FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - DINAMO 1-2

VIDEO Dinam-out? Trupa lui Andone a pierdut al treilea meci consecutiv şi tremură serios pentru un loc în play-off: 1-2 cu Chiajna

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2017 00:00

Dinamo e singura formaţie fără punct în 2017 şi tot mai aproape de a pierde un loc în primele 6 echipe din Liga 1, după ce Chiajna a bătut-o de două ori în acest sezon.

Când ai de jucat patru finale consecutive ca să prinzi play-offul, e clar că trebuie să joci ofensiv, să marchezi, să câştigi. Andone ştie asta, începe cu un inedit 3-4-3, prilejuindu-i şi lui Claude Dielna renaşterea în fotbal, după 9 luni de dispariţie.

 VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar francezul a început timid, dar sigur. Romera sus, Filip sus, la atac! Şi Dinamo se instalează în jumătatea Chiajnei, care aşteaptă cuminte o dominare ce aduce cu vremea, îngheţată.

Chiajna schimbă tabela la prima şarjă

Doar Romera aduce ceva pericol în primele 25 de minute. În rest, "câinii" se învârt parcă în jurul cozii, cu Nemec variantă de avarie, turnul care aşază mingi pentru nişte colegi total neinspiraţi. Filip e printre ei, cu trei centrări consecutive complet aiurea. Iar Hanca (28) e în ton, dă doar o pasă la portar din careu.

Şi, din mai nimic, Chiajna scoate un corner. Dobrosavlevici deviază, Dinamo doarme, iar Raul Costin nu iartă: 1-0. Fusese prima incursiune serioasă a gazdelor în careul dinamovist. Apoi Chiajna se retrage iar. Dinamo atacă, Dobrosavlevici se face şi zid viu în faţa lui Busuladzici, iar Bălgrădean pune o mănuşă salvatoare la execuţia lui Hanca (40).

Dar finalul reprizei e tot al Chiajnei. Penedo evită însă desprinderea gazdelor, in extremis, la şutul lui Serediuc. Pauză grea, Andone intră cu ochelarii aburiţi la cabine. Trebuie să mute.

Taxaţi iar din fază fixă

La reluare, Dinamo revine la apărarea cu 4 fundaşi. Iese Ceccarelli, intră Oliva, care urcă pe stânga în locul lui Filip, revenit fundaş. Poate şi un avertisment pentru italian, pentru golul Chiajnei. Şi mutarea dă repede roade. Oliva profită de scurtcircuitul dintre Popescu şi Dobrosavlevici, apărarea gazdelor e cu lumina stinsă şi Nemec, singur, egalează. Se schimbă jocul.

Chiajna nu mai acceptă dominarea, iese la presing. Dielna greşeşte, însă tot el repară cu un corner la acţiunea lui Cristescu. Dinamo are posesie, dar nu şi idei. De unde ocazii?! Aşteaptă parcă o minune sau o gafă.

Iese Nemec, intră Bawab. Detenta şi forţa lasă loc fentei, rafinamentului. Dintr-o "fixă", Nedelcearu (77) trimite aproape de vinclu. Ando aruncă în teren şi ultima armă, Bumba.  

Dar bomba explodează dincolo, când Cristescu, acelaşi care a dat golul victoriei şi în tur, marchează tot după o fază fixă. Pe margine, Andone pare atât de bătrân. Apar nervii, ciocnirile dure. Prelungiri. Iar nervi, fotbal tot mai puţin. E final.

Chiajna se bucură cu pletele lui Alexa fluturând în ger. Câştigă mai mult la imagine, i-a luat 6 din 6 lui Dinamo. Şi ce sigur era Andone înainte de joc: "Ştiu ce am pregătit, ce echipă am! E greu să ne bată!". Istoria l-a contrazis.

Iar "câinii" tremură acum din toţi colţii. Şansele de play-off se scurg ca nisipul dintr-o clepsidră spartă. Urmează Botoşani, o contracandidată la play-off.

Ultima zi pentru Andone?

Astăzi se va decide soarta lui Ioan Andone pe banca roș-albilor. La clubul din Ștefan cel Mare se va organiza o ședință de urgență în care se va hotărî dacă tehnicianul în vârstă de 56 de ani va mai continua alături de "câini" sau nu. Suporterii au scandat din nou "Demisia!", dar antrenorul se agață de meciul cu Botoșani pentru că nu vrea să renunțe la clauza de 150.000 de euro.

Bejan trebuia eliminat

În minutul 5, Florin Bejan a făcut un fault dur, la mijlocul terenului, la Busuladzici, sancţionat cu ''galben" de arbitrul Marcel Bârsan. Doar 6 minute mai târziu, acelaşi Bejan l-a faultat iar, din spate, pe Palici, însă deşi intervenţia a fost agresivă, arbitrul l-a iertat de eliminare. Bejan a fost schimbat în minutul 28 cu Raul Costin.

 

Ce a declarat Andone după meci:

  • suntem de Cascadorii râsului, au două lovituri libere și ne dau două goluri
  • sunt multe lucruri de corectat, mult de muncă
  • în pregătire am avut rezultate bune, am fost mulțumit, dar uitați aici, în ultimele 2 meciuri am luat 3 goluri din faze fixe
  • mai bine jucam prost și câștigam, acum jocul l-am dominat și am avut 70% din posesie
  • nu trebuie să jucăm doar lateral, s-a terminat cu temporizarea, nu le-am cerut asta jucătorilor mei
  • acum nu mai suntem la mâna noastră pentru play-off, chiar dacă luam 9 puncte din 9
  • am jucat 75 de minute fotbal, restul a fost țurcă
  • au venit târziu transferurile, dar e bine că au venit măcar
  • dacă vom juca bine și agresiv putem bate Botoșaniul
  • câți jucători am schimbat de când am început? S-a dereglat echipa. L-am folosit pe Dielna pentru că nu era Marici. Am jucat cu 3 fundași ca să-l protejez pe Dielna cu Ceccarelli. E primul lui meci, n-a jucat de foarte mult timp.
  • o să vedem dacă rămân la Dinamo dacă nu prindem play-off-ul. Dacă nu sunt locurile 1-2 contractul se rupe, am declarat de la început. Știu ce am greșit, o să analizez cu jucătorii, una am pregătit și alta a fost în teren.
  • e dezastru dacă ratăm play-off-ul. Avem salariile la zi, totul e în regulă. Rednic a terminat pe 4, voiam să terminăm pe 2 cel puțin, dar dacă nu se poate, undeva s-a greșit.

Ce a declarat Alexa după meci:

  • victoria ne dă un moral excelent
  • este greu pentru Ioan Andone, i-au plecat cei mai importanți jucători, iar transferurile i-au venit târziu acum, dar noi am reușit să fim mai consistenți
  • Andone mi-a marcat cariera ca jucător şi îmi doresc să prindă play-off-ul
  • dacă Bawab și Bumba se vor integra repede, Dinamo va deveni o echipă periculoasă
  • îmi place să lucrez cu tineri, Dobrosavlevici și Răsdan vor fi jucători buni

"A fost o victorie muncită, îmi doresc să marchez la fiecare meci, nu contează dacă e Dinamo sau altă echipă. Chiar am făcut haz de necaz cu colegii că nu am reușit în acest sezon să marcăm mai mult de un gol"
Marian Cristescu, mijlocaș Chiajna

"Dinamo nu mă bate niciodată. Dumnezeu există și Îi mulțumesc din suflet că am câștigat iar în fața omului care m-a batjocorit. De fiecare dată când câștig în fața lui Dinamo mă bucur enorm. Suntem mulți jucători care am fost batjocoriți acolo. Am demonstrat că am fost aruncați degeaba ca niște măsele stricate. Îmi doresc să joc cu Dinamo în play-out"
Ștefan Bărboianu, fundaș Chiajna

"Din nou suferim la capitolul concentrare, nu este normal să primim două goluri din faze fixe, în rest ei nu au avut ocazii. Dacă nu ne trezim, vom suferi și e păcat că avem un lot bun. Ar fi un dezastru pentru noi să nu ajungem în play-off, nu se așteaptă nimeni la asta!"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

"Când jucăm în felul ăsta e normal să fim preocupați. Nu e vorba de jucători, e o lipsă de motivație. Sunt șanse mici pentru play-off. E normal să i se ceară demisia lui Andone!"
Adrian Mutu, director general

16goluri a încasat Dinamo din faze fixe, cele mai multe dintre toate echipele de Liga 1

10străini a avut Dinamo pe teren, echipa cu cei mai mulți străini într-un meci din acest sezon

chiajna dinamo 2 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  14 Februarie 2017, 10:41

echipa lui andone a jucat in formula 5-3 (malangu,busulazici,palici)- 2 (hanca , nemec) , iar in primul 11 au jucat doar 3 romani (hanca , filip , nedelcearu -- e tare detot academia fcd) :)

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  14 Februarie 2017, 10:14

Cei trei cascadori sunt(în ordinea numerelor de pe tricou): Neputință, Mutulică, şi Alone - Danone!

mariuss72
mariuss72  •  14 Februarie 2017, 09:57
Postat de cobra_z pe 14 Februarie 2017, 09:50

ce s-a facut la dinamo e un exemplu bun de "asa nu"...mutu si negoita au cazut de acord sa abrambureasca echipa pt cativa banuti...macar daca-l dadeau pe lazar pe 4 mil...dar asa, sa-l dai pe nimic, doar ca mutu are jucatori liberi sa aduca in loc inseamna amatorism...mutu si negoita au distrus echipa si acum tot ei se iau de andone ...bagati-l antrenor pe mutu...*** idiot !

Sa ne aducem aminte de sezonul 2014-2015, ce lot aveam atunci, si ce antrenor...cred ca vom depasi acea performanta cu acest maestru antrenor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează