FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV 2-0

VIDEO Din inerţie » Steaua nu străluceşte, dar cîştigă şi cu Braşovul: scor 2-0

Adrian Popa a deschis scorul cu Braşovul
Adrian Popa a deschis scorul cu Braşovul

Articol de - Publicat duminica, 23 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 noiembrie 2014 23:19

Steaua nu a făcut un meci extraordinar, dar a avut noroc să deschidă scorul, iar pe final a mai punctat o dată pe contraatac.

Steaua începe să depindă din ce în ce mai mult de sclipirile lui Sînmărtean. Braşovul a venit în Ghencea fără a se speria de forma roş-albaştrilor şi cu gîndul de a pleca neînvinsă. Foarte exacţi în defensivă, bine organizaţi şi pregătiţi să dea lovitura pe contraatac, elevii lui Adrian Szabo le-au pus probleme roş-albaştrilor în prima repriză.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steliştii au găsit greu drumul spre poarta lui Andrei Marinescu, asta şi pentru că atît Tănase, cît şi Chipciu au părut destul de obosiţi după convocarea la echipa naţională, iar Adi Popa s-a zbătut degeaba, aşa cum face de o perioadă bună de timp încoace.

Astfel, omul cu GPS-ul a fost Lucian Sînmărtean. Aproape toate atacurile roş-albaştrilor au trecut pe la el. Papp a urcat des în ofensivă, la fel şi Filip, dar defensiva Braşovului n-a cedat.

Keşeru doar bară
Prima ocazie a venit abia în minutul 29, cînd Sînmărtean i-a centrat lui Keşeru, iar acesta a lovit transversala cu o execuţie spectaculoasă. "Heirup"-ul gazdelor a continuat. Golgeterul Ligii 1 şi-a încercat norocul de la distanţă, însă portarul oaspeţilor a reţinut în doi timpi (43).

Imediat, la poarta cealaltă, Constantinescu i-a pus o minge lui Liviu Ganea, dar acesta a trimis cu capul puţin pe lîngă poarta lui Arlauskis. Ultima fază a primei părţi putea aduce deschiderea scorului, Machado fiind aproape de autogol, după ce a trimis spre propria poartă centrarea lui Adi Popa, însă Marinescu a avut un reflex salvator.

I-au executat rapid
În repriza secundă, tabela a mai rămas intactă doar 8 secunde! Chipciu i-a mişcat mingea lui Keşeru, acesta a pasat înapoi la Sînmărtean, care l-a lansat pe Popa. Serginho şi Marinescu au ezitat, iar fîşneţul mijlocaş stelist a furat mingea şi a înscris în poarta goală! Braşovenii au fost nevoiţi să uite toate indicaţiile primite la vestiar şi să iasă la atac. Situaţia nu a convenit nici uneia dintre formaţii.

Oaspeţii au prins curaj greu, iar roş-albaştrii au părut încurcaţi de tupeul adversarilor. Sînmărtean a dispărut uşor, uşor din prim-plan, iar Steaua a contat în ofensivă doar prin sprinturile inutile ale lui Chipciu şi Adi Popa.

Şi-a lovit fosta echipă
Braşovenii au construit cu migală, însă cu greu au reuşit să treacă de Szukala şi Luchin. Ganea a trimis un şut modest la colţul lung, dar fără probleme pentru Arlauskis (64). Gâlcă a ridicat baricada, trimiţîndu-l pe gazon pe Breeveld în locul lui Sînmărtean.

Chiar şi aşa, steliştii au mai înscris o dată, cînd Chipciu s-a trezit singur cu Marinescu (80) şi şi-a executat fosta echipă. Partida era încheiată. O victorie a Stelei obţinută fără prea mari dureri de cap, în faţa unui adversar care a trimis un singur şut pe poartă şi acela modest.

"Ne propusesem să nu primim gol, dar nu am reuşit, deşi în prima repriză am jucat bine în defensivă. Partea a doua am început-o de la 1-0 pentru ei şi planurile noastre au fost date peste cap" (Adrian Szabo, antrenor FC Braşov)

"Cred că am fi putut să marcăm pe contraatac, dacă Steaua nu deschidea scorul la acea fază din startul reprizei secunde. La pauză, simţeam că putem cîştiga. I-am simţit obosiţi pe stelişti, n-au pus presiune aşa cum ne-am fi aşteptat. Din păcate, n-am profitat" (Liviu Ganea, atacant FC Braşov)

"Am avut mulţi jucători la lot, am încercat să-i recuperez cît mai repede. Am făcut shimbările pentru a mai odihni titularii. S-a văzut că nu aveau aşa multă prospeţime, e normal să fie aşa" (Constantin Gâlcă, antrenor Steaua)

642307-steaua-brasov.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Zgribuliţi pe bancă
La ora meciului, termometrul a arătat doar trei grade peste zero, iar fotbaliştii au acuzat frigul. Cel mai mult au suferit rezervele Stelei de aseară. Astfel, Latovlevici şi Breeveld au cerut o pătură pentru a se înveli cu ea şi a fenta astfel frigul pătrunzător din Ghencea.

Lato vrea doar un an
Dorit în urmă cu cîteva luni de croaţii de la Dinamo Zagreb, Iasmin Latovlevici e tentat să rămînă la Steaua pentru încă un sezon. Negocierile dintre Lato, agentul acestuia şi oficialii din Ghencea au început deja, dar şansele ca steliştii să-i accepte condiţiile sînt foarte mici. Fundaşul de 26 de ani vrea să-şi prelungească înţelegerea cu doar un sezon, în timp ce steliştii vor să prelungească pe minimun 3 ani. "Am vorbit cu domnul Argăseală, iar şansele ca Latovlevici să rămînă la Steaua sînt destul de mici. Dacă cei de la Steaua vor să înţeleagă că trebuie să-i plătească un salariu pentru valoarea lui, Lato va rămîne în Ghencea", a spus agentul fotbalistului.

Gâlcă jr., învins de Dinamo
Andrei, băiatul de 14 ani al antrenorului campioanei, Costel Gâlcă, evoluează în campionatul de juniori, la grupa 2000. Antrenaţi de Adrian Bumbescu, puştii nu au reuşit nici ieri, după o pauză de trei ani în care s-au jucat zece meciuri, să cîştige în faţa celor de la Dinamo. Deşi roş-albaştrii au condus cu 2-0 prin golurile lui Al. Stan şi Ghiuţă, dinamoviştii au revenit în meci şi-au întors scorul. Gh. Cristian şi Longhez au egalat pînă la pauză, iar pe finalul partidei, dinamoviştii au reuşit golul victoriei prin acelaşi Gh. Cristian. Andrei Gâlcă e unul dintre cei trei tripleţi ai familiei Gâlcă, acesta mai avînd două surori gemene, Bianca şi Ruxandra.

Îl vor pe Prepeliţă
Andrei Prepeliţă este curtat de CS U Craiova, iar Sorin Cârţu a vorbit laudativ despre mijlocaşul de 28 de ani: "Prepeliţă e aproape ca un copil de-ai mei. E jucător interesant. Îl ştiu. A fost promovat de mine, l-am cultivat. Îi ştiu caracterul. Craiova ar avea nevoie de el, dar nu ştiu ce pretenţii are. Probabil că o să plece pe-afară, dar trebuie să recunosc că m-ar interesa". Şi Pavel Badea a comentat: "Sorin Cârţu iubeşte fotbaliştii, nu jucătorii, iar Prepeliţă chiar este fotbalist. Le transmit celor de la Steaua că ar face bine să se grăbească să semneze cu Andrei prelungirea contractului. Acest fotbalist este de mult timp febleţea antrenorului nostru, iar Cârţu şi-l doreşte foarte mult la Craiova".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Noiembrie 2014, 12:52
Postat de terminatorul3 pe 23 Noiembrie 2014, 11:57

Articol scris degeaba . Cum bre , Steaua a avut noroc ca a marcat ? Popa s-a zbatut degeaba ?? Pai Popa a marcat bai jurnalistul lui peste .

Da, norocul "proverbial" al Stelei in viziunea jurnalistilor. Are echipa asta un noroc de groaza: in toate meciurile pe care le castiga are norocul sa inscrie de mai multe ori decat adversarul. Pai sa nu mori de ciuda la asa noroc?

terminatorul3
terminatorul3  •  23 Noiembrie 2014, 11:57

Articol scris degeaba . Cum bre , Steaua a avut noroc ca a marcat ? Popa s-a zbatut degeaba ?? Pai Popa a marcat bai jurnalistul lui peste .

galma
galma  •  23 Noiembrie 2014, 11:46
Postat de saviola2_8 pe 23 Noiembrie 2014, 10:00

Cineva sa ne opreasca!:))) unde e Alexandru Pintilie? de ce nu mai intra? sau e undercover, vad ca ucenicul sau, cezar a intrat!:)

prima o poi, ne opreste galma, stai listinit.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează