FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - ASA 1-0

VIDEO După patru luni » Cuplul Cernat - Tănase i-a adus "Regelui" primul succes în noul an competițional, 1-0 cu ASA

Florin Tănase a reușit primul său gol din actuala stagiune
Florin Tănase a reușit primul său gol din actuala stagiune

Articol de - Publicat luni, 10 august 2015 00:00

Căpitanul l-a servit excelent pe colegul din atac la unica reușită a meciului, care a întrerupt o serie cenușie pentru Viitorul. Constănțenii nu mai învinseseră în L1 de astă-primăvară.

Cînd vînezi o victorie încă de la începutul sezonului, iar adversarul vine după o deplasare grea în Franța, unde s-a duelat cu Saint-Etienne, ai putea avea o șansă de trei puncte.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Așa a părut prima repriză a partidei de ieri. Mai puțin spectaculoasă față de stilul Viitorului din acest start de campionat, însă una cu șanse la poarta lui Stăncioiu. De partea cealaltă, o minge salvată din fața porții de Benzar la o incursiune Luis Pedro. Și cam atît.

Iar pasivitatea oaspeților a fost taxată de cuplul Tănase - Cernat: cu ultimul la servire, pasă ideală din prima, "șeptarul" a deschis scorul chiar înainte de pauză, cu un șut la colțul lung.

Ocazii mari

Repriza a doua, deși începută cu ardelenii în atac, a fost împinsă în jumătatea adversă de incursiunile lui Benzar. Fundașul dreapta putea înscrie și un supergol, însă Stăncioiu s-a prins la timp că traiectoria balonului își are finișul sub bară.

Cernat a definitivat opera "defensivilor", care au împins bine jocul către poarta lui Stăncioiu. Și i-a înșirat pe Balici, Bejan sau Ivan Gonzalez, toți trei aerieni în jocul de ieri.

Păcat că n-a fost și la finalizare. Unde, scăpat singur, Filip nu s-a descurcat la fel de bine și a tras doar în goalkeeperul oaspeților (71)!

Buni de play-off

Intrarea basarabeanului Dedov a mai animat finalul și la poarta lui Rîmniceanu, însă fără rezultate. A forțat un penalty, a trimis un șut-centrare prins de goalkeeperul "Regelui" și a adus speranța unui egal nemeritat pentru oaspeți.

Care au avut o evoluție modestă pentru o formație care ar fi putut trece pe primul loc aseară. Și au ratat o ocazie uriașă în prelungiri, "cap" Mureșan la o palmă de bara dreaptă!

Viitorul a reușit prima victorie și continuă seria fără înfrîngere în prima divizie. Iar Hagi are toate motivele să spere la un loc de play-off.

Grigoriu a judecat perfect

Unicul gol al partidei a fost marcat de Florin Tănase. Aflat la limita ofsaidului, tînărul fotbalist al Viitorului a primit o pasă ideală de la Cernat și l-a învins pe Stăncioiu. Deși Ivan Gonzalez a cerut ofsaid, tușierul bucureștean Mircea Grigoriu n-a ridicat fanionul, luînd decizia bună.

Cernat, letal în 2015

Florin Cernat a continuat seria excelentă din anul 2015, returul sezonului trecut și cele 5 etape trecute de la începutul noului campionat. A ajuns, pe lîngă cele 10 goluri marcate, și la 3 pase decisive reușite după assistul de aseară. Căpitanul Viitorului a venit la malul Mării în această vară de la retrogradata Oțelul Galați.

11 meciurila rînd trecuseră de la ultima victorie a Viitorului, 2-0 cu Astra, pe 18 aprilie

"În prima repriză n-am jucat deloc strălucit, după aceea ne-am mai revenit. Venim după 6 zile pe drumuri, vineri am mers 9 ore. Poate era mai bine să jucăm mai pe seară"
Vasile Miriuță, antrenor ASA Tg. Mureș

CE A DECLARAT HAGI DUPĂ MECI:

  • "Sînt fericit, am meritat victoria, am jucat mai bine decît ei. Puteam să le mai dăm goluri. Noi nu jucăm niciodată la egal, am vrut victoria mereu"
  • "Am văzut că s-a titrat, după meciul cu Astra, că m-a salvat Cernat. Cernat e jucătorul nostru și noi îi plătim salariul ca să facă ce trebuie. N-am nevoie să mă salveze Cernat, eu îi salvez pe jucători, nu ei pe mine"
  • "Publicul e numărul unu la Ovidiu, avem identitatea noastră! Am văzut că mureșenii au cerut un penalty în minutul 81, însă Benzar dă în minge la faza aceea"

viitorul asa 1 0

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează