FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Culisele plecării lui Iordănescu de la Gaz, dezvăluite chiar de unul dintre secunzi: “A fost un clinci care a degenerat” + noul Gigi Becali: cum se bagă Mărginean peste antrenori

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 14:30 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 14:50

Prezent în direct la GSP Live, Flavius Boroncoi - secundul lui Mihai Teja și Edward Iordănescu la Gaz Metan - a vorbit despre implicarea administratorului special Ioan Mărginean în deciziile tactice ale antrenorilor.  El a dat detalii și despre motivul rupturii dintre Iordănescu și Gaz Metan.

Secund la Gaz Metan din 2018, Boroncoi (44 de ani) a asigurat interimatul după plecarea lui Edward Iordănescu până în dimineața meciului cu Astra. Din cauza unui conflict cu Ioan Mărginean - “m-a înjurat și m-a amenințat” - , antrenorul a decis să părăsească echipa cu 24 de ore înainte de expirarea contractului. 

În direct la GSP Live, Boroncoi a recunoscut că Ioan Mărginean se implica în deciziile tactice de la Gaz Metan.

-Avea Mărginean obiceiul să se implice în deciziile antrenorilor?
-  Vă spun sincer că da, dar la Edi nu. Când a venit Edi, i-am și spus: “Mă bucur că ai venit pentru că nu mai poate să facă nimic domnul Mărginean”. 

- Dar la Teja reușea? 
- Se mai certa cu Mihai. Încerca să explice, să se bage. De multe ori, îi mai ieșea, de multe ori nu-i ieșea. Dar încerca și uneori îi ieșea. Asta e realitatea. 

De ce a plecat Iordănescu

 "Sunt anumite lucruri care se întâmplă în club şi în jurul clubului, în activitatea clubului, care nu sunt aşa cum mi-aş dori, care persistă, şi mi-aş dori să schimbăm aceste deprinderi. Şi eu, şi jucătorii suntem ataşaţi de acest club, dar lucrurile trebuie să intre într-o ordine ierarhică, structurată 
- Edward Iordănescu, august 2019

Boroncoi susține că Edward Iordănescu a părăsit clubul Gaz Metan Mediaș în urma “unui clinci care a degenerat” între antrenorul principal și Ioan Mărginean: 

“Știu de ce a plecat Iordănescu, dar cel mai bine ar fi să vă spună el. Sunt bucuros că am lucrat cu el, țin la Edi, îl iubesc pe Edi. Dar vă dați seama că a plecat tot dintr-un clinci cu domnul Mărginean. Edi a vorbit pentru băieți. Nu pot să vă divulg acum motivul, știu de ce, dar vă pot spune doar că nu a fost normal din partea lui Mărginean, din partea unui președinte cum îi place lui să-și spună. 

La trei zile după calificarea în play-off s-a iscat scandalul cu Edi. Au avut o discuție în birou (n.r. - Iordănescu și Mărginean), lucrurile au degenerat un pic și de acolo s-a iscat totul. La meciul cu CFR din play-off, Edi a vrut să plece. N-a plecat pentru că…el știe, nu pot să vă spun eu. Dacă spune el, bine!”.  

 Iordănescu a părăsit clubul deși era antrenorul care a reușit să califice Gaz Metan în premieră în play-off-ul Ligii 1. Locul său a fost luat de Dusan Uhrin, dar situația la club rămâne incertă, potrivit lui Flavius Boroncoi: 

Înțeleg că primăria e dispusă să investească, dar există un conflict între domnul primar și domnul Mărginean, iar domnul primar a decis să nu mai investească după ce a auzit că domnul Mărginean procedează ca de obicei, vorbind pe la spate. Din acel moment, primarul a spus: “Cu un asemenea om nu pot colabora". Dacă va pleca domnul Mărginean, va investi. Din auzite, nici cei de la Transgaz nu vor investească tot din cauza domnului Mărginean. Nu a știut să-i aducă aproape pe sponsori. Ei zic că nu se poate lucra cu “un asemenea individ”, cum spun ei”.  

Contactat în direct, Ioan Mărginean a avut un dialog aprins cu Boroncoi, însă a refuzat să discute punctual despre acuzațiile aduse în timpul emisiunii. Administratorul special susține că declarațiile fostului secund sunt regizate “împotriva mea de cineva din Mediaș”, însă a refuzat să numească persoana care s-ar afla în spatele acuzațiile aduse de Boroncoi.

“Nu-i luăm din merite domnului Mărginean, dar să știți că a făcut mai mult rău decât bine clubului. Și tot ce a făcut, a făcut pentru dânsul, nu pentru club. Vorbește doar la persoana întâia că a făcut el. Dar meritul pentru accederea în play-off este al lui Edi Iordănescu și al băieților
- Flavius Boroncoi, fost secund Gaz Metan

 Flavius Boroncoi a vorbit la GSP Live despre:

  • motivul rasist pentru care Ioan Mărginean a scos din echipă un jucător de 21 de ani
  • cum a participat la un meci trucat în care un fotbalist tânăr a încurcat socotelile

VEZI AICI EMISIUNEA GSP LIVE INTEGRALĂ

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează