FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL 0-1

VIDEO Cu Gigi Becali în tribună, Steaua a clacat din nou: 0-1 cu Petrolul

Duel spectaculos Tamaș - Tamuz într-un nespectaculos Steaua - Petrolul
Duel spectaculos Tamaș - Tamuz într-un nespectaculos Steaua - Petrolul

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2015 00:00

Ploiştenii nu mai cîştigaseră contra roş-albaştrilor de peste un deceniu. Contraatacul fructificat de atacantul introdus de Rednic în repriza secundă a relansat lupta la titlu.

În condiţiile unui campionat normal la cap, Steaua - Petrolul era un meci sold out măcar cu 24 de ore înaintea jocului. Azi, două dintre cele mai iubite cluburi din ţară au patentat însă conceptul negru al unei partide cu casele închise, dar în sens opus: din lipsă de spectatori.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar vreo 5.000 de suflete aruncate alandala prin ovalul de beton! Oamenii par nişte jetoane pierdute ale unui puzzle imposibil de completat, iar ecoul aproape că te ajută să vorbeşti nestingherit cu tipul de la peluza vecină. Asta e bine şi pentru antrenori, că-şi transmit vorbele spre băieţii din iarbă fără să se mai ia la trîntă cu răguşeala! Amară facilitate vocală!

Nimeni nu forțează

Iar disputa de pe gazon nu e departe de aerul abătut din tribune. Satli propune întîi o finalizare leneşă, o glumă pentru Arlauskis (7), iar Iancu răspunde în acelaşi stil deprimant, cu o lovitură liberă din care pune mingea în văzduh (8). E mai degrabă o bătaie cu perne decît un meci de fotbal şi abia de mai sare în aer cîte un fulg la contrele ploieştenilor.

Trupa lui Rednic e mai hotărîtă, Alcenat verifică mereu rezistenţa flancului stîng al roş-albaştrilor, Marinescu şi De Lucas împing jocul vertical, iar Tamuz caută cu disperare spaţii libere. Din păcate pentru israelian, lipsesc oamenii de serviciu, aşa că Petrolul punctează doar la impresia artistică şi deloc în careu.

Steaua e capabilă de un singur flash, o ratare neverosimilă a lui Ţucudean (20), care reia pe lîngă bară o minge pe care scria gol. În rest, lungi momente de lîncezeală comună de parcă ambele formaţii ar aştepta o remiză de salon.

Numai cîte o scandare timidă "Bucureşti, Steaua Bucureşti" rupe senzaţia de somn bizar şi împinge greu partida către o pauză potrivită pentru un ceai de încălzire.

Nepomuceno a refuzat remiza

În mitanul secund, se întrevede o viteză în plus în rulajul Stelei, căci Popa şi Compania se duc mai curajos peste careul lui Pecanha. Dar primul şut pe poartă al Stelei cade abia în minutul 61, cînd trasorul lui Stanciu e deviat de Filip şi-l pune la încercare pe goal-keeper-ul "lupilor".

E totuşi prea puţin, oare ce mai caută încă în teren fantoma lui Ţucudean?!, iar meciul alunecă implacabil către un nul de adormit copiii. Petrolul şi-a epuizat resursele şi ambiţia, stă cuminte la cutie în aşteptarea unui contraatac letal, în timp ce Steaua abia mai inventează trei momente de derută, toate irosite în murmurul general de Iancu (68) şi Stanciu (76, 88).

Şi cînd glumele unei seri nesărate stăteau să se încheie într-un egal gri, prahovenii scapă pe o contră uluitoare, iar Nepomuceno dă lovitura de graţie, oferind Petrolului prima victorie împotriva Stelei după o aşteptare de peste două decenii! Şi lasă liderul la numai patru lungimi faţă de ASA, sugerînd că acest campionat mai poate produce încă emoţie la vîrf în anul de graţie 2015!

"Sînt foarte bucuros că am cîștigat. Nu cred că e cel mai important gol din cariera mea, dar e unul care ne-a adus victoria și asta mă face de două ori mai fericit" ( Gevaro Nepomuceno, mijlocaș Petrolul)

"Eu de obicei de ziua mea mi-o cam furam. E un cadou cum nu se poate mai frumos. Mă bucur că am cîștigat, am reușit să profităm de spațiile pe care Steaua ni le-a lăsat. Titlul se joacă, nici noi n-am renunțat la luptă" ( Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

"Petrolul a ajuns o singură dată la poartă și ne-a dat gol, iar noi ne-am creat ocazii multe, însă n-am marcat. Trebuie să fim atenți de acum încolo pentru că ASA s-a apropiat la 4 puncte. Noi am relansat campionatul, noi cu greșelile noastre" (Fernando Varela, fundaș Steaua)

"N-am făcut un joc strălucit, dar ne-am creat cîteva ocazii. Totuși, cînd nu marchezi se poate întîmpla să pierzi în ultimul minut. Nu sînt îngrijorat că putem pierde titlul, dar nici nu l-am cîștigat încă"  (Constantin Gâlcă, antrenor Steaua)

steaua petrolul 0 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (59)
humanimal
humanimal  •  10 Aprilie 2015, 20:24

Doamne cat de *** esti domnule autor al acestui articol, Justin Gafiuc !!! Cine te-a indrumat sa faci presa cand esti atat de neinformat incat nici de paznic la redactie nu esti bun. Chiar nu te verifica nimeni inainte sa publici un articol? Sau supervizorii tai sunt mai prosti ca tine? De unde ai scos-o ca au trecut mai bine de 2 decenii de la ultima victorie a Petrolului? In 2003 a fost ultima victorie intr-un meci oficial, iar in 1999 a fost ultima victorie in campionat. Stiai asta? Sau si aritmetica simpla e grea pentru tine....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinualex1976
dinualex1976  •  10 Aprilie 2015, 18:10
Postat de andyandrei2015 pe 10 Aprilie 2015, 18:05

face m *** pe toti antistelistii !

Pai voi puteti sa faceti si unii pe altii, nu-i problema

854605894625108
Silviu Apostol  •  10 Aprilie 2015, 18:06

Ce -ati zice de faptul ca Viitorul va bate la Petrolul ?

Vezi toate comentariile (59)
Comentează
Close