FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO 1-3

VIDEO Concordie canină » Dinamo s-a impus fără emoţii la Chiajna, scor 3-1

Cosmin Matei a marcat 6 goluri în acest sezon
Cosmin Matei a marcat 6 goluri în acest sezon

Articol de - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 23:23

Dinamo a cîştigat lejer la Chiajna după un joc foarte bun şi şi-a securizat locul 4 în clasament.

Pe gazonul julit din Chiajna, Dinamo a zburdat cum n-a mai făcut-o de mult pe iarba de pe Naţional Arena. În schimb, echipa lui Şumudică a îndrăznit puţin şi a obţinut şi mai puţin.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Tactica gazdelor a fost simplă spre primitivă - Cobrea degaja cu putere, iar balonul ricoşa în diferite părţi ale corpului lui Wellington. Dinamoviştii au combinat mai mult, au controlat balonul mai bine şi, din primele minute, s-au apropiat de poarta Chiajnei. La început, lejer. L-au faultat pe Purece, în timp ce galeria roş-albilor cînta ceva despre măsurat sentimentele. Cîteva petarde, care au bubuit la peluze, au înviorat ofensiva lui Dinamo.

Sfertul de aur
După mai multe tentative de şut la poartă, Elton a năvălit furtunos în careu, într-o acţiune de acum sau niciodată. Melinte a încercat să-l oprească şi a comis henţ, 19. Rus a transformat penalty-ul, cu un şut curat, sub transversală. Apoi galeria a continuat să-şi exprime părerea despre Rotariu, omul zilei.

Elevii lui Stoican au menţinut ritmul şi după gol, obligîndu-şi rivalii să abandoneze pretenţiile ofensive şi să se apere prin metode disperate. Adi Popa a fost tras de tricou la 6 metri de poartă. După ce Tudor a arătat pentru a doua oară punctul cu var din faţa lui Cobrea, s-a auzit şi galeria locală, care a lansat trimiteri neortodoxe la adresa "centralului".

Cosmin Matei a transformat penaltyul, 31, fără emoţii. Cîteva minute mai tîrziu, Ţucudean a trimis mingea în plasă, din careu, prea repede ca să mai fie faultat. Trei goluri într-un sfert de oră!

Relaxare alb-roşie
După pauză, Dinamo s-a relaxat, suficient cît Chiajna să primească şi ea un penalty, după un fault al lui Durimel şi toate legile compensaţiei. Wellington şi-a văzut visul cu ochii şi l-a învins din 11 metri pe Bălgrădean, 54.

La scorul de 3-1, Dinamo s-a retras, dar Chiajna n-a produs pericol decît pentru ea însăşi. Tot Matei l-a făcut să tremure pe portarul gazdelor, 74, cu un sprint nervos, urmat de un şut razant cu bara al lui Lazăr.

În faţa unui adversar copleşit de scor şi lipsit de idei, "cîinii" au continuat să atace de plăcere. Galeria le măsurase sentimentele şi renunţase la versuri. Cînta ceva cu Dinamoooooo, cînd Bărboianu a ratat din doi metri de poartă, 78.

Finalul n-a mai adus ocazii în rafale, doar un joc de mijloc ceva mai alert. Şi un răspuns la refrenul asiduu al galeriei - Rotariu a fost oprit de la încălzire. Păcat! Dacă intra pe teren, îl împăca Tudor cu fanii.

Cum a comentat Stoican după meci:
- "Cînd conduci la o diferenţă liniştitoare, eşti tentat să te relaxezi. Am insistat pe toată durata meciului să ne ferim de floricele, să nu mai stăm cu ochii la tabela de marcaj"
- "Rotariu va reveni în echipă şi va continua să marcheze. Am nevoie ca lumea să-l iubească şi sînt convins că suporterii vor trece peste acest conflict, e vorba despre un fotbalist care face diferenţa"
- "Ne interesează locul 3, normal, doar că nu mai depinde doar de noi, e vorba mai mult despre ce va face Petrolul. Felicitări jucătorilor că sîntem pe 4, e numai meritul lor!"

