FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - POLI IAȘI 2-0

VIDEO » CSU Craiova câștigă la pas primul meci din acest sezon, 2-0 cu Poli Iași » Băluță, eroul oltenilor

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2017 22:55

Craiova a trecut la pas de Poli Iași în deschiderea campionatului, iar Alex Băluță, cu un gol, o pasă de gol și o evoluție cu iz brazilian, a făcut legea pe gazon, scor 2-0.

Grea zi pentru Craiova! Să deschidă sezonul Ligii 1 fix în ziua în care i-a căzut pe cap Milanul chinezesc în Europa League! Un Milan în care s-au investit în mercato peste 200 de milioane de euro, cu ultimele lovituri picate tot azi, Bonucci și Biglia.

Între entuziasmul unei duble speciale cu italienii și temerea de a înfrunta un adversar care pune cu seninătate munți de bani în transferuri, oltenii au fost nevoiți însă să stea cu picioarele pe pământ în fața unui Iași reconstruit de la zero după implozia din intersezon. Și nu i-a fost deloc greu să facă ordine pe gazon, unde Băluță, în rol de primadonă, a prins o seară de grație.

Un dram de all'italiana

La prima reprezentație oficială cu Devis Mangia pe bancă, Craiova a arătat un pic all'italiana. Defensiva e primul cuvânt de ordine, după care mintea pleacă și spre goluri. Juveții au dat însă repede drumul moriștii, iar Screciu (1) și Băluță (10) au deschis balul campionatului cu două ocazii de încălzire.

Decarul Craiovei e însă mai departe omul care scrie istoria jocului. Finalizează impetuos cu un șut de la marginea careului (24), trage și de pe loc (39), pune un balon și cu capul spre poarta lui Koșelev (41). Un factotum de buzunar, care reușește și primul gol al ediției 2017-2018, "cap" perfect după o centrare a lui Ivan (42).
Bara lui Zlatinski dinaintea golului n-a fost decât anunțul că alb-albaștrii sunt șefii din iarbă, fapt confirmat și după pauză, cu același Băluță în prim-plan.

Poli pe post de aperitiv

Mai întâi, o pasă de 2-0 pentru Gustavo (50), apoi reprezentația de one-man show până la final, cu alt set de ocazii, inclusiv o bară, tot cu capul, parcă spre a face de rușine o defensivă moldavă domoală și apatică. E însă, înainte de toate, meritul unei Craiove pragmatice, care visează deja la lovituri de maestru contra diavolului rossonero. Iașiul lui Stoican, trist și fără vlagă, a fost doar aperitivul pentru oltenii care-și pot face liniștiți poză cu clasamentul la zi: sunt liderii ligii întâi! ;-)

 

CSU CRAIOVA - POLI IAȘI 2-0
Au marcat: Băluță 42, Gustavo 50 (VIDEO / TEXT)

Oltenii continuă să joace la Severin, după ce s-a amânat inaugurarea oficială a stadionului ”Ion Oblemenco”, ce trebuia să aibă loc pe 20 iunie.

CSU Craiova pornește noul campionat cu un nou antrenor, în persoana italianului Devis Mangia. La fel se întâmplă și la Iași, unde la cârma echipei a fost numit Flavius Stoican. Oltenii vin după vestea primită astăzi, că vor juca în turul 3 preliminar din Europa League cu AC Milan (27 iulie acasă / 3 august deplasare).

icon Top 10 cote de încercat în prima etapă de Liga 1 - AICI

CSU Craiova: Calancea - Dimitrov, Kelici, Barthe, Briceag - Gustavo, Screciu, Zlatinski, Bancu - Băluță, Ivan
Rezerev: I. Popescu, Vlădoiu, Mateiu, Bărbuț, Burlacu, A. Popescu, M. Roman

Poli Iași: Koselev - Tiago, Mihalache, Frăsinescu, Bosoi - Cioinac - Danale, Almada, Mendes, Spătaru - A. Cristea
Rezerve: Kelava, Bădic, Moldovan, Sin, Panțîru, Moisi, Chelaru

 

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Iulie 2017, 07:53

...ce bine era daca se termina la timp stadionul ...asa... ii batem doar cu 3-0 pe Milan la Severin ...

cneius
cneius  •  15 Iulie 2017, 07:45

Luni intregi ne-au batut la cap aratindu-ne viteza cu care se construieste noul stadion si cu faptul ca va fi gata la timp-dar inaugurarea oficiala s-a aminat !!!

observator_federal
observator_federal  •  14 Iulie 2017, 23:33

Nu stiu cum poate Ivan sa mai corecteze reactia de azi... Daca da cel putin un gol macar intr-unul (sau mai multe, eventual toate) dintre meciurile cu FCSB, Milan si Danemarca , cred ca nu-i mai iau astia din massmedia becalusta caii de la bicicleta! In definitiv, si azi are un assist si un joc concludent. Este capitanul Craiovei!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează