FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali a luat foc: „Ce-ai zis tu, mă?!” Florin Tănase trecut pe bancă la FCSB fiindcă a îndrăznit să-l critice public

Articol de , , - Publicat marti, 24 septembrie 2019 09:00

Supărat pentru că Florin Tănase a spus înainte de FCSB - CFR Cluj, 0-0, „la niciun club din lume antrenorul nu cere voie să facă schimbările”, Gigi Becali a ordonat ca fotbalistul să fie scos din primul „11” la derby, ceea ce s-a și întâmplat.

La FCSB, apariția în echipa de start nu depinde exclusiv de modul în care joacă un fotbalist sau cum se prezintă la antrenamentele din săptămâna care precede meciul. Contează și cum se comportă și ce declarații oferă, mai ales atunci când se referă la patronul clubului. Iar Florin Tănase a simțit pe propria piele ce înseamnă să iei atitudine și să critici imixtiunea lui Gigi Becali în meseria antrenorului principal.

La conferința de presă care a precedat confruntarea cu CFR, Tănase a fost întrebat cum comentează dezvăluirile făcute de Bogdan Andone în interviul acordat Gazetei Sporturilor și publicat de ziar sâmbăta trecută. Fostul antrenor a spus că inclusiv la schimbările pe care le gândea el în timpul jocurilor era nevoie de aprobarea patronului pentru a putea fi efectuate. Iar Tănase a reacționat critic: „Nu e normal ca astfel de lucruri să se întâmple. La niciun club mare nu cred că se întâmplă astfel de lucruri, să ceri voie pentru schimbări”.

Becali a luat foc după ce a văzut declarația jucătorului și l-a anunțat imediat pe Bogdan Vintilă să nu se bazeze pe Tănase în primul „11” la derby-ul cu CFR Cluj. Lucru care s-a și întâmplat, iar locul lui Tănase ca inter, în sistemul 4-3-3, a fost luat de Ovidiu Popescu. Tănase a intrat totuși în finalul primei reprize, atunci când s-a accidentat Pintilii. La final, Vintilă a încercat să explice absența din start a lui Florin. „Am vrut să blocăm CFR-ul la mijlocul terenului, unde au jucători de calitate”. CFR i-a titularizat duminică, în linia mediană, pe Itu, Hoban și Culio. 

„Asta cu Tănase rezervă nu o înțeleg. Stau și mă gândesc la vreun raționament tactic sau poate e accidentat. Sincer, nu pricep de ce nu e titular”
Ilie Dumitrescu, la Digi, înainte de meciul FCSB - CFR

Cine era Tănase până la meciul cu CFR

Scoaterea șeptarului celor de la FCSB din primul „11” e cu atât mai surprinzătoare cu cât, în primele 17 meciuri oficiale din acest sezon, până la disputa cu CFR, 9 jocuri în Liga 1 și 8 în Europa League, fostul fotbalist al Viitorului a fost unul dintre oamenii de bază. Din perspectiva a 3 criterii extrem de importante

1. Golgeterul echipei

Florin a fost cel mai activ fotbalist, din perspectiva tabelei, în toate meciurile oficiale ale sezonului. El a marcat 5 goluri, niciun alt fotbalist din lotul roș-albaștrilor n-a înscris atâta. Al doilea golgeter al echipei e Florinel Coman, cu 4 reușite.

  • Tănase 5
  • Coman 4
  • Oaidă 2

2. Al doilea cel mai folosit

Tănase era pe locul 2 în topul fotbaliștilor care au jucat cele mai multe minute în actualul sezon. Peste el e doar Iulian Cristea:
 

  • I. Cristea 1.234
  • Fl. Tănase 1.205
  • Fl. Coman 1.133
  • Ov. Popescu 1.110
  • Oaidă 1.080

3. În topul notelor GSP

Prestațiile lui Tănase n-au fost remarcabile, însă chiar și așa, tot era printre jucătorii cu cel mai bun randament. Dovadă stau media notelor GSP în sezonul în curs. Pentru primele 9 etape din Liga 1, Tănase e devansat doar de Florinel Coman, în vreme ce, per total, inclusiv cu jocurile din Europa League, Florin e pe 3, depășit și de Nedelcu, dar acesta a jucat de peste 3 ori mai puține jocuri.

  • Fl. Coman 6,47
  • Nedelcu 6,20
  • Fl. Tănase 5,93
  • Hora 5,86
  • Planici 5,83
  • Man 5,80

L-a pus la zid și după meci

Becali nu l-a menajat deloc pe Tănase după terminarea derby-ului cu CFR. „Bine că am rezolvat problema în defensivă, n-am luat gol nici cu Craiova, nici cu CFR. De atac nu-mi fac griji, vor veni Man, Moruțan și nu o să mai fim nevoiți să stăm 100 de ani după Tănase, să așteptăm să învețe el fotbal. Nu știu ce se întâmplă cu el, parcă e aerian, parcă nu e pe teren, parcă e pe altă planetă”, a declarat Becali.

Dică l-a indicat că avea „fir direct cu patronul”

Primul care a arătat cu degetul în direcția lui Florin Tănase, acuzându-l că vorbește des la telefon cu patronul și i se plânge de orice se petrece la echipă a fost Nicoale Dică. „Aș fi vrut să-i văd pe băieții care aveau fir direct cu patronul și vorbeau zilnic cu el că au caracter și că vor scoate echipa din impas, dar n-au făcut-o. Ce vor mai zice acum acești băieți?”, a spus Dică după returul cu Guimaraes, când FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League. Apoi, afirmațiile lui Dică au fost confirmate de Bogdan Andone, în interviul GSP de sâmbăta trecută. 

Citește și:

Gigi Becali, despre Pintilii: „I-am spus că e ultimul meci la care vreau să mă ajute” + Remarcații patronului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
spartcapus
spartcapus  •  24 Septembrie 2019, 21:38
Postat de zagna pe 24 Septembrie 2019, 16:26

O fi asa, no fii... Dar