FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - STEAUA 1-4

VIDEO Dacă doriţi să revedeţi... » Steaua s-a distrat şi în meciul retur cu Chiajna, scor 4-1

Piovaccari e golgeterul Stelei, cu 7 reușite în Liga 1 // Foto: Alex Nicodim
Piovaccari e golgeterul Stelei, cu 7 reușite în Liga 1 // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 25 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 februarie 2014 23:20

Lob Chipciu, penalty Sînmărtean, "bijuterie" marca Stanciu şi epilog Piovaccari: aşa s-a scris al treilea antrenament pe 2014 al campioanei, în faţa prestaţiei de Divizia F a elevilor lui Chirilă.

Cu Sînmărtean smuls în premieră din chingile închizătorului pe hîrtie, Steaua tremură la Chiajna. E frig, atîta doar. Şi pe iarba arsă de acasă, băieţii lui Chirilă montează aceeaşi neputinţă din Ghencea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Deja celebrul Leca luftează în careu, e primul minut. Din două salturi, Prepeliţă peste apărarea de cretă şi Chipciu peste Rîmniceanu, se face 1-0.

Vă cunosc de undeva!
Pasele din prima prin careul advers le ies steliştilor ca acum 10 zile. Popa lobează peste transversală, Savin e gata de autogol, dar devierea din corner merge prea sus. Staţi! 15 secunde! Ce vine după golul lui Chipciu? Remember Sf. Valentin? Papasterianos îi pasează lui Stanciu, dribling, penalty. Iar Lucică, iar 2-0. A naibii istoria asta, circulară! Şi poverile, repetabilele de ele!

Comici în frig
Popa ajunge iar în faţa lui Rîmniceanu, e blocat. În "Arta războiului", Dima şi Savin n-ar fi prins loc nici la erată. Dar Chirilă şi triumviratul fleşcăit Leca-Melinte-Papasterianos pot să intre cu tot cu buletin şi CV în programul de revelion al TVR.

Steaua macină mai mult frigul, lasă Concordia să se sinucidă şi îi punctează micimea. La singura situaţie rezonabilă de şut, anonimul Pencea aproape-şi rupe gheata şi feliază mingea.

Dacă nici acum, Keşeru...
După mieii albi şi "studenţii" naivi, urmează "cîinii" pentru Steaua. Aşa că Reghe îl lasă doar pe Szukala pe teren dintre pasibilii de suspendare. Din Ligue 1 la ţărîna Chiajnei, Keşeru măcar acum să convingă! Dar nu-i iese nimic. "Galben" de simulare. O fi ştiut ceva Bastia...

Stanciu bate cu limpezime de giuvaergiu o lovitură liberă din 16 metri şi bucură de 3-0 Peluza Nord. Ratează şi Piovaccari în două rînduri, apoi înscrie după un-doi de grădinţă. Patru. Scoate şi penalty. Ratează Stanciu, să nu strice parcă unitatea de măsură ştiută. O face Chiajna, pentru o onoare de mucava.

Prea buni unii? Prea slabi restul?
E clar, pînă la Arsene Wenger, Onduku ar fi bine să se pună bine cu Marcel Ploae de la Vişina Nouă. Dar ştim oare, de-acum, nivelul Stelei pe 2014? Se distrează Reghe cu o ligă de umplutură?

"Patron al dragostei şi bunei dispoziţii pe plaiurile româneşti", cum îl ştie tradiţia, Dragobetele de Chiajna l-a egalat pe Sfîntul Valentin din Ghencea. Că n-a fost iubire, ci doar neputinţă a rămas la fel.

"N-am jucat niciodată pe un teren atît de prost! E bine că am cîştigat, sîntem pe primul loc, iar dacă vom avea aceeaşi atitudine, n-avem cum să nu cîştigăm şi derby-ul cu Dinamo" (Nicolae Stanciu, mijlocaş Steaua)

Ce a declarat Reghecampf, după meci, la Dolce
- "Era normal să cîştigăm, sîntem foarte puternici acum. Acesta e nivelul Chiajnei! Nu are sens să analizăm ceea ce jucăm noi cu ceea ce joacă Chiajna. E diferenţă mare!"
- "N-am înţeles ce au vrut să facă cei de la Chiajna cu acest gazon, a fost dezastruos, plin de nisip"
- "Latovlevici a resimţit o durere o gleznă, unde a avut o entorsă. Szukala a acuzat şi el ceva probleme, nu cred că e ceva grav. Încercăm să fim realişti, să fim modeşti, nu vrem să facem declaraţii la adresa celor de la Dinamo. Ne dorim un spectacol în tribune şi pe teren, fără incidente"
- "În continuare e o luptă în trei pentru titlul de campioană, m-am uitat la toate meciurile, dar atît timp cît noi evoluăm bine, nu ne interesează ce fac celelalte"

606875-chiajna-steaua-1-4.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Penalty dat de adiţional. Corect!
În minutul 17, Steaua a primit un 11 metri în urma unui duel între Stanciu şi Melinte. "Centralul" George Rădulescu lăsase jocul să continue, dar a revenit şi a arătat punctul cu var după ce arbitrul adiţional i-a indicat că stelistul a fost faultat. "E penalty pentru că Melinte îl împiedică pe Stanciu să-şi continue alergarea, punîndu-i piciorul în faţă", a explicat Dan Lăzărescu, specialistul de la DolceSport pe probleme de arbitraj.

Keşeru trebuia eliminat
Arbitrul meciului a luat o decizie greşită în minutul 55. Nu l-a expulzat pe Claudiu Keşeru, care l-a lovit cu gheata direct în figură pe Dima. Stelistul a ridicat foarte mult piciorul, a încercat să ajungă la minge, a întîrziat şi l-a lovit pe elevul lui Chirilă. George Rădulescu a dictat fault, însă n-a scos din buzunar nici măcar cartonaşul galben.

"Am ajuns la Mamaia? Parcă aveam meci" :)
Jucătorii Stelei au avut un şoc în momentul în care au ajuns la Chiajna şi au ieşit la inspecţia terenului: "Ăştia chiar îşi bat joc de noi, parcă jucăm pe «23 August» în România-Danemarca! Asta-i plajă, nu teren de fotbal. Am ajuns la Mamaia, noi nu aveam meci?". Ieri dimineaţă, primarul Mircea Minea dădea asigurări că totul va arăta perfect, însă situaţia nu a stat deloc aşa. "Tratamentul" special de care zicea omul numărul unu al ilfovenilor s-a dovedit a fi doar nisip pentru a ascunde găurile din gazon şi lipsa ierbii.

Lato şi Szukala au ieşit accidentaţi
La pauză, Reghecampf i-a scos de pe teren pe Sînmărtean şi pe Chipciu, pentru a-i menaja în vederea derby-ului cu Dinamo, ei fiind la un singur cartonaş de suspendare. Antrenorul Stelei are şi două bătăi de cap. Latovlevici s-a accidentat la gleznă chiar în startul reprizei secunde şi a fost schimbat cu Pîrvulescu. Pe final, şi Szukala a părăsit gazonul cu probleme medicale, chiar dacă roş-albaştrii nu mai puteau face nici o schimbare.

Se judecă cu şeful IML
După ce a fost consultat de cinci medici neurochirurgi în legătură cu hernia de disc cervicală de care suferă, Gigi Becali a decis ieri să-l dea în judecată pe şeful IML Constanţa, pe care-l consideră vinovat de abuz în serviciu. În urmă cu cîteva zile, patronul Stelei nu a primit acceptul Tribunalului Constanţa de a ieşi trei luni din închisoare pentru a se putea opera.

INBOX
- De vineri se vor vinde bilete pentru derby-ul cu Dinamo şi la casele din Ghencea. Preţuri: 15 lei la peluze, 30 la tribuna a II-a, 50 la tribuna I şi 75 de lei la fotolii.
- Cu aproximativ o oră înaintea startului partidei, unuia dintre suporterii prezenţi la tribuna I i s-a făcut rău. Imediat au intervenit medicii de pe ambulanţă. A fost urcat în salvare, unde s-au încercat mai multe manevre de resuscitare, dar fără rezultat, fiind declarat decedat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (46)
alexandru_p
alexandru_p  •  25 Februarie 2014, 18:50
Postat de conasu_boeru pe 25 Februarie 2014, 15:50

Bine ca au realizar pe la jumatate ca pun in scena piesa dupa acelasi scenariu de la partida din Ghencea si s-au trezit, atfel realizam ca si golurile 3 si 4 sunt marcate de aceiasi autori in aceleasi minute ! Scenariul "Chiajna II ", a avut chiar suspans pe final ! Felicitari regizorului, scenaristilor si bineinteles actorilor ! Stagiune fructuoasa !

suferi de scenarita .. oi fi ruda cu dinu vama!

shab
shab  •  25 Februarie 2014, 16:51
Postat de conasu_boeru pe 25 Februarie 2014, 15:50

Bine ca au realizar pe la jumatate ca pun in scena piesa dupa acelasi scenariu de la partida din Ghencea si s-au trezit, atfel realizam ca si golurile 3 si 4 sunt marcate de aceiasi autori in aceleasi minute ! Scenariul "Chiajna II ", a avut chiar suspans pe final ! Felicitari regizorului, scenaristilor si bineinteles actorilor ! Stagiune fructuoasa !

Stai sa vezi sambata o reeditare frumoasa a meciului din tur. Dar nu ma refer la Dinamo - Steaua, ci la Dinamo - U Cluj. Cu Steaua pe post de Dinamo.

shab
shab  •  25 Februarie 2014, 16:46

Berceanu asta parea sa aiba talent, dupa editorialele pe care le scria, dar se pare ca demnitatea nu tine de foame. Inca o mizerie de articol scris pt clicuri. Bercene, Steaua lui Reghe va ramane in istorie. Tu vei ramane doar un scuipat pe caldaram, asa cum meriti.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează