FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Cornel Dinu dă detalii despre cumpărarea lui Dinamo: „Sunt 40.000 de oameni! S-ar face un buget de 4 milioane”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 20:50

Cornel Dinu, 71 de ani, fost jucător și antrenor la Dinamo, a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia și a vorbit despre situația de la echipa alb-roșie și despre vânarea clubului.

- Cornel, cu vânzarea asta a clubului ce mai e, că tu ești prins în fenomen? 
- În urmă cu vreo doi ani, un grup de suporteri dinamoviști mi-a prezentat un proiect din lumea fotbalului mondial, acela de participare a lor la bugetul echipei. Eu l-am îmbrățișat, pentru că știu cum exista fotbalul înainte de '89. Atunci ei chiar erau profesioniști și câștigau de trei ori mai mult decât șeful statului. Se primeau bani de la Apărare, de la Interne, cotizații... Fotbalul avea un mod de a exista. Poate cam ce era prin Anglia, făcut cu muncitori de pe șantiere. Ei au cerut să fie reglementată meseria de fotbalist. Apoi, la o grevă, li s-a recomandat să fie plătiți pe ce fac fotbalistic. La noi, statutul de jucător nu există nici acum! E ridicol.

- Hai, zi-mi cu vânzarea! 
- Eu văd cu greutăți mari o soluție de reviriment și financiar, și moral, prin acești socios. Pe vremuri, stadioanele erau pline pentru că nu era altă distracție. Eu sunt luptător până la capăt, atât timp cât mai respir și văd! Cred în această idee, cred în unitatea suporterilor dinamoviști, dar istoria, dezbinarea care ne macină și sădită din afară mă fac să-ți dau dreptate că o să fie grea realizarea unui astfel de proiect.

„Diaspora nu uită că Dinamo e un brand” 

- Păi, am înțeles că sunt doar vreo 60 care au dat bani... 
- Dragul meu Ovidiu, există o estimare de 40.000 de oameni care vor să cotizeze, să zicem, o sută de euro pe an. Se fac 4 milioane de euro. Eu văd aici modelul de la Steaua Roșie Belgrad, care are buget de 40-45 de milioane de euro, iar veniturile întâmplătoare sunt de la Champions League. Ei impozitează de la Gazprom și de la Telekom, de la UEFA nu. Vreau oameni pregătiți, juriști, bancheri, unde să conducă un Consiliu de Administrație!

- Negoiță, ai văzut, ar vrea să mai finanțeze. 
- Nu știu ce vrea el să facă. La mine speranța nu moare niciodată! Deocamdată, estimarea este că 40.000 de oameni ar vrea să participe la acest proiect. Eu sper să reușim să-i activăm, chiar dacă de la vorbă la faptă la noi e o mare distanță. Sunt conștient de acest lucru, dar mă zbat! Mulți din cei 40.000 vin din străinătate și nu uită că Dinamo este un brand. M-au bălăcărit unii pentru acest proiect cât n-am fost înjurat ca jucător. Dar eu sunt dispus să uit și să iert.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU CORNEL DINU

Match Preview Academica Clinceni - Dinamo

Citește și:

EXCLUSIV Dusan Uhrin, promisiune importantă pentru jucători la antrenamentul de azi

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
bogdany8
bogdany8  •  23 Noiembrie 2019, 06:41

Nea Cornele te cam contrazici, pai ori crezi ori nu esti convins, dupa estimarile tale, care bre 40 000 ca nu cifra reala este aia 60 de amarati care inca cred in Mos Craciun. Un proiect socios nu este realizabil in ROMANIA, noi nu avem mentalitatea celor de afara, la noi raca, educatia si avarismu asta dupa bani de trage in jos, la prima infrangere fug toti cu bani ( care cum prind). Prefer un privat sau o companie ( conglomerat) cu bani, gen RedBULL sau Sonny Ericcson.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  21 Noiembrie 2019, 10:06

C-o fi,c-o patzi!Nimic concret!Sa ne zica acest filozof de cafenea-pana la alea 4 milioane,din inchipuirea lui-cum face rost Dinamo de... 200 de mii, pentru salarii!

whiteredarad
whiteredarad  •  21 Noiembrie 2019, 10:02

Totul este iluzoriu Nu exista 40 mii de oameni cotizanti ,...in Romania. Care este media de spectatori...la Dinamo ? Despre ce vorbim ? Si apoi cind apar "scandalurile", cine mai da bani ". Dinu ...vorbeste...."vorbe" !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează