FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SĂGEATA 4-1

VIDEO Cu insolvenţa la atac » Dinamo şi-a asigurat locul de Europa League, iar jucătorii au evoluat formidabil în faţa impresarilor, scor 4-1

Țucudean, aseară, ca Dinamo. Atitudine, fotbal, atac, ratări și prima victorie după 3 meciuri cu doar un punct cîștigat
Țucudean, aseară, ca Dinamo. Atitudine, fotbal, atac, ratări și prima victorie după 3 meciuri cu doar un punct cîștigat

Articol de - Publicat sambata, 17 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 16 mai 2014 23:55

”Cîinii” au muşcat aseară fără milă din Săgeata, care e tot mai aproape de liga secundă, după un fotbal-şampanie într-un stadion rece.

Insolvenţa a adus un fotbal generos aseară, în Ştefan cel Mare. Dinamoviştii au jucat de parcă îi anunţase Negoiţă joi seară că merg în Champions League. Corect, după ce le-au trecut două săgeţi veninoase prin careu, dar Deletici (7) şi Roman II (13) l-au evidenţiat pe Naumovski.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Meciul a fost simplificat de tridentul ofensiv al "cîinilor", după principiul domino-ului. Lazăr (19) a profitat nu doar de permeabilitatea lui Peteleu, ci şi de "foarfeca" ratată a colegului Ţucudean. Iar atacantul s-a răzbunat după doar cinci minute, înscriind, la colţul scurt, după pasa lui Matei. Care a închis tabela, înainte de pauză, cu un şut plasat.

Şi ratările au fost de show
Între goluri, dinamoviştii s-au mai bucurat de ratarea a cel puţin trei ocazii mari, cu aceiaşi eroi în prim-plan, Lazăr şi Ţucudean. Europa se întrezărea, cu victoria contra nefericiţilor de la malul mării, dar fără un răspuns favorabil de la Nyon, de pe Route de Geneve 46, locul 4 rămîne bucuria platonică după ani buni pe locul 6.

Mega-ratare Roti
Repriza secundă n-a mai avut efervescenţa primei părţi, însă ambele formaţii au încercat să-şi facă munca. Lăudabil. Roti, introdus pe teren, a vrut să impresioneze emisarii lusitani şi italieni, însă "foarfeca" sa spectaculoasă a fost ratată. Şi Roman II a vrut să ia ochii, mai ales dinamoviştilor.

Doar că bara s-a opus golului său. Băican a mai limitat proporţiile scorului, Munteanu, Rotariu şi Ţucudean luîndu-l la ţintă.

Lazăr (75) şi-a completat opera, printr-o reuşită de efect, savurată şi de Luciano Moggi din tribune, aflat în spatele legendarului Dudu Georgescu. Buia (83) ar fi putut să celebreze primul său gol în Liga 1, dar Băican a mai şi scos, nu doar a încasat. Viorel Dinu a spălat doar ruşinea, roş-albii încheind partida cu încă o ratare mare a lui Rotariu.

30 de meciuri a adunat Stoican pe banca lui Dinamo în toate competiţiile: 17 victorii, 6 remize şi 7 înfrîngeri

"Eu sînt optimist, cred că va veni o minune şi vom merge în Europa din toamnă. Ne-am consolidat locul 4 în faţa unei echipe cu foame de puncte. E important să mergem în cupele continentale" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Eu sînt principalul vinovat, îmi asum răspunderea. Golurile 1 şi 2 ale adversarului au turnat plumb în ghetele noastre, am devenit vulnerabili şi a rămas să mai încercăm o ultimă victorie în runda de final" (Cătălin Anghel, antrenor Săgeata)

"Ne bucurăm din plin de victorie, ne-a răcorit. Sperăm să jucăm în continuare în Europa, cred că am merita pentru că am muncit enorm în acest sezon" (Vali Lazăr, mijlocaş Dinamo)

"O să vedem ce se va întîmpla după finalul campionatului, rămînem optimişti. Noi ne facem munca de pe teren. Eu aş vrea să fac pasul la un alt nivel, dar nu depinde doar de mine" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

"Ne-am bucurat de acest succes, aveam nevoie de el. Mi-aş dori ca Dinamo să fie din nou în Europa, nu cunosc detaliile, dar ar merita să fie" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

"Sînt destul de mulţumit după primul sezon la echipă, sperăm cu toţii să fie şi mai bine de la anul. Rămînem o familie unită la Dinamo" (Elton da Silva, mijlocaş Dinamo)

"Am văzut jucători interesanţi, Rotariu poate juca în Serie A. Nu doar el, l-am văzut şi pe Lazăr, care mi-a plăcut. Ştiam de Steaua că este bună, nu cunosc Astra şi Petrolul ca să vorbesc, remarc şi Dinamo, o echipă interesantă" (Luciano Moggi)

617314-dinamo-sageata-4-1.jpg

Inbox
- Ţucudean (24) a cerut penalty, fiind bruscat în careul advers de Băican, însă arbitrul n-a acordat nimic. Faza s-a prelungit, iar Elton a acompaniat mingea pînă a lovit bara fără să intervină, doar brazilianul intrînd în poartă! Oaspeţii au pierdut repede mingea, apoi, la următoarea fază, Ţucudean a marcat.
- Acţionarii, şi cei vechi, Badea şi Turcu, şi cel actual, Negoiţă, au fost apostrofaţi aseară de către fani. Mesajul galeriei: "Voi insolvenţi, noi incurabili".
- Lazăr a ţinut să-i dedice golul lui Cristi Bobar, directorul sportiv împlinind miercuri 31 de ani. După care s-a dus să dea mîna şi să-i dedice reuşita şi lui Bărboianu, aflat în tribună, suspendat. A doua reuşită a fost pentru accidentatul Filip, care joi a făcut 20 de ani.
- Astăzi, dinamoviştii vor avea, alături de familii, o petrecere cîmpenească la Săftica.
- Cătălin Munteanu, 35 de ani, a fost titularizat din nou aseară, chiar dacă are bagajele făcute şi va merge la U Cluj de luna viitoare, întrucît roş-albii nu mai vor prelungirea acordului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
aureldany
aureldany  •  17 Mai 2014, 16:57

Comentariul tău...si alde Negoita ii tot un drac cu ceilalti…mare dreptate aveti…asa incearca sa vand si el jucatori ca Matei,Rotariu,Filip,Lazar si sa aiba acoperire sa spuna ca doar asa poate scoate clubul la liman si era nevoit sa faca bani PTR CLUB!!!UN MARE IMPOSTOR!!!negoita cu anghelache imi provoaca scarba din pacate!!!!

ghete.aur.furate
ghete.aur.furate  •  17 Mai 2014, 11:57
Postat de laurentyu1964 pe 17 Mai 2014, 11:24

ai baut ceva ? titlu la anul?cred ca va paste liga a2 a mai repede decat credeti ! pe urmele rapidului daca m nu mai rau

A baut ieri la RINOcerHOTEL, au baut si mancat gratis, comunistul Gelu Eftimie a fost sef de sala, Acum presteaza ca cersetorul pt ca sa mai fie invitat si saptamana viitoare la pomenile lui Neghinita.

laurentyu1964
laurentyu1964  •  17 Mai 2014, 11:24
Postat de forza_chelsea pe 17 Mai 2014, 10:39

Ce mi-as dorii sa mai ramana macar 2-3 ani Matei si Lazar, au inceput sa se cunoasca si cu 2-3 jucatori buni adusi in vara, la anul putem spera la titlu. Lazar e f bun, are nulte calitati si e constant in evolutii. Matei are perioade dar in ultimele meciuri a jucat si el ok

ai baut ceva ? titlu la anul?cred ca va paste liga a2 a mai repede decat credeti ! pe urmele rapidului daca m nu mai rau

Vezi toate comentariile (28)
Comentează