FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Culisele „blatului” cu Steaua, dezvăluite de unul dintre jucătorii acuzați că au vândut meciul: „Am imagini video cu soția ta cum ia 400.000 de euro în spatele unui mall”

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2019 13:46

Sorin Frunză (40 de ani), fotbalist acuzat că a trântit un meci cu Steaua, a vorbit în direct la GSP Live despre unul dintre cele mai bizare episoade petrecute în istoria recentă a fotbalului românesc: cum a fost acuzat de Porumboiu, amenințările cu o filmare în care apare soția lui și avertismentul lui Gigi Nețoiu. 

VEZI AICI DEZVĂLUIRILE LUI FRUNZĂ DE LA GSP LIVE

 

30 martie 2008. Liga 1. Etapa a 26-a

FC Vaslui - Steaua se termină 0-1 într-un meci important. “Victorie în fața unui adversar fără replică”, scria Gazeta Sporturilor de a doua zi. Lupta dură pentru titlu continua, cu CFR și Steaua despărțite de doar 3 puncte. 

La finalul partidei, finanțatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, declara că “dacă spune cineva că a fost blat, nu e departe de adevăr. Jucătorii și antrenorul mi-au târât numele în noroi”. 

Acuzați că i-au dat meciul Stelei, Sorin Frunză, Bălace și Sabou erau trimiși la echipa a doua, iar Dorinel Munteanu avea să plece. 

“Dacă eram slab psihic, puteam ceda după meciul ăla. S-a ajuns prea departe, la familie…”

Sorin Frunză, la 11 ani după Vaslui - Steaua 0-1

Peste un an, Porumboiu explica în Adevărul: “Patru persoane, Crăciunescu, Neţoiu, Argăseală şi Becali, mi-au vorbit despre Frunză... Becali voia să ia legătură cu Frunză să-i dea o primă să o încurce pe CFR. Nu sunt bătut în cap, am făcut nişte legături…”

Plecat de la Vaslui cu ștampila de “blatist”, Frunză avea să câștige titlul în vara lui 2009 cu Unirea Urziceni. Într-un moment de descărcare nervoasă, i-a dedicat campionatul fostului său patron:

"Vreau o dedicaţie pentru Porumboiu, că a lăsat un vânzător ca mine să iasă campion. Îţi mulţumesc nea Adi!”

Amenințat cu imagini cu soția

frunz steaua 3

Martie 2008: Sorin Frunză, încolțit de Golanski și Rădoi, trage spre poarta lui Zapata. Sursă: GSP

La 11 ani distanță de la acel meci, Sorin Frunză a acceptat să povestească o parte dintre culisele partidei cu Steaua din 2008. Mijlocașul ajuns acum la 41 de ani susține că a intrat pe teren, deși era bolnav: 

“Am jucat răcit bocnă. Poate să confirme și doctorul. La 3 noaptea, m-am dus la doctor și i-am spus să-mi facă ceva. Aveam febră 40 de grade. Mi-a făcut polidin, frecție, a doua zi m-am dus la Dorinel. “Munti, sunt varză, nu pot să joc”. El mi-a zis: “Sorin, vezi că sunt presiuni foarte mari. Că meciul ar fi blat, că ai luat bani. Dacă nu joci, Porumboiu o să spună că te dai lovit, că s-a confirmat că ai luat bani”. Am jucat cu febră, vă dați seamă că a fost greu. Ar fi fost greu să stau și în pat, darămite să mai și joc”. 

Căpitan de echipă, Frunză a fost notat de Gazetă cu 4. La final, mijlocașul a primit un tort din partea fanilor. Cu o zi înainte de meci, împlinise 30 de ani. Apoi, a pornit tornada lui Porumboiu: 

“După meci, a venit domnul Porumboiu în vestiar și ne-a făcut pardaf pe mine și pe Munti. Mi-a zis numai vorbe de duh. Mi-a spus: “Știu tot. Sunteți filmați tu și soția ta. Soția ta a fost la București, în spate la nu știu ce mall, unde a luat o sacoșă cu 400.000 de euro. Ai mai împărțit la vreo doi-trei jucători.

I-am spus că dacă luam 400.000 de euro, primul lucru pe care-l făceam era să mă duc la niște talibani, luam bombe de 100.000 de euro și le puneam în jurul Vasluiului, să ia foc orașul. A început și el să râdă, a zis că nu sunt sănătos. 

Când spunea asta și felul cum o spunea, am crezut și eu că nevastă-mea a luat 400.000 de euro. Ea fusese la București, e adevărat, dar fusese pentru un interviu, pentru un post de director la o bancă. Știa el ceva, dar cred că știa din vestiar. Când m-a sunat soția, cred că m-am lăudat. Cred că i-a spus cineva din vestiar. Discuția cu soția fusese cu o lună înainte de meci”. 

100.000 $este suma pe care Sorin Frunză o estimează că ar fi pierdut-o în urma restanțelor salariale avute la FC Vaslui

Trimis la echipa a doua, Frunză a trecut prin momente dificile:

“Perioada de după a fost foarte grea. Când m-a sunat MM să mă duc la Urziceni, am încercat să iau legătura cu domnul Porumboiu, dar nu-mi mai răspundea la telefon. Eu eram mărul stricat, așa mi-a zis. M-am dus peste el la firmă. I-am zis: “Mă vor MM Stoica și Dan Petrescu. Credeți că n-ar putea să vorbească cu Gigi Becali să afle dacă sunt blatist?”

Discuția cu Petrescu: “Nu dorm în pat cu tine”

Ștampila de “blatist” l-a urmărit până în momentul transferului la Unirea Urziceni:

“La prima discuție cu Dan Petrescu, mi-a zis: “Băi, eu te-am văzut ca fotbalist, eu știu ce poți. Dar am auzit că ești gășcar. Că ești bețiv, că ești blatist. Eu nu trăiesc cu tine în pat. Eu vreau să faci treabă pe teren, restul nu mă interesează”. 

Frunză a luat titlul cu Unirea Urziceni în 2009, apoi a jucat cu două echipe diferite în grupele Champions League. În direct, la GSP Live, jucătorul a povestit discuția lămuritoare purtată cu Porumboiu în 2010:

“Domnul Porumboiu are o mare defect. Este foarte, foarte influențabil. Vorbea cu noi, era bine-merci, dar apoi dacă-l suna cineva și îi spunea că eu sunt blat, lua foc fără să verifice: “Aaaaaa, Frunză e blatist!” Mă suna: “Frunză, ești un nenorocit! Ți-am dat să mănânci, ți-am făcut, ți-am dres și tu mă vinzi”. 

frunz steaua 2

Frunză, la finalul meciului cu Steaua, cu tortul primit de la suporteri. "Nu mi-a mai ars de niciun tort", a spus el la 11 ani de la acel moment

Când am plecat de la Urziceni, m-a sunat și domnul Porumboiu. Mi-a oferit atunci o sumă foarte mare. Soția nici nu a vrut să audă. I-am zis soției să mergem măcar să discutăm. Mă rodea chestia cu blatul. Era ceva care mă măcina. 

Am mers la biroul lui. L-am rugat să-mi spună ce a fost la meciul cu Steaua. Mi-a zis: “Băi, Sorine, ai mai îmbătrânit și tu, am îmbătrânit și eu. Pe mine, chiar în ziua meciului m-a sunat Gigi Nețoiu. Mi-a zis: “Vezi că sunt bani foarte mulți, câtă frunză și iarbă”. Eu când am auzit frunză, am înnebunit. “Frunză, copilul meu, mă vinde” Nu știu dacă Nețoiu vorbise codat sau nu”. 

Gigi Nețoiu era atunci acționar la Dinamo, echipă care nu era implicată în lupta pentru titlu. La finalul acelui sezon, CFR Cluj a câștigat primul titlul de campioană din istorie. 

“Eu zic că există o lege a compensației în viață. La meciul cu Steaua, era ziua mea. Porumboiu m-a făcut albie de porcie. Cu Urziceni, l-am bătut la Vaslui chiar de ziua lui. Era fiert. I-am făcut dedicație și atunci”

Sorin Frunză

Povestea spionajul lui Porumboiu

Sorin Frunză, la GSP Live: “După un meci, plecam la Iași de la Vaslui. Acolo era un mall, erau firme. Știam că dacă plec cu mașina mea, aveam un Cielo, mașina mea era urmărită. Am plecat cu altă mașină.

Vă dau cuvântul meu, ieșisem 10 kilometri din Vaslui când m-a sunat Porumboiu: “Ce faci, domnul Frunză?”. Eu: “Pe aici, prin oraș”. El: “Dar ce faci spre Iași?”. Vă jur că mă uitam în sus să văd dacă e vreun elicopter, ceva, care mă urmărește. Mi-a zis: “Băi, lasă vrăjeala! Pune mâna și întoarce-te că nu ai ce căuta la Iași”. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
lucghencea
lucghencea  •  07 Martie 2019, 22:58

2002 e ultimul an de activitate pentru fotbal in Ghencea pana la redeschiderea sectiei clubului STEAUA Bucuresti din 2015 . In rest , povesti .

sexilian
sexilian  •  07 Martie 2019, 18:32

corect e ca n-au facut blaturi,au furat campionate...........

rocky2
rocky2  •  07 Martie 2019, 17:33
Postat de aius pe 07 Martie 2019, 14:21

Ca-i zice steaua, ca-i zice fcsb, tot-o-apa si-un pamant !Neam de excroci,hoti,turnatori,si totusi atat de mult ,,gadilata ,, de presa! De ce oare?

Tumoarea fotbalului romanesc!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează