FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI - ASTRA 2-1

VIDEO Energizant din altă generaţie » Temwanjera aduce prima victorie pentru Balint la Vaslui, 2-1 cu Astra

Temwanjera îl depăseşte pe Andrei Mureşan şi înscrie golul victoriei.
Temwanjera îl depăseşte pe Andrei Mureşan şi înscrie golul victoriei.

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2013 00:14

Temwanjera e ironizat de Porumboiu că ar fi mai bătrîn decît în buletin, dar a decis partida cu Astra în urma unui sprint de 20 de metri.

Cînd cel mai bun marcator al echipei tale are doar şase reuşite şi mai este şi stoper, Celeban, nu te poţi aştepta de la Buhăescu, unicul vîrf din teren al Vasluiului, să-ţi rezolve un meci. Pentru că are doar o reuşită în acest sezon şi pentru că n-a putut încă, pînă la 25 de ani, să depăşească nivelul de "tînăr cu potenţial". La cum a jucat aseară, Buhăescu pare concediul perfect pentru orice stoper!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şi dacă perpendicular nu poţi duce baloane, le scoţi în lateral. Aşa au apărut singurele două ocazii: Sînmărtean, 21, a trimis de la 22 de metri lateral stînga spre vinclu, iar Antal, 31, a şutat de la 14 metri în transversală, în urma unui cross al lui Milanov.

Lung i-a "îngropat"
Tot Antal a venit din bandă în centru, a fost faultat, iar Sînmărtean, 43, a marcat din lovitură liberă de la 22 de metri, profitînd de naivitatea lui Lung junior! Şase la şase în clasamentul golgeterilor: Lucian e egal cu Celeban!

Astra a uitat complet fotbalul creativ din tur. Tembo nu mai are sclipire, Budescu e genul de fotbalist care face diferenţa doar cu echipele mici, iar Fatai e inutil dacă nu are baloane. Florescu n-are chef şi face mai des faulturi decît pasează. Aşa a luat "roşu" şi i-a lăsat pe ai săi în 10.

"Bătrînul" salvator
Singurul om "viu" din atacul giurgiuvenilor, Fatai, a obţinut un penalty discutabil, transformat de inexistentul Budescu, 72! Egalitate pe tabelă, în teren şi la erori individuale majore.

Omul din generaţie cu Adrian Porumboiu, Temwanjera, nu se ştie sigur cîţi ani are, dar cu certitudine are o viteză mai bună decît finanţatorul Vasluiului, dar mai ales decît Andrei Mureşan. Stoperul Astrei a fost de-a dreptul penibil la sprintul africanului, care a finalizat în forţă şi a reuşit o victorie ce readuce şansele la cupele europene pentru vasluieni.

Lung e junior şi în poartă!
Vasluiul a reuşit să intre în avantaj la pauză şi datorită lui Silviu Lung junior, nu doar datorită execuţiei lui Lucian Sînmărtean. Antal a obţinut o lovitură liberă la 22 de metri de poarta Astrei, iar Sînmărtean a marcat cu un şut plasat, lîngă bară, la colţul scurt.

Portarul de 23 de ani şi-a aşezat dezastruos zidul, lăsînd colţul scurt complet descoperit şi s-a poziţionat deplorabil în poartă, neavînd nici o şansă la şutul lui Sînmărtean, plasat şi trimis destul de încet spre poartă! La pauză, Isăilă l-a scos din teren şi l-a introdus pe Gavrilaş drept pedeapsă.

Florescu eliminat corect
La doar trei minute de la reluarea partidei, Astra a rămas în doar zece oameni din cauza intervenţiei întîrziate a lui George Florescu. Nicuşor Stanciu a preluat o minge la mijlocul terenului şi a încercat să plece pe contraatac, dar a fost oprit de mijlocaşul Astrei. Acesta a avut o intrare întîrziată, l-a călcat pe picior pe Stanciu şi a primit cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Moldovenii au protestat şi ei în minutul 72, cînd Fatai a căzut uşor în careu după ce Caue a pus mîinile pe el în careu şi a fost eliminat pentru două "galbene". Reluările TV au arătat că a existat contact, însă Fatai a exagerat căderea.

"Am jucat iar slab, am făcut nişte erori impardonabile şi ne-am bătut singuri. Mulţi jucători au intrat pe vîrfuri, asta nu e atitudine. Tot ce am muncit se va duce pe apa Sîmbetei" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

"Îl înţeleg pe domnul Hizo cînd spunea că rămîne fără ficaţi aici! Aveam jocul la discreţie şi om în plus, dar am făcut o greşeală impardonabilă şi ei au egalat! Am cîştigat cu muncă" (Gabi Balint, antrenor Vaslui)

"Am cîştigat cu mari sacrificii, la meciul următor avem cinci suspendaţi, vreo doi accidentaţi, deci sîntem în piuneze" (Gabi Balint, antrenor Vaslui)

569516-vas-astr.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
danyellle
danyellle  •  28 Aprilie 2013, 13:02

la cate cartonase a dat asta, se pare ca batalia a fost mai tare ca la PODUL INALT.

tripp
tripp  •  28 Aprilie 2013, 11:51

lung ala numai in viziunea acestor ,,specialisti,, aserviti stinei e portar de super-calsa, cind el e mediocru spre sub mediocru....

max_24
max_24  •  28 Aprilie 2013, 10:46

Cu astfel de albitri care dau cartonase la fiecare fault ... daca se mai juca inca 10 minute mai erau vreo 4 - 5 eliminari , BENIBI TARE ALBITRAJUL . Sa se ia de mana cu Tudor si sa se duca amandoi invartindu-se

Vezi toate comentariile (7)
Comentează