FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - ASTRA 1-4

VIDEO Counter Strike » Alibec e letal ca în jocurile pe calculator. Astra e aproape campioană, 4-1 cu ASA

7 goluri și 4 pase decisive a reușit Alibec în play-off, obținând și două penalty-uri în 8 meciuri
7 goluri și 4 pase decisive a reușit Alibec în play-off, obținând și două penalty-uri în 8 meciuri

Articol de - Publicat marti, 26 aprilie 2016 00:00

Letal ca-n jocurile pe calculator, Alibec a fost aseară fulminant și a adus Astra la un punct de primul titlu din istoria sa.

Alibec este starul campionatului! Acțiunile sale sunt virale. A scăpat de Balaur, mai ceva ca Făt-Frumos, în minutul 28, a pătruns cu tupeu în careu, cu tot cu mâna bandajată, forțându-l pe Ivan Gonzalez să facă penalty. Iar Găman, omul-penalty al finalului de sezon, a executat ca la manual, la capitolul "Cum să bați 11 metri perfect".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Prima repriză a fost decisă de această fază, în rest a existat un semn egal între cele două formații. Alibec (5) a tras în Stăncioiu, de fapt l-a luat la țintă, după o pasă perfectă a lui Takayuki. Mureșan (11) și Pârvulescu (23) au fost aproape de țintă, dându-le speranțe suporterilor roș-albaștri ai lui ASA și Steaua. Morais (39) a înșirat pe drum niște adversari, însă nu l-a învins și pe Stăncioiu.

Aceiași eroi

Mutu i-a băgat în ședință pe jucători, după care și-a reluat locul lângă Claudiu Maior, Ciorceri a introdus doi ex-rapidiști la pauză, Marius Constantin și Ciolacu. Nu vă gândiți la zvonistică! Tot un ex-rapidist, poftim!, Teixeira a dat golul ce-a calmat spiritele și emoțiile, fie ale Astrei, fie ale Stelei. Un șut de fotbalist, cam din zona în care l-a faultat Varela acum 10 zile, după o pasă a lui Alibec.

Probabil, rivalii ar fi dorit ca acum Denis să fie un renumit jucător de "Counter Strike". La faza respectivă, Balaur era în basme, iar Ivan Gonzalez căuta turbinca. 2-0 pentru Astra cu exact aceiași oameni la pupitru ca-n derby-ul cu Steaua. Primul zâmbet al lui Șumudică.

Un bilet București - Paris!

Aroganță: antrenorul echipei de pe locul 1 în România ce mai are nevoie de un singur punct ca să ia primul campionat din cariera de tehnician şi din istoria Astrei a făcut trei modificări ofensive pe durata reprizei secunde. Alibec, numai Alibec.

L-a executat necruțător pe Stăncioiu, în minutul 77, după care a pus umărul la definitivarea măcelului. L-a deschis pe Daniel Niculae, acesta a tras, Stăncioiu a respins, iar Florea (87) a îndeplinit o formalitate.

Golul de onoare, un șut de excepție, al lui Gorobsov (86), singurul care s-a ridicat la nivelul atacantului ce încă nu a primit biletul de Euro de la Tata Puiu.

Ce-a zis Șumudică după meci:

  • "Am venit, am împușcat și am plecat! Oameni buni, vă rog, uitați aici, folosiți "Anticârcel"! Mama s-a făcut bine, a săpat grădina în două zile, a dat și la sapă, merge și la semănat"
  • "Domnilor, nu Steaua sau FCSB a pierdut campionatul, cum spune o fostă glorie de acolo, Helmuth Duckadam, ci Astra l-a câștigat. Am condus campionatul 27 de etape, ni s-au și înjumătățit punctele, dar tot suntem pe locul 1. Cu cel mai bun atac, cu cea mai bună formație"
  • "Jucăm un fotbal plăcut ochiului, nu ca alții care mai sunt ajutați de câte un penalty, câte un autogol. Pentru MM Stoica am o singură reacție, din "Brigada Diverse": "Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat!"".
  • "Despre Hagi? Ca antrenor, săracul, de câte ori am jucat... Nu vreau să-l atac, e un monument al fotbalului, dar nu mă pot lăsa călcat în picioare de niște personaje care n-au realizat nimic ca antrenori"
  • "Eu ce primă am de Champions League? Prima la stânga sau la dreapta. Dacă mi-ar da mie două milioane de euro, ar intra clubul în faliment".  

"Să-i explice cineva lui Ivan Gonzalez (sic!) că nu trebuia să-și dea silința să facă penalty. Pentru asta erau Colțescu și Hațegan. S-a chinuit băiatul și la golul 2"
MM Stoica pe facebook în timpul meciului

"Ne-am mai apropiat un pic de titlu, dar trebuie să continuăm pe aceeași linie. Trebuie să avem grijă și cu Dinamo ca să reușim câștigarea matematică a campionatului"
Filipe Teixeira, mijlocaș Astra

"Era siguri că dacă vom marca primii, ne vom face misiunea mai ușoară. Dacă e să ieșim campioni, suntem campioni meritorii. Suntem un grup de 5-6 jucători, un nucleu de bază, totul se leagă"
Silviu Lung junior, portar Astra

"Șumudică e un român vero, îmbină în unele replici umorul tipic românesc, umorul trotuarului de calitate românesc, nu degeaba îl cheamă și Ninel! Trebuie să ne ridicăm pălăria pentru ce-a făcut la Astra"
Cornel Dinu, expert DolceSport

10meciuri consecutive fără victorie a strâns ASA în campionat și în Cupa României, timp în care a înregistrat doar 4 remize

4 fotbaliști, Matei, Mureșan, Pârvulescu și Țucudean, au acumulat aseară al 4-lea cartonaș galben și ratează etapa de Paști. Al cincilea care era la un cartonaș de suspendare, Marius Constantin, a ieșit accidentat

asa astra 1 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează