FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Adrian Mutu, moment sincer în dialogul cu Ioanițoaia: „Îmi distrugeam cariera dacă se întâmpla asta”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 14:16

Adrian Mutu (40 de ani), în prezent tehnicianul celor de la Al Wahda U21, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor Ovidiu Ioanițoaia. 

Acesta a vorbit despre dedesubturile experienței de antrenor în comparație cu cea de fotbalist și a afirmat că „risca să-și distrugă cariera dacă retrograda cu FC Voluntari”.

„Când te apuci de antrenorat nu-ți garantează nimeni câți bani faci. Ca să faci bani mulți trebuie să reușești. Eu mă uit și văd și pe la Școala de Antrenori. E foarte, foarte greu. Este concurență mai mare decât ca jucător. Aici e doar un post de principal la o echipă, nu sunt mai multe.

Ca secund, poate mai ai o șansă, dar eu vreau să fiu principal, iar bătălia este mare pentru acel loc. Trebuie să studiezi ca să ai o șansă. Trebuie să știi să faci anumite sacrificii și să iei anumite decizii.

La Voluntari riscam să-mi distrug cariera dacă retrogradam. Am avut această experiență care nu mi-a plăcut și nu mă așteptam ca antrenoratul să însemne aceste lucruri. Am zis că vreau să învăț cât mai mult și să revin în forță. Vreau să fiu un antrenor bun și pentru asta trebuie să învăț și să studiez. De-asta am plecat din România”, a afirmat Mutu, în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia.

Adrian Mutu și-a început cariera de antrenor la FC Voluntari. „Briliantul” a reușit să-i scape pe ilfoveni de retrogradare, după ce a câștigat barajul din 2018 cu Chindia Târgoviște.

„Când am ajuns acolo (n.r.  Al Wahda U21) n-am avut cine știe ce salariu. Acum am un super-salariu! Din păcate, am pierdut anul trecut campionatul în ultimele trei meciuri când am făcut doar egaluri și-am ratat patru penalty-uri. 

La ultimul meci nici nu știam ce să mai fac. Acum sunt cu totul alt om decât eram la Voluntari. M-am schimbat într-un an și jumătate. Mi-am îmbunătățit vocabularul tehnic. Acum vorbesc ca un antrenor, nu ca un fost fotbalist. Eu de 5 ani sunt altă persoană mult mai responsabilă cu targeturi pe care vreau să le ating”
Adi Mutu

VEZI ȘI:

FCSB // Concurență pentru Gigi Becali » Andrei Chindriș, în vizorul lui Verona și SPAL

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează