FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 1-3

VIDEO Ciobi continuă la Dinamo. Pentru că e ieftin

Ciobi a intrat în gura fanilor, care i-au cerut vehement demisia
Ciobi a intrat în gura fanilor, care i-au cerut vehement demisia

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 aprilie 2012 01:14

Antrenorul de 41 de ani a primit confirmarea acţionarilor de a rămîne ”principal”, în ciuda seriei negre a echipei. Un motiv important: Dinamo nu are bani să aducă alt tehnician.

"Ciobi va continua la Dinamo" a fost ieri mesajul scurt al lui Nicolae Badea. "Da, merg mai departe, am încredere în jucători că vom reuşi să scoatem formaţia din criză", a comentat şi tehnicianul. "Ciobi trebuie susţinut şi trebuie să rămînă!", au declarat şi fotbaliştii. "Normal că acţionarii sînt de partea lui Ciobi, chiar dacă îi reproşează pregătirea din iarnă, lipsa de atitudine a jucătorilor şi seria de 6 meciuri fără victorie din campionat. N-au bani să aducă pe altul în loc! Nu vor să investească acum în alt antrenor, mai ales că fotbaliştii au cerut în mod evident ca Liviu Ciobotariu să continue. Îl apreciază pentru că le-a ţinut mereu partea", au declarat oameni importanţi din anturajul clubului.

VIDEO: Vezi aici golurile marcate în Dinamo - Petrolul 1-3!

Nicolae Badea a fost ieri la prînz la Săftica pentru a discuta cu antrenorul şi cu jucătorii. Preşedintele CA l-a asigurat pe Ciobi de susţinerea lui şi a acţionariatului, aceasta după ce tehnicianul a primit şi un mesaj de la Miami, de la Cristi Borcea: "Mergem cu tine pînă la capăt, avem încredere că vei scoate echipa din criză!". Badea le-a ţinut un scurt speech lui Niculae şi compania, apoi i-a ascultat pe elevii lui Ciobi. Concluzia, comună: "E gripă, dar un rezultat pozitiv la Mediaş şi, implicit, calificarea în finala Cupei ne-ar putea însănătoşi". Ciobi are credit, măcar pînă joi seară, cînd e returul, decisiv, din Ardeal.

5.000 de euro este salariul lunar al lui Ciobi la Dinamo. În contractul său e stipulat să ducă echipa în cupele europene, neprecizîndu-se cîştigarea vreunui trofeu

Cifrele dezastrului "cîinilor":
- Au încasat 10 goluri în 6 meciuri în primăvară, exact atîtea cîte au primit în primele 19 runde. "Doar Petrolul avea o apărare mai slabă decît a noastră şi ne-a dat 3 în meciul direct", au comentat ieri şefii.
- Dinamo se apropie de "agentul 007" versiunea 2012. În urmă cu 9 ani, echipa a înregistrat 7 înfrîngeri la rînd, acum are 6 meciuri fără victorie.
- Este a 4-a înfrîngere din totalul de 5 cu 1-3.
- "Cîinii" au 3 înfrîngeri consecutive în Ştefan cel Mare, două cu formaţii aflate la retrogradare.
- Atacul a marcat doar 7 goluri în 7 runde în 2012, reuşitele fiind ale "clasicilor" Niculae (4), Dănciulescu (2), Munteanu. Marius a marcat ultimele 4 goluri ale roş-albilor.
- Dinamo a redus din diferenţa cu Petrolul, fără folos, reuşind să spargă ineficacitatea pe tabelă după 337 de minute fără gol.

Ce soluţii de schimb studiază Dinamo:
1. Ion Marin (57 de ani) Antrenorul de la Dinamo II este văzut ca o soluţie de avarie, pînă la vară, pentru că apoi tehnicianul ar vrea să revină în lumea arabă.
2. Ionuţ Badea (36 de ani) Liber de contract după ce-a plecat de la U Cluj, este susţinut puternic de Ioan Becali, însă este un tehnician destul de scump, peste 200.000 de euro pe sezon.
3. Dario Bonetti (50 de ani) Italianul, iubit de către galerie, ar vrea să revină la Dinamo, dar să primească puteri de manager general. Vrea în jur de 250.000 de euro pe an, plus bonusuri consistente.

"Dinamo a greşit în iarnă, a făcut transferuri care nu au adus nici un plus echipei" (Mircea Rednic, antrenor Astra)

"Am zis că Dinamo nu termină în primele 3, se pare că aşa se va întîmpla. Nu am fost de acord cu schimbarea antrenorului, dar echipa e nepregătită. Poate trebuie schimbat, poate se produce un reviriment" (Ioan Becali, impresar)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
seedorf
seedorf  •  09 Aprilie 2012, 14:02
Postat de lucian1674 pe 09 Aprilie 2012, 11:22

Care este explicatia faptului ca aproape nici un "patron" nu adopta un proiect pe termen mediu - macar? O echipa construita, antrenor si antrenamente serioase, scheme si combinatii aplicate "dintr-una", etc. Cluburile astea pentru care noi ne enervam, ne certam si in subconstient cel putin, speram seamana cu niste tarabe de import-export la care prioritatea este profitul alb/negru si nicidecum performanta. Unde e capatul, exista un remediu?

E placut sa citesti comentarii ale unor suporteri mai inteligenti chiar decat multi dintre ziaristi...

seedorf
seedorf  •  09 Aprilie 2012, 13:55

Mda, continuati cu Ciubota dar si cu tribunele goale...

terminatorul2
terminatorul2  •  09 Aprilie 2012, 13:31
Postat de beetlejuice pe 09 Aprilie 2012, 11:45

Florin Marin??? sa fim seriosi ,mai bine vin eu antrenor decat Florin Marin.

Poate , Badea ?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează