FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI - RAPID 2-1

VIDEO Doar cu numele în "A" » Euforia menţinerii în Liga 1 nu a ajutat prea mult Rapidul: 1-2 cu Vaslui

Liviu Antal a fost omul meciului, cu un gol şi un assist
Liviu Antal a fost omul meciului, cu un gol şi un assist

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 iulie 2013 01:02

Cu un joc în care au contat numai entuziasmul, primele zece minute, şi clasa lui Tănasă, la gol, giuleştenii au fost învinşi de moldovenii fără ritm, dar parcă mai echilibraţi cu Ilie Stan pe bancă.

Cu echipa şubredă, însufleţită doar de veselia scurtă a barajului cîştigat, Rapid intră puternic prin Moldova: patru cornere în 3 minute, avînt donquijotesc. Numai că Vaslui n-a pierdut acasă din martie 2012, iar diferenţa dintre numele de pe foaie devine repede 1-0: tehnica lui Sînmărtean într-o execuţie abilă, o deviere cît secundele decisive dinaintea unei agonii, şi gata! (10)

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Rapid inventează fotbalul fără minge
Caue trimite cu capul, peste poartă din 2 metri, iar liniştea din construcţia gazdelor sugrumă repede suflul de Giuleşti. Într-un 4-3-3 teoretic, Rada vede cum băieţii se înghesuie haotic spre Apocalipsa reală, din gazon, nu cea cu planeta "scufundătoare" a lui Copos: Antal trage cu stîngul, uimit parcă şi el, pentru 2-0 (20).

Urmează o mînă de şuturi presărate pînă la pauză, în sens unic, blocate cu diferite părţi ale corpului de rapidişti. Vaslui are mingea, iar oaspeţii aleargă: atît par să fi cîştigat după 2-1 cu Chiajna, dreptul de-a fugi în gol prin Liga 1.

Unde e Vaslui?
Varela cade cu mîna pe minge în careu, intenţia e greu de dibuit, jocul continuă. Moldovenii se complac în postura de stăpîni cumsecade şi strîng ghearele: aşa ne amintim de un fotbalist, Ciprian Tănasă, care marchează dintr-o deviere, dar după preluare şi dribling de "talent" (57). Vine şi o "ghiulea" de la Ioniţă II: semn că sacii în căruţă sînt mai păguboşi decît sărăcia proverbială a Giuleştiului. Dar se-ncheie 2-1, după ce cursa lui Popovici s-a oprit în Drăghia.

Nu ştii la ce nivel e Vaslui, e un exerciţiu de măsurat forţa armei cînd lîngă ea atîrnă deja prada. Peste Rapid vine Steaua, la startul lui august. Iar patronul Cristescu ar trebui să unească forţa masonică mondială, "flacăra violet" şi ce-o mai găsi pe la Tărtăşeşti ca să schimbe ceva, orice, atît de repede.

"A fost decisivă lipsa de experienţă. Am avut doar 16 jucători pe foaie, nu am avut soluţii. Sper să rezolvăm aceste probleme" (Marian Rada, antrenor Rapid)

580081-vaslui-rapid.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Rapid a cerut penalty în prelungiri
La ultima fază a meciului, Cătălin Păun a fost jenat în careu de Jumisse, dar arbitrul Ovidiu Haţegan, aflat aproape de fază, a lăsat jocul să continue. Reluările TV nu i-au dat dreptate centralului, care ar fi trebuit să acorde lovitură de pedeapsă. "Nu comentez arbitrajul, dar am avut un penalty neacordat", a declarat finanţatorul Nicolae Cristescu.

"Meci" cu jandarmii
Cu două ore înaintea partidei, cinci maşini cu suporteri rapidişti au fost oprite în urma unui control al Jandarmeriei la 18 kilometri de Vaslui, aproape de localitatea Crasna. În portbagaje au fost descoperite mai multe bîte şi săbii care au fost ulterior confiscate. "În patru autoturisme s-au găsit aceste obiecte, e vorba de un control realizat în urma mai multor filtre pe care le-am organizat preventiv", a confirmat Mihaela Ştraub, ofiţer de presă al IPJ Vaslui.

Grigore merge în fotbalul arab
Fostul mijlocaş al Rapidului s-a înţeles ieri cu Al Ettifaq, echipă care a terminat pe 6 sezonul trecut în Arabia Saudită. Nicolae Grigore, care a renunţat la cei 120.000 de euro pe care îi avea de primit din Giuleşti, a semnat pentru două sezoane şi va încasa 800.000 de euro, potrivit DigiSport. "Rapid va rămîne clubul meu de suflet, pe care îl voi susţine mereu", a declarat Grigore.

Întîlnire cu 5 fani!
Giuleştenii anunţaseră în urmă cu 5 zile o întîlnire specială cu suporterii, la hotelul din Vaslui în care echipa a fost cazată. Evenimentul care trebuia să aibă loc ieri la prînz, chiar în ziua meciului cu moldovenii, s-a transformat într-un fiasco: doar cinci rapidişti au fost prezenţi la şedinţa foto şi pentru autografele fotbaliştilor!

"Poate o să ajut Rapidul!"
Fost finanţator la Poli Timişoara, Marian Iancu ia în calcul să investească bani în formaţia giuleşteană. "Poate o să ajut Rapidul, dar stau să urmăresc, să văd cît de serios e proiectul. Dacă e viabil, vin. Dar nu ca patron, ci doar cu investiţii. Nu-i cunosc pe noii patroni, dar îi văd că sînt dornici, sînt un pic luaţi de val, în sensul bun. Rapidul te ia, e clar, Rapidul te ia şi te poartă dincolo de realitate!", a comentat Iancu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
apoca
apoca  •  24 Iulie 2013, 12:04

Domnule autor de articol fraza asta te umple de penibil: "patronul Cristescu ar trebui să unească forţa masonică mondială, "flacăra violet" şi ce-o mai găsi pe la Tărtăşeşti ca să schimbe ceva, orice, atît de repede." Atat ai inteles matale din fotbal? Asta e analiza ta tehnica a meciului? Habar n-ai, du-te si bea apa dupa Vochin poate se lipeste ceva si intelegi si tu cum e cu sportul asta, altfel n-ai sanse decat la la can-can sau click.

dihorul
dihorul  •  23 Iulie 2013, 22:20
Postat de misucfr pe 23 Iulie 2013, 08:10

"Cu două ore înaintea partidei, cinci maşini cu suporteri rapidişti au fost oprite în urma unui control al Jandarmeriei la 18 kilometri de Vaslui, aproape de localitatea Crasna. În portbagaje au fost descoperite mai multe bîte şi săbii care au fost ulterior confiscate. " ??!!!!???!!!

Da, au fost confiscate ulterior, adica dupa meci. Orice masina opresti gasesti ceva in ea de confiscat. Toti au cate ceva pentru lucrari agricole...

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  23 Iulie 2013, 20:31

Găozetarii au văzut alt meci. Rapid a dominat repriza a doua.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează