FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO, CFR, CRAIOVA ÎN PLAYOFF

VIDEO Europa, Craiova, Dinamo! All stars play-off » Toate favoritele s-au clasat în primele 6 la finalul sezonul regulat

Nemec a marcat aseară al 8-lea său gol în L1, în 18 partide // FOTO Mediafax +3   FOTO
Nemec a marcat aseară al 8-lea său gol în L1, în 18 partide // FOTO Mediafax

Articol de GSP - Publicat luni, 06 martie 2017 00:00

Oltenii și roș-albii au prins play-off-ul și sunt siguri că vor juca la toamnă în eurocupe. CFR nu are încă dreptul, întrucât încă n-a ieșit din insolvență.

Minutul 1: începutul lui Contra n-a fost de ajuns
Dinamo e pe 7, e prima de sub linia care desparte play-off-ul de turneul pentru salvarea de la retrogradare.

Victoriile pe care le-a obținut Contra în primele două partide ale lui pe banca roș-albilor nu au rezolvat nimic, doar au păstrat echipa în calculele calificării.

"Câinii" se bat pentru play-off în ultima rundă cu CFR, cu Gaz Metan și cu Craiova.

VIDEO: vezi AICI rezumatele VIDEO!

Minutul 21: CFR e asigurată
Clujul are, teoretic, meciul cel mai greu, cu liderul Viitorul ca adversar. Ardelenii marchează primii, dintre formațiile aflate în cursa pentru ultimele trei bilete de play-off.

Nouvier i-a pasat în centru lui Deac și Ciprian a desenat o boltă perfectă peste portarul Buzbuchi. CFR-Viitorul 1-0, scor la care Clujul e sigur de un loc printre primele 6.

Dinamo rămâne pe dinafară. Oamenii lui Contra controlează jocul de la Severin cu Pandurii, doar că nu-și creează ocazii clare.

Minutul 34: Adam i-a urcat pe "câini"
Dinamo are primul moment de inspirație după o jumătate de oră în care s-a împotmolit în jocul pandurilor lui Stoican. Palici a pasat la Bawab, iordanianul i-a întors mingea croatului în stânga, a urmat o centrare pe jos și un "lat" simplu, din fața porții goale.

Stoican se enervează pe Zaina și-l schimbă cu Firțulescu. Golul roș-albilor a fost un cadou de la Zaina, care i-a oferit balonul lui Palici și a pornit astfel faza. Pandurii-Dinamo 0-1, "câinii" urcă în zona play-off. Acum e Gaz Metan în play-out!

VEZI ÎN GALERIA FOTO CASETELE MECIURILOR!

Concursul "4 pentru 3 locuri europene" e la jumătate, e pauză pe toate cele trei stadioane. La Severin: Pandurii-Dinamo 0-1. La Pitești: Craiova-Gaz Metan 0-0. La Cluj: CFR-Viitorul 1-0.

Disputa e ca un tribut pentru "Fotbal minut cu minut", emisiunea de la Radio România Actualități care dădea peste cap audiențele în comunism și în primul deceniu de după Revoluție.

Echipele implicate depind de eforturile și de rezultatele lor, doar că pot primi un ajutor și de la scorurile înscrise pe alte arene.

Singurul duel direct, dintre două formații implicate în concurența pentru primele 6 locuri, e dintre CSU și Gaz Metan.

Craiova a dominat în prima parte, Mediașul capătă curaj după pauză și împinge jocul spre careul lui Calancea. Rezultatele curente țin Gazul în play-out, Craiova e mulțumită și cu un punct.

Minutul 62: Bancu împuținează emoțiile
Mulțescu se mai liniștește pe banca Științei. Bancu a primit balonul la 18 metri, și l-a așezat pentru stângul cu trei atingeri și l-a trimis în dreapta portarului, plasat excelent, aproape de bară.

1-0 pentru olteni, poziția din play-off a Craiovei e securizată, Mediașul ar avea nevoie de cel puțin două goluri, să întoarcă rezultatul pentru trei puncte, altfel trupa lui Pustai va lupta doar pentru salvarea de la retrogradare. Ar mai fi un ajutor posibil pentru Gaz: Pandurii s-o egaleze pe Dinamo și să-i coboare pe "câini".

Minutul 85: Nistooor!
Dinamo încheie calculele cu cinci minute înainte de final. Nemec i-a pasat lui Nistor la marginea careului și mijlocașul a tras perfect, în diagonală, în plasa laterală. Stanca a întins mâna timid, mai degrabă resemnat că a fost învins a doua oară. Golul lui Nistor garantează prezența roș-albilor în play-off.

Contra își continuă parcursul perfect, chiar dacă echipa lui a suferit surprinzător de mult la Severin. Pandurii a împins jocul în multe momente, bucureștenii s-au retras la marginea careului și au căutat să surprindă pe contraatac.

Gorjenii cu o distribuție de ligi inferioare, cu mulți tineri și cu alți fotbaliști cu cote minuscule, au fost pedepsiți pentru puținele greșeli pe care le-au comis.

Victoria un pic chinuită e a treia la rând în campionat pentru Contra. Dinamo, Craiova și CFR obțin trei locuri de play-off. Celelalte trei erau deja rezervate: Viitorul, Steaua și Astra.

Clujul e în insolvență, așa că restul de 5 vor ocupa pozițiile europene în sezonul următor. E un moment semnificativ din istoria "câinilor": Dinamo se va întoarce în Europa după cinci ani, orașul din Bănie după 17!

Kovacs a iertat-o pe CFR

La Cluj, echipei lui Hagi i-a fost refuzat un penalty. În minutul 24, la 3 minute după golul de 1-0 înscris de Deac, Coman a intrat în careu și Deac l-a lovit din spate. Atacantul Viitorului a căzut, însă Kovacs, aflat la doar un metru de contact, a lăsat jocul să continue, le-a refuzat dobrogenilor penalty-ul pe care l-ar fi meritat.

S-a accidentat și Marici

Contra va avea probleme să încropească o defensivă cu o distribuție logică în următoarele partide. Aseară s-a accidentat și Marici. Croatul a pus piciorul într-o contră cu Yasin Hamed și adversarul l-a lovit în genunchi, din inerție, fără să fi vrut să-l accidenteze.

Marici a avut nevoie de ajutorul unui om din staff ca să părăsească terenul, întrucât nu mai putea să calce normal în piciorul drept, din cauza durerilor. Lui Contra îi lipsește deja Dielna, fundașul francez achiziționat recent.

Dinamo a terminat meciul de la Severin cu "lateralul" Ceccarelli mutat în centru lângă Nedelcearu. Italianul va fi soluția și pentru jocurile următoare, dacă se confirmă că Marici are probleme serioase.

Alarmă la Craiova!

Marius Briceag, fundașul de 24 de ani al celor de la Universitatea, a terminat meciul împotriva Gazului, dar la ultima fază a partidei s-a accidentat și nu s-a mai putut ridica de pe teren. Medicii de pe ambulanță au intervenit imediat, iar fotbalistul e suspect de fractură. Jucătorul a fost dus cu ambulanța la spital.

CFR CLUJ: Fără datorii, gata de Europa!

Clujenii sunt convinși că vor ieși din insolvență după ce noul acționar majoritar al clubului a făcut plățile către toți creditorii.

"Marius Băgăcean a dat în conturile clubului toată suma necesară pentru achitarea datoriilor, circa 5 milioane de euro", a declarat administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu la DigiSport.

"S-a achitat tot ce trebuia achitat. Instanța sper că se va pronunța favorabil, dacă nu mai avem datorii la nimeni. Depindem de o semnătură. Pe 10 martie aveam termen la insolvență. Astăzi depunem cererea de ieșire din insolvență, în mod normal judecătorul sindic o va aproba, nu are motiv să nu o aprobe", a spus președintele ardelenilor, Iuliu Mureșan.

VIITORUL: Menajați pentru play-off

Gică Hagi a preferat să înceapă meciul din Gruia cu trei schimbări în primul "11", renunțând la Neluț Roșu, Cristi Ganea și Râmniceanu.

Primii doi au 3 cartonașe galbene, iar "Regele" a preferat să nu riște să îi piardă pentru prima partidă din play-off. Râmniceanu a fost lăsat pe bancă pentru a-i oferi o șansă și lui Buzbuchi, portar care a prins doar 7 jocuri în acest sezon de Liga 1.

"Sunt foarte fericit că ne-am atins în această săptămână mai multe obiective. Jucăm finala Cupei Ligii, jucăm și în play-off. Mister a venit cu o altă mentalitate. De când a sosit dânsul adunăm victorii, suntem foarte fericiți"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

"Mi-a fost frică de această înfruntare pentru că ei nu mai aveau ce să piardă. Cred că au făcut un meci foarte bun, dar noi am demonstrat că suntem Dinamo și merităm să fim sus. Îi dedic această victorie lui Ioan Andone!"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"N-am avut nicio șansă. E o finală pierdută. Noi n-am pierdut calificarea azi, ci în alte meciuri. Acum avem obiectiv evitarea retrogradării. Când trebuia să facem egal cu Astra, nu aveam voie să pierdem acasă cu CFR. Șanse am avut de-a lungul sezonului, dar asta e"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

5echipe din L1 vor participa la toamnă în cupele europene: primele două în Champions League, trei în Europa League

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
870797579666969
Ernest Pap  •  06 Martie 2017, 14:26

Logic CFR Cluj trebuie să câștige Campionatul LIGA 1 pentru că a bătut în tur și retur, majoritatea echipelor din Play Off respectiv Steaua,Dinamo, Astra și Viitorul . Deci CFR - CAMPIOANĂ !!!

749913671784643
Razvan Marcel  •  06 Martie 2017, 14:00

Craiova nu are echipa de play off,singura care nu ne-a facut de rusine in Europa a fost Astra,au batut echipe tari.De Steaua nu pot zice acelasi lucru,nu a putut bate o echipa de liga 2 din Elvetia.

khal_37
khal_37  •  06 Martie 2017, 12:45

Favoritele cui...ale partidului!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează