEO "Cîinii" din Madagascar » Dinamo a jucat lamentabil în deplasare cu Astra, scor 0-1

Partida dintre Dinamo şi Astra a fost decisă de un penalty transformat în ultimul minut.
Partida dintre Dinamo şi Astra a fost decisă de un penalty transformat în ultimul minut.

Articol de GSP - Publicat luni, 03 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 septembrie 2012 01:13

Dinamo a arătat ieri, la Ploieşti, ca eroii de desene animate: cu execuţii haioase şi cu decizii haotice. Koulibaly poate fi oricînd un personaj de succes al serialului.

Schimbînd jucătorii meci de meci şi rotindu-i pe toate posturile, Dario Bonetti reuşeşte să-i facă pe elevii săi să arate ca după cîteva ture în roller-coaster. Fără Cătălin Munteanu, Dinamo are fantezia orbului pentru că nu poţi construi, oricîtă dorinţă şi tupeu ai avea, cînd în linia mediană ai doi fundaşi de bandă: Muşat şi Rus. Dacă Bonetti le-ar aduna pasele greşite celor doi în meciul de ieri, l-ar apuca dorul de foştii săi elevi din Zambia! Şi aşa, cu creativitate zero, roş-albii s-au transformat într-o echipă neputincioasă, fără să bifeze măcar o ocazie de gol tot meciul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Koulibaly, cel mai bun om al Astrei
Nici Astra nu s-a înghesuit la poarta lui Naumovski. Dar cînd vezi că acolo e Koulibaly, parcă e păcat să nu încerci. Cu elasticitatea unui zid, africanul dă cu adversarii de pămînt, îi împinge, le pune piedică şi cînd degajează baloanele parcă ar arunca pepeni într-un camion. De lîngă el s-a desprins şi Ivanovski (7), însă speriat de răsuflarea disperată a africanului a trimis peste, din şase metri, cu poarta goală! Tot de lîngă Koulibaly (48) a plecat şi Fatai, dar a trimis la cîteva palme de bară. Fundaşul din Burkina Faso a ţinut neapărat să aibă continuitate în gafe, iar peste un minut a luat "roşu" pentru un cot aplicat lui Ivanovski.

Mulţescu: "Ce jucaţi, bă, voi?"
Înainte, Bonetti schimbase ciudat! Matei şi Curtean, singurele glezne fine, au ieşit, în locul lor apărînd veteranii Cătălin Munteanu şi Dănciulescu. Da, Muşat şi Rus erau piese de bază într-o tactică gîndită ultradefensiv. Laurenţiu a trecut la origini, ca fundaş dreapta, după eliminarea lui Koulibaly, iar Muşat a rămas să se chinuie la mijloc. În inferioritate, Dinamo faultează des pentru a întrerupe meciul, iar Mulţescu e şocat de jocul slab al "cîinilor": "Ce jucaţi voi, bă, italianul p...?!". Înjurătura către Bonetti îi scapă printre dinţi şi apoi îndeamnă la asalturi sporite. Cătălin Munteanu scoate de pe linia porţii, apoi Fatai (65) loveşte transversala.

Distefano ia al doilea "galben", iar cîinii încearcă să pună capac presiunii. Bukari (83) scapă singur, plasează mingea uşor pe lîngă Naumovski, dar mingea se izbeşte de bară. Cînd Dinamo credea că norocul său are buletin de Ploieşti, Grigore l-a faultat în careu pe Fatai, iar Tembo a înscris în ultimul minut de joc.

Au urlat la penalty
Dario Bonetti a fost trimis în tribună în finalul meciului după ce a protestat la decizia arbitrului Cojocaru de a acorda penalty la intrarea prin alunecare a lui Grigore la Fatai. Fundaşul dinamovist şi-a recunoscut însă greşeala fără proteste. Lovitura de pedeapsă a venit după un contraatac tratat cu superficialitate de Ţucudean, care în loc să paseze la Dănciulescu a preferat să şuteze în braţele lui Lung junior.

518004-caseta-astra-dinamo-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Cu Şahtior în octombrie
Dinamoviştii au ratat oportunitatea de a disputa o partidă de verificare în compania lui Şahtior Doneţk vinerea viitoare. Oficialii Petrolului s-au mişcat mai repede, astfel că prahovenii şi ucrainenii se vor duela pe 7 septembrie. Ieri, şefii "cîinilor" au luat legătura cu Mircea Lucescu şi au stabilit ca pe 13 octombrie, cînd campionatul va fi întrerupt pentru meciurile "naţionalei", să aibă loc un triunghiular la Iaşi, la care vor participa CSMS Iaşi, Dinamo şi Şahtior.

Muşat şi Homei la Iaşi
Liviu Ciobotariu, actualul antrenor al Politehnicii Iaşi, a rămas în relaţii bune cu conducerea clubului din Ştefan cel Mare şi a pus la cale un împrumut de jucători. Astfel, fundaşii de bandă Sergiu Homei şi Nicolae Muşat vor fi cedaţi în Moldova sub formă de transfer temporar pînă în vara lui 2013. În locul lui Muşat, Dario Bonetti vrea să-l promoveze la prima echipă pe fundaşul stînga Ionuţ Burnea (19 ani), de la Dinamo II.

Alexe pe antibiotice
Dario Bonetti nu l-a inclus nici măcar în lot pe Marius Alexe pentru meciul cu Astra. Italianul oricum nu avea de gînd să-l utilizeze din primul minut după meciurile slabe din ultima perioadă. Atacantul a fost indisponibil ieri din cauza unei răceli puternice ce a necesitat un tratament cu antibiotice şi repaus total.

Bonetti a bulversat echipa
Dinamo nu are un prim "11" clar conturat. Dario Bonetti îi roteşte pe jucători meci de meci, ieri bulversîndu-i total pe "cîini". Au dispărut din prima echipă Dragoş Grigore, Bălgrădean şi Cătălin Munteanu. Muşat a fost urcat iar la mijloc, Boubacar a preluat rolul de coordonator de joc, Koulibaly a rămas stoper deşi a jucat foarte slab la Harkov, iar Curtean a evoluat ca "aripă" dreapta.

Plătiţi înainte de meci
Nemulţumiţi că aveau restanţe financiare, jucătorii Astrei au fost împăcaţi de patronul Ioan Niculae înaintea partidei, acesta achitînd o bună parte din datorii. Finanţatorul prahovenilor a mers înaintea partidei pe banca de rezerve, unde a discutat preţ de zece minute cu Gheorghe Mulţescu, după care a plecat în loja sa pentru a urmări meciul.

Astra a cerut penalty
În minutul 40, la o fază de atac a ploieştenilor, Fatai a preluat la marginea careului de 16 metri, însă a fost secerat de o intrare imprudentă a lui Koulibaly. Deşi acesta i-a luat picioarele atacantului prahovean, "centralul" Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue, stîrnind protestele ploieştenilor. Acţiunea s-a petrecut oricum în afara careului.

Inbox:
- Dinamoviştii îl aşteaptă azi pe mijlocaşul de bandă Paul Tendeng. Senegalezul de 20 de ani urmează să evolueze în perioada următoare pentru echipa a doua a clubului.
- Cristi Pulhac, căpitanul de ieri al "cîinilor", a fost ţinta propriilor fani. Cei 500 de suporteri care s-au deplasat la Ploieşti l-au huiduit şi înjurat de la încălzire şi pînă la final, însă fundaşul stînga a zîmbit ironic de fiecare dată.
- Fundaşul Paul Koulibaly a stîrnit hohote de rîs în momentul în care a apărut la încălzire. Acesta a renunţat la frizura rasta şi a afişat un nou look, în stilul lui Valderrama.
- Andrei Cristea iar nu a prins lotul. Atacantul de 28 de ani nu a fost lăsat să joace nici la echipa a doua şi nu a fost nici măcar rezervă ieri.
- Suporterii dinamovişti au continuat războiul cu conducerea, scandînd împotriva acţionarilor pe durata meciului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (65)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Septembrie 2012, 22:16
Postat de reddogsv pe 03 Septembrie 2012, 14:59

Dinamo a avut cel mai slab joc de cand e Bonneti! Asta e clar!Nu a avut nici o ocazie de gol! Dar asta nu e problema stelistilor, rapidistilor, ci a actionarilor, jucatorilor si a antrenorului! Cauzele: Lotul foarte slab valoric( datorita actionarilor), lipsa banilor si a antrenoruluii, poate! Echipa e in reconstructie si va dura ceva timp pana sa se faca o echipa omogena, macar! Nimeni nu poate face minuni in cateva luni! Cine garanta ca se putea castiga Cupa Si Supercupa cu Ciobi de ex? Nimeni! Nu ne ramane decat sa asteptam vremuri mai bune, cu alti actionari eventual! Si suporterii rivalelor le recomand sa-si vada de treaba lor, pt ca nu se stie cand le vine si lor randul! Ssstttt

Foarte pertinent comentariul tau.

bluered_sky
bluered_sky  •  03 Septembrie 2012, 16:37
Postat de zidane92 pe 03 Septembrie 2012, 10:02

ati innebunit cu totii frate bonetti a luat 2 trofee cu un lot de locul 10 dar de aici la a-i accepta toate iesirile,toate jignirile si tactica umilitoare pentru o echipa cu istoria lui dinamo e prea mult cum sa ii iei apararea lui bonetti care a castigat 7 meciuri la dinamo din care 6 cu echipe nou promovate in fata unuia ca multescu care a dat goluri in anii 80 foarte importante pentru echipa asta inseamna ca am innebunit daca bonetti asta e salvatorul acuma ce facem pentru ca e anti giovanni il tinem pe bonetti sa ne duca in b? nu domne o fi anti giovanni dar trebuie sa aiba si performante

Si uite asa se duce incet incet si mitul cum ca Bonetti vine si, impotriva tuturor (in speta clanul BEcali), va insanatosi DInamo si va promova tineri etc etc. Poi domnilor suporteri de la Dinamo..este bine sau nu este bine cu Bonetti? Unde este continuitatea? Fac pariu ca dupa inca un meci ca asta toata lumea va dori demisia italianului.

g.torje23
g.torje23  •  03 Septembrie 2012, 16:26
Postat de tonimirea pe 03 Septembrie 2012, 16:06

Bai Cataline eu in locul tau m-as informa inainte de a emite supozitii. Koulibaly a fost cel mai bun dinamovist la Harkov ospun cifrele.Noi trebuia sa inapoiem punctele luate Astrei in retur anul trecut cand ne ardea buza. O datorie de onoare,ce spune Multescu si altii nu intereseaza pe nimeni. Daca jucatorii Astrei nu au fost in stare sa marcheze din actiune trebuia creat un penalty. Cum Luchin s-a dat lovit sa nu strice convocarea,Koulibaly a incercat de doua ori dar arbitrul nu a bazut a fost nevoie de D Grigore sa o faca. Bonetti foloseste toti jucatorii pentru a vedea cine merita sa ramana din iarna si sa mai vindem cativa ticalosi care dorm prin teren degeaba : Pulhac,Danciulescu,C Mun

sunt de acord ce zici ,in special de cei 2 pulhac,danciulescu ,dar e nesimtire sa zici ca catalin munteanu e inutil 70% din golurile lui dinamo au plecat din picioru lui ,inafara lui nimeni nu da o pase decisiva asa cum el o face ,pana vom avea unu mai bun ,nu exista inlocuitor pt el !!!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează
Close