"Dinamo a slăbit ritmul în repriza a doua şi era să ne coste. Ne-am bătut joc de ocazii în repriza a doua. Lazăr a fost omul meciului, cel mai bun de pe teren. Mi s-a părut că Tudor le-a dat penalty în compensaţie, după ce dăduse două pentru noi" (Florin Bratu, scouter Dinamo)

"Credeam că sîntem salvaţi după ce am bătut-o pe Ceahlăul, dar unele echipe din spatele nostru fac puncte prea uşor, noi muncim enorm pentru ele, alţii le fac lejer. Asta mă pune pe gînduri!" (Marius Şumudică, antrenor Chiajna)

614840-chiajna-dinamo-1-3.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Rotariu n-a scăpat
Suporterii nu l-au iertat ieri pe Dorin Rotariu pentru apropierea de familia Reghecampf. Tînărul atacant a semnat un contract de reprezentare cu soţia antrenorului Stelei şi recent a apărut în imagini de la un eveniment la care a participat alături de apropiaţi ai lui Reghe. Ţinut rezervă de Stoican, tocmai pentru a fi protejat de reacţia fanilor, jucătorul de 18 ani a fost înjurat şi înainte, şi pe parcursul partidei.

Tudor a văzut bine
Dinamo a înscris primele două goluri din penalty-uri corect acordate. Alexandru Tudor a sancţionat întîi un henţ al lui Melinte, care a oprit mingea cu mîna, din reflex, chiar în faţa porţii. Leca a produs a doua lovitură de pedeapsă, cu un fault asupra lui Adi Popa. Apărătorul Chiajnei l-a ţinut iniţial pe dinamovist , apoi l-a şi trîntit în careu. Tudor a procedat corect şi la lovitura de pedeapsă din care Concordia a făcut 1-3, sancţionînd faultul lui Durimel la Wellington.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
adina05
adina05  •  28 Aprilie 2014, 21:25
Postat de netgamero pe 28 Aprilie 2014, 10:16

Catzei frustrati care castiga meciuri doar cu ajutorul arbitrilor, la cate penaltiuri au primit. Invatati limba romana inainte sa comentati, inteligentilor. Despre meciuri in Europa ar trebuie sa va fie rusine sa mai deschideti subiectul, la cate punte ati facut.... Pe voi va intereseaza ce face Steaua, in loc sa vedeti ca echipa voastra e praf, si Neghinitza isi bate joc de voi.

Lasa cateii sa joace in Europa. Oricum vom avea inca un motiv sa radem de ei...

cainerau1953
cainerau1953  •  28 Aprilie 2014, 15:33
Postat de gabush86 pe 28 Aprilie 2014, 15:07

cu arbitri spre europa ! Si atat, ca oricum nici play off.ul nu-l prindeti !

exact, iar ne veti face de ras, dar poate isi face buletin fals arbitri ca: Dima,Coltescu,Balaj si poate reintra in iarba si tata lor adika Bricheta Deaconu :))))))

cainerau1953
cainerau1953  •  28 Aprilie 2014, 15:32
Postat de tbone pe 28 Aprilie 2014, 09:23

dinam7 fara macar 1 penalty pe meci nu castiga niciun meci in campionatul asta pe bune, mai putin blaturi cu U Cluj si Astra ....ei nu stiu sa dea gol decat din penalty...prostii prostilor...poate prind locul 4, sa vezi atunci ras in EL in primul tur preliminar, spartii care rad de Steaua ca pierde cu Chelsea si Schalke, care sunt eliminati de echipe ca Poltava- Elfsborg- NEC si alte super forte =)))

Nu v-ar fi rusine asa un pic, pai bai pacalicilor, voi anu asta daca nu erau satelistii 5telutza ta era undeva pe 6-7 dar au grija fluierasii, culmea nesimtirii cand voi i-ati batut paia de la Chiajna cu un gol la 5 min :))))))))) culmea tupeului :)))))) a si zis Mircea Minea primarul din Chiajna ca Chirila si-a dat pantalonii jos cu voi asa ca mucles !!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează