FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-0

VIDEO Cronica unei morţi lungite 95 de minute » Steaua a învins pe final Rapidul, scor 1-0

Una dintre ratările uriaşe de aseară: mingea şutată de Chipciu va lovi bara!
Una dintre ratările uriaşe de aseară: mingea şutată de Chipciu va lovi bara!

Articol de GSP - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 00:39

Echipa lui Sabău a avut o singură ocazie de gol şi a fost departe de o aspirantă la titlu, însă Rocha, Chipciu şi Rusescu au ratat uluitor timp de 90 de minute. A fost nevoie de Bourceanu, cînd şi în peluze speranţa devenise isterie.

Cum arată un meci între o echipă venită după 2-2 european la Stuttgart şi cealaltă îndîrjită după un 3-1 neconvingător, acasă, cu Bistriţa? Cît rezistă mitul eşecurilor în Liga 1 după partide în Europa? Şi oare chiar nu contează banii, iar lotul giuleştenilor, estimat pe la jumătatea valorii celui stelist, va echilibra cu inima talerele magice şi incoerente ale fotbalului? Să fie răspunsuri frumoase şi derby, dacă a putut să fie noapte de vară în start de toamnă!

Mai multe imagini!

Steaua proaspătă şi peluzele amare
Fierberea din tribune se toarnă în iarbă, Pintilii şi Surdu se dau cocoşi pe fundalul unei arii de faulturi surde şi iuţi la mijlocul terenului. Steaua dă senzaţia de mai multă mobilitate şi suflu care usucă defensiva vişinie. Parcă Bistriţa lui Nae Manea istoveşte mai mult decît nemţii lui Labbadia! Chipciu vrea să tragă din cădere, dar eşuează la 11 metri (6), însă avîntul meciului e curmat.

Bubuie petarde cu duiumul, steliştii de sub peluza giuleşteană se năpustesc pe inelul exterior. Din fericire, prima bătaie pe Naţional Arena e evitată. Ceva se transmite în teren, invers: fotbaliştii pasează de-a latul terenului. Păi parcă venirăm la fotbal, nu!?

Orgoliu scurt în plină furtună
La acalmie, Chipciu şi Rusescu încep să inventeze raiduri, Tănase îl lansează cu o pasă luminoasă pe Rocha, brazilianul scoate doar corner (16). Încredere, parcă asta au steliştii în plus, alura trapului de cal dunărean în faţa unui schematism sec al Rapidului. Însă ceva se rupe şi la frîiele lui Reghe, tocmai cînd benzile ar trebui să concentreze presiunea pe careu.

Pe valul entuziast care nu-şi găseşte cheagul productiv, Teixeira intră în careul lui Tătăruşanu, nedumerit de bîlba lui Chiricheş, dar trage ca un spiriduş speriat în unghiul pe care Tătăruşanu l-a stors de variante (21). Avea să fie aproape tot pentru Rapid în prima repriză.

Avalanşă, nu derby
Dansul roş-albastru creşte cadenţa: centrare Georgievski, Rocha trece pe sub minge, iar Rusescu pune stop în buza porţii (23)! Un-doi-urile Stelei fac ravagii prin Siberia goală şi urîtă ce s-a căscat între liniile rapidiste. Tănase scapă singur cu portarul, dar ratează şpiţul (24), Surdu vrea o contră abilă, dar se încîlceşte în goana lui sincopată (28).

Rusescu prinde un voleu mult deasupra de la punctul cu var (31), Pecanha trage de timp, Rocha trage cu pămîntul din unghi după o fază smulsă miraculos de la echipa lui nea Imi de-acum un sfert de veac (36). Se încheie repriza, cu Rapidul scorţos şi banal aidoma costumului purtat de Sabău, iar Steaua tinerească şi nervoasă precum ţinuta lui Reghe, blugi şi cămaşă.

Restart la asediu
Rapid nu schimbă din inerţia tactică, Glauber îl opreşte pe Rusescu şi scapă de "roşu" doar pentru că Oros s-a nimerit pe linie (49). Sabău îl scoate în cele din urmă pe Bilaşco, omul a cărui mărturie personală din prima oră ar fi de aur într-un tratat de inexistenţă.

Glauber pasează moale la Pecanha, Chipciu se întinde şi înţeapă în genunchii portarului (60). Rusescu trage dintr-un metru în portar (63), Chipciu trimite cu capul, iar Latovlevici rupe vinclul din unghi (64). Pintilii ratează o lovitură de cap din 6 metri, în acelaşi minut trasorul lui Bourceanu survolează transversala (69). Trimit sms în redacţie: bifez un X în dreptul fiecărui stelist care ratează, altfel jur că nu mă încadrez în spaţiu!

Da, Dumnezeul fotbalului
În ultimul sfert se taie şi zvîcul Stelei, aşa că sms-ul rămîne în telefon. Nikolici e greoi, clarviziunea s-a dus pe apa Sîmbetei, ba trupa lui Sabău dă semne că ar putea încerca să atace. Pancu se încumetă mai des spre careu, tribuna roş-albastră a pierdut răbdarea printre atîtea ratări.

Ajunge şi Szukala să tragă din 16 metri, ce-i drept aproape în peluza rapidistă (88), o sperietură şi-atît. Chipciu fentează trei rapidişti, al patrulea îl faultează la 22 de metri. E minutul 90. Bate tot el, iar transversala cred că se zguduie şi acum. Gata? Nu! Marchează Bourceanu. În minutul care n-a mai intrat în ceasuri, dar i l-a dăruit fotbalul.

523989-steaua-rapid-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Îi lăsau fără portar!:)
Brancardierii nu ştiu regulile din fotbal! Oamenii cu targa au pătruns pe teren în minutul 65, cînd Pecanha se accidentase şi rămăsese întins pe gazon. L-ar fi luat pe brazilian să-l ducă pe margine, pentru ca jocul să continue. Arbitrul sloven a fost surprins şi el de gestul amuzant al brancardierilor şi le-a făcut semn să iasă. Doar jucătorii de cîmp sînt trataţi pe margine, fără portari o partidă neputînd continua.

Război MM - galeria Rapidului
În momentul în care echipa Stelei a venit să inspecteze gazonul, în stadion apucase să intre doar galeria giuleştenilor. Văzîndu-i pe fanii oaspeţi, MM a început să-şi pună mîna la urechi, făcîndu-le semn acestora că nu-i aude. Aceştia, iritaţi, au început să-l înjure pe managerul Stelei în cel mai suburban mod cu putinţă. MM a început să imite o pasăre zburătoare, după care a izbucnit: "Mi-e greaţă de aceşti suporteri ai Rapidului".

Gigi promite bani mulţi
Înainte de meciul de aseară, Gigi Becali a mers în cantonamentul echipei. El le-a promis jucătorilor o primă fabuloasă de 20.000 de euro de fiecare în cazul în care în meciurile cu Rapid, Petrolul, CFR şi Pandurii vor acumula maximum de puncte. "Eu le-am zis că le dau dacă vom cîştiga toate meciurile, însă şi dacă vom reuşi 10 puncte, adică 3 victorii şi un egal, atunci tot sînt mulţumit şi le dau banii", a explicat Becali.

Steaua a cerut penalty
În ultimul minut al primei reprize s-a petrecut singura fază controversată a derby-ului. O minge trimisă la semiînălţime în careul Rapidului a fost respinsă de Glauber cu umărul. Imediat, toată banca Stelei a solicitat penalty, "centralul" s-a uitat preţ de cîteva secunde la asistentul de pe acea parte, care n-a schiţat nici un gest, şi a lăsat jocul să continue. Şi reluările Antenei 1 i-au dat dreptate arbitrului sloven.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (89)
darfcar
darfcar  •  26 Septembrie 2012, 15:56
Postat de daniaania pe 25 Septembrie 2012, 18:13

foarte la obiect articol..cel mai bun facut pe meciul de aseara..!! Gabriel ai viziune buna si talent, sper sa fii la fel de spirit critic cu toti..!!!

://youtu.be/i6BG6qZOQkg la mall-ul lui pascanii :)).Cea mai iubita echipa di Ardeal,din Transilvania,din Gruia

darfcar
darfcar  •  26 Septembrie 2012, 15:54
Postat de criticul98 pe 25 Septembrie 2012, 19:36

daca fluiera albitru in minutu 94 iera 0 la 0 ba nene da na vrut sa fluiara

,,rau albitru asta,daca fluiera iera olabao da na vrut sa fluiera''....ce mai,rapidist get-beget,apropo,ai si acuma furoul pe tine?

supereduardo10
supereduardo10  •  26 Septembrie 2012, 09:05
Postat de domana pe 25 Septembrie 2012, 12:28

JOCUL INCA NU MERGE CUM TREBUIE INCA SUNT PREA MULTE PASE GRESITE F.MULTE RATARI DACA SI RESTUL ECHIPEI AR ALERGA CAT BOURCEANU POATE AR MERGE BINE E PREA MULT CHIN

Excelent punctat ma mir ca exista astfel de stelisti probail ca nu esti o suportera infocata...

Vezi toate comentariile (89)
Comentează
Close