FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - DINAMO 2-1

VIDEO Corijenţi la matematică » Eric a fost imperial în ultimul sfert de oră cu Dinamo, scor 2-1

Faza care a decis meciul: Grecu îl faultează aiurea pe Buleică și este eliminat
Faza care a decis meciul: Grecu îl faultează aiurea pe Buleică și este eliminat

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2013 22:59

"Cîinii" au părut că vor întrerupe seria neagră de la Tîrgu-Jiu, au avut avantaj trei sferturi din meci, însă au pierdut lamentabil, cu un om în minus.

Cu ce sentimente au început confruntarea cele două echipe! Pandurii cu aer atlantic în plămîni după o seară magică la Braga şi pregătindu-se de premiera grupelor Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dinamo tuşind după două amicale nereuşite, în afara Europei, doar trăind din amintiri colorate.

Însă pauza competiţională de trei săptămîni prea i-a adormit pe elevii lui Pustai. Iar "cîinii" lui Mulţescu sînt dulăi flămînzi, nu chihuahua. Poate că au dat bine privirilor spectatorilor ofensiva, surdă, a gorjenilor, însă ocaziile roş-albilor au fost vii, ferme, periculoase.

Ca-n operele lui Brîncuşi
Dragoş Grigore, minutul 2, a executat bine o lovitură liberă, apoi Ţucudean a pus presiune cu un şut de la 23 de metri. Elton (20) are trăgaci la poarta adversă, a mai demonstrat-o, însă Mingote a boxat mingea trimisă de brazilian.

Sud-americanul e mai prezent în joc decît omologul, de creaţie, de la Pandurii, e vorba de Eric, dinamovistul a fost aproape de a deschide scorul în minutul 25. Curtean (29) l-a remarcat pe Mingote la o lovitură liberă.

Eric are două oportunităţi, însă a fost citit de Bălgrădean. Matei (37) a produs un gol spectaculos, iar "cîinii" visau la un frumos cadou, prima victorie în oraşul lui Brîncuşi, în campionat, după o pauză de 6 ani.

Pustai a făcut două schimbări încă din startul părţii secunde, nu concepea şi al treilea eşec în faţa lui Mulţescu. Distefano i-a mai curentat pe roş-albi în trecut, a trecut puţin, în minutul 49, pe lîngă egalare. Mingea a fost acaparată de oltenii furioşi, însă "cîinii" au fost răi.

Închizătorii Elton şi Boubacar au trecut la creaţie, cînd au avut ocazia. Matei a dat frîu liber imaginaţiei, şi-a întors elegant adversarul, însă Curtean (56) a tras slab. Buleică a desenat impetuos, în minutul 57, şutul a fost prea tare, prea sus.

Ecuaţii simple şi un artist: Eric
Implanturile, schemele noi ale lui Mulţescu, mergeau brici! Antrenorul, la costum, privea semeţ şi-i ambiţiona pe jucători. Pustai se strîmba la ecuaţiile nereuşite ale albilor. Kovacs l-a trimis corect pe Grecu mai devreme la cabine, în minutul 62, "cîinii" au scrîşnit din dinţi şi s-au strîns în haită în jurul propriului careu.

Buleică a fost prea îndrăgostit de minge, Eric şi-a pierdut obiectul de joacă prea repede, ai lui Mulţescu erau precişi ca matematica. Doar că fotbalul nu e ştiinţă exactă, iar Momcilovici, minutul 76, a dat tare şi plasat cu capul la un corner executat curat de Eric. Unguruşan (80) a pus balonul pe transversală.

Ţucudean (84), ieşit din uz după ce-a alergat ca un ogar, a tras superslab la centrarea bună a lui Lazăr. Eric (86) s-a trezit ca viteazul din poveste, cînd le era greu Pandurilor, i-a executat fără milă pe Bălgrădean şi pe Dinamo, care l-ar fi putut avea din vară dacă risca jumătate de milion de euro.

Eric a dansat apoi pe teren, cu mingea la picior, în faţa unor "cîini" frustraţi de faptul că au jucat ca la carte trei sferturi de meci, dar n-au ştiut ce să facă în inferioritate, uitînd ce-au învăţat la Săftica.

"Meciul s-a rupt la roşul acela. Noi am greşit că ne-am retras prea mult, era clar că vor veni peste noi dacă avem un om în minus" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

"Nu vreau să discut arbitrajul. Eu, de pe bancă, am văzut ofsaid la golul dinamoviştilor, dar nu poţi fi sigur din acea poziţie, aşa că nu comentez" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

587004-pandurii-dinamo-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Diakhate bun de prima echipă
Pape Diakhate a jucat ieri pentru echipa a doua a "cîinilor", în meciul de Liga a 3-a contra celor de la Viitorul Domneşti. Acesta a intrat la pauză în locul lui Hasanovici şi a marcat la doar patru minute după fluierul de start al reprizei secunde, cu un şut din unghi la semiînălţime. Cel mai probabil, fostul mijlocaş al Fiorentinei va fi promovat la echipa mare şi ar putea fi oprit în lot pentru etapa următoare.

Nagy a văzut perfect
În minutul 37, Ţucudean a fost lansat în atac, asistentul Miklos Nagy a ţinut steagul jos, spectatorii s-au inflamat, atacantul i-a pasat scurt lui Matei, care a deschis scorul cu un şut plasat de la 25 de metri. Pungi de seminţe au zburat către arbitrul de linie, gorjenii din teren şi de pe bancă au protestat vehement la adresa clujeanului, însă reluările TV oferite de Digi au arătat că poziţia lui Ţucudean era corectă.

Desenele lui Mulţescu
Dinamo a început într-un sistem inedit pentru acest sezon, 4-3-3, cu trei închizători în zona mediană, este vorba de Thicot, Boubacar şi Elton, aşa cum anunţase Gazeta de ieri. Dar Mulţescu le-a cerut senegalezului şi brazilianului să urce, să susţină mai mult ofensiva, astfel că modulul s-a schimbat de multe ori în 4-1-4-1, doar cu un singur vîrf, împins, Ţucudean. George a fost la primul său meci oficial de la revenirea, sub formă de împrumut, de la Standard.

Inbox
- Eroul Pandurilor de la Braga, Alexandru Ciucur, omul ce-a marcat golul marii victorii pentru grupele Europa League, n-a fost titular aseară, fiind rezervă.
- Doar un grup de 60 de fani ai "cîinilor" a fost la partidă, deşi au fost aşteptaţi de la intrarea în judeţul Gorj de tot atîţia poliţişti, împărţiţi pe diverse tronsoane.
- Ionuţ Negoiţă a confirmat la Dolce Sport ceea ce a scris Gazeta în ediţia print de miercuri: "Am avut o discuţie cu Adi Mutu, rămînem în contact, interesul este comun, el vrea să vină în România la Dinamo în viitorul apropiat. Şi Marica se va întoarce cîndva". Mutu, 34 de ani, ar putea reveni ca oficial al formaţiei, după retragere.
- Roş-albii sînt cu salariile la zi, au primit şi contractele pe luna august, chiar înaintea partidei din Oltenia.
- Fostul jucător al Sportului Studenţesc, Ionuţ Şerban, a debutat aseară pentru Dinamo în meciul de la Tîrgu-Jiu, cu Pandurii. Şerban l-a înlocuit pe Elton în minutul 69.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
sakamoto
sakamoto  •  14 Septembrie 2013, 21:13

Eric este un superjucator! Are sclipiri de geniu, aminteste de Hagi. Poate cistiga de unul singur un meci. Cred ca poate ajuta Nationala Romaniei. Doreste din tot sufletul sa joace pt Romania. Ar trebui facut eforturi sa-l ajutam pt a juca la Nationala. Are loc acolo, sint niste petarde...

bazileon
bazileon  •  14 Septembrie 2013, 20:29

Sunt sovin, antimaghiar, daca afirm ca de fiecare data cand Dinamo pierde in fata lui Pusztay arbitreaza Kovacs?

bazileon
bazileon  •  14 Septembrie 2013, 20:05

Din cate inteleg eu - sper sa ma insel - acest trepadus infect, care de peste un deceniu ne vilifica, este in acelasi timp un apropiat al multor persoane din club, inclusiv fotbalisti. De ce i se mai da credit acestui sconcs, de ce nu primeste un interdict? Daca vocabula 'lamentabil' chiar trebuia folosita, ea se aplica perfect acelui burtos infatuat ce afecteaza o falsa modestie, ca si victoriei Pandurilor si, de ce nu, arbitrajului.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează