FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - VIITORUL 1-1

VIDEO Cine n-are bătrâni? Gafa lui Pecanha o privează pe Viitorul de prima victorie în playoff, 1-1 cu ASA

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2016 00:00

Hagi și-a construit o echipă de tineri, pe care a îngropat-o un portar-veteran, Pecanha, goalkeeperul pe care Gică l-a angajat de parcă nu i-ar fi privit niciodată buletinul.

Hagi și-a ales un gardian apropiat de "pensionare" pentru formula al cărei căpitan, Ianis, are 17 ani. Pecanha, portarul-trambulină, a atras atenția la Petrolul cu stilul de Florin Tene brazilian, agil și extrem de spectaculos în intervenții. Gică l-a recrutat în iarnă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Încântat de prestația de showman a lui Pecanha, "Regele" a ignorat evoluția stranie a goalkeeperului în vârstă de 36 de ani.

Odată cu vârsta ar trebui să-i scadă reflexele, dar experiența să-l facă mai eficient, mai greu de păcălit. Pecanha s-a schimbat în sensul invers! Și-a păstrat acțiunile în care combină efecte din circ cu priza specifică portarilor, apoi scapă mingea din mâini ca un junior incapabil să-și oprească emoțiile. Inexplicabil!

ASA era în 10, eliminat Jazvici după două "galbene". Ianis Hagi crease golul Viitorului cu o preluare spectaculoasă și o minge potrivită perfect lui De Lucas. Apoi stâng al spaniolului, o execuție din care mingea a urcat în plasa laterală, aproape de vinclu.

Pecanha a distrus scenariul favorabil lui Hagi. Țucudean a tras slab de la peste 20 de metri, mingea s-a dus pe centru. Portarul nu a prins sigur, cum îi permitea mingea. A plonjat ciudat și a scăpat balonul pe sub umăr. O parodie. Și Viitorul n-a bătut pe nimeni în 4 etape din play-off!

"Mutu mă ajută să facem antrenamentele și, în limita posibilă, mai și joacă. Avem probleme și la câte sunt  ne mai "săpăm" și singuri"
George Ciorceri, antrenor ASA

"Jucăm prea slab față de numele fotbaliștilor din lot. Insolvența nu e o scuză, nu asta explică de ce arătăm atât de puțin pe teren"
Paul Pârvulescu, fundaș ASA

"Cernat și Nicoliță? Sunt împliniți, d-aia nu joacă. Asta e, mergem cu jucători tineri, gata cu experiența! Am băgat experiență și degeaba, nu ne-a folosit la nimic"
Gheorghe Hagi, manager Viitorul

"Florin Tănase a jucat în meciul "naționalei" de tineret, că i-a zis doctorul Pompiliu Popescu că e sănătos. Și s-a accidentat, s-a întors accidentat de la lot"
Gheorghe Hagi, manager Viitorul

asa viitorul 1 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează