FOTBAL  »  Superliga  »  SĂGEATA - DINAMO 0-1

VIDEO Dedicaţia lui Curtean » Criticat de Negoiţă, mijlocaşul dinamovist a decis meciul cu Săgeata, 1-0

Curtean nu mai marcase pentru Dinamo din 21 septembrie, cînd a punctat în remiza cu Petrolul (1-1)
Curtean nu mai marcase pentru Dinamo din 21 septembrie, cînd a punctat în remiza cu Petrolul (1-1)

Articol de - Publicat duminica, 01 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 30 noiembrie 2013 23:42

Mijlocaşul ”cîinilor”, revenit titular, după criticile patronului, a punctat decisiv aseară, chiar dacă şefii caută să-l vîndă în pauza de iarnă.

Achim (13) a căutat colţul scurt, după o fază gîndită inteligent de jucătorii lui Selymes. Grigoraş (14) a lovit plasa laterală, de la 20 de metri. Semn că gazdele au săgeţi gata să le înfigă în inima apărării "cîinilor".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Thicot pare în ceaţă, deşi vizibilitatea era foarte bună pe stadionul Farului. Vezan (18) l-a lăsat spectator pe Naumovski la o lovitură liberă de la 20 de metri, însă mingea n-a găsit spaţiul porţii. Problema roş-albilor a fost în prima jumătate de oră că s-au văzut fotbalişti, dar n-au ştiut ce să facă atunci cînd au avut mingea.

Fundaşii atacanţi
De-abia în minutul 27 a apărut şi primul şut spre poartă, autor Lazăr, dar balonul era să aterizeze în mare. Vezan (31) i-a ameninţat din nou pe nişte "cîini" apatici. Atacul, improvizat al echipei lui Stoican, a fost sublim, dar a lipsit cu desăvîrşire.

De aceea Rus (33) şi-a luat inima în dinţi şi-a apelat la un şut-centrare, care era să se transforme într-un gol spectaculos. Dragoş Grigore (35) a bătut tare o lovitură liberă, în stilul naşului său, Claudiu Niculescu, dar Pogacsics a scos de sub transversală. Tot apărătorii lui Stoican au părut cei mai buni atacanţi.

"Cîinii" revoluţionează fotbalul
Simţind că Săgeata e mai bună decît poziţia din clasament, Dinamo a intrat mai hotărîtă în partea secundă. Şansa i-a surîs, mingea s-a lovit de N'Doye ca de colţul mesei, iar Curtean (49) s-a văzut singur cu portarul advers şi l-a executat cu sînge rece.

Probabil, o dedicaţie pentru şefii ce-i caută un nou serviciu din iarnă. Stoican a dus cinismul fotbalistic la maximum, jucînd vreme de 5 minute fără nici un atacant pe teren! L-a introdus totuşi pe Zougoula, care a încercat să se bată cu mijloacele lui cu mult mai puternicii oponenţi.

Cu inima-n gît
Au existat faze aprinse la ambele porţi, Rus (70) salvînd din faţa lui Chiţu, pentru ca tot vîrful Săgeţii să aibă o bună oportunitate de a puncta, dar a executat deplorabil. Cu un om în plus, în ultimul sfert de oră, "cîinii" au încercat să muşte decisiv, dar s-au precipitat în faţa buturilor adverse, precum Curtean (89). Şi-au stat cu ceva emoţii la ultimele zvîcniri ale băieţilor din tabăra Năvodariului.

8 luni au trecut de la precedentul meci în Liga 1 al lui Cătălin Munteanu, mijlocaşul mai jucînd în această toamnă doar într-o singură partidă, 15 minute în Cupa României

2 este cifra victoriilor în deplasare ale "cîinilor", Dinamo învingînd doar în primul meci al lui Stoican ca antrenor al roş-albilor, la Galaţi

"N-a fost un joc strălucit, dar sîntem fericiţi. Şi golul meu a fost norocos, trebuie să recunosc" (Alexandru Curtean, mijlocaş Dinamo)

"Bine că am cîştigat, băieţii au fost admirabili. Era importantă victoria, ca să legăm succesele. Şi victoriile cu 1-0 aduc puncte preţioase" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

"Ştiam că vom da peste un adversar înfometat după puncte. Am învins muncitoreşte" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

597240-sageata-dinamo-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Terenul a rezistat
Gazonul a fost acceptabil aseară, după ce dimineaţa, de la ora 11:00, s-a jucat meciul de liga secundă dintre Farul şi SC Bacău, scor 0-3. S-a muncit trei ore la cosmetizarea terenului, după prima partidă. Şi temperaturile înregistrate peste zi la Constanţa, peste 0 grade Celsius, au ajutat la păstrarea gazonului în parametrii de joc.

Fără atacant în primul "11"
Stoican a început aseară la Constanţa fără nici un atacant veritabil, aşa cum a anunţat Gazeta de ieri. Roş-albii l-au avut în primul "11" în ofensivă doar pe Rotariu, reprofilat ca vîrf împins după ce-a mai fost mijlocaş stînga şi vîrf retras. Iar puştiul de 18 ani, golgeterul formaţiei, a fost susţinut de trei mijlocaşi, Matei începînd ca play-maker, aşa cum ar fi dorit în vară să-l folosească Mulţescu, fostul "principal" al bucureştenilor.

Inbox
- Durimel i-a luat faţa internaţionalului Luchin şi aseară, ultimul fiind rezervă. În iarnă, Srgian urmează să fie transferat în străinătate.
- Dinamoviştii au driblat sancţiunea LPF, aseară. Galeria "cîinilor" mai avea de ispăşit o etapă de suspendare la meciurile din deplasare, însă aproximativ 150 de fani ai roş-albilor şi-au achiziţionat bilete de la stadion şi i-au încurajat pe elevii lui Stoican la meci.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
cosminb84
cosminb84  •  01 Decembrie 2013, 18:45
Postat de redsef2005 pe 01 Decembrie 2013, 11:58

Exact oamenii de la care se aştepta să lege jocul şi să construiască - Matei, Curtean, Lazăr, Rotariu - au fost inexistenţi toată prima parte şi 90% din a doua. Singurul care într-adevăr ştie cum să dea o pasă în adâncime (dar nu a avut cui!) e Elton, care din păcate e folosit mijlocaş defensiv, lângă un stoper (!?)... Şi aici vin cu discuţia la fixaţia (aproape) tuturor antrenorilor români, cărora le-a intrat în cap "4-2-3-1" şi numai asta joacă, indiferent dacă au sau nu oameni pentru acest sistem! Plus că acei "2" sunt limitaţi exclusiv la sarcini defensive, nu ştiu cine le-a băgat în cap tâmpenia asta!? În rest, idei de joc nu am văzut, fotbalişti prea puţini...

sistemul asta e folosit de Mou,iar toata lumea se ia dupa el,,,chiar daca mie personal nu imi place acest sistem,eu prefer fie 4-4-2 diamond,sau clasicul 4-3-3 al interului de acum 3-4 sezoane...dar ca sa joci cu doar un mijlocas la inchidere,,acel mijlocas trebuie sa fie unul de clasa,nu o carpa,sau un jucator reprofilat...asa ca fiecare trebuie sa se multumeasca cu ce are in lot,la noi in fotbalul romanesc doarDjakaridja Koné sau Ousmane N'Doye puteau juca singuri la inchidere,aici vorbind de fotbalisti din ultimi 5-6 ani din ligga 1...in rest daca joaca cineva cu un sigur DM e vai si amar,pentru ca fundasi din minunata noastra liga 1 sunt foarte rudimentari si nu se stiu apara fara 2 DM

caminero
caminero  •  01 Decembrie 2013, 17:34
Postat de ave_biancorossi pe 01 Decembrie 2013, 10:52

au jucat pe dracu ghem. 5 suturi pe poarta in tot meciul, o centrare sut intamplatoare, o lovitura libera excelent executata, sutul de la golul norocos si alte 2 suturi anemice. in rest, suturile au pus in pericol Calea Lactee, extraterestrii, sau pescarusii Marii Negre, in cel mai bun caz. faze de joc incalcite, 127 de pase gresite, lazar fiind lider absolut in materie (23 pase gresite), un joc "muncitoresc" vorba lui stoican flavius, aspirant la titlul de antrenor. avem o singura problema : acesta este fotbal, nu industrie sau agricultura ! asa ca, domnule maistru Stoican, noi mai jucam fotbal vreodata, sau facem seceri, ciocane si nicovale ???

S-avem pardon, la ora aia pînă și pescărușii bagă capu sub aripă și dorm, nu se încurcă ei cu proiectilele lui Rus și compania ...

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  01 Decembrie 2013, 14:42

Criticat de Negoita???? Este criticat de toata suflarea DINAMOVISTA !!! Cu el pe teren mai mereu jucam in 10 !!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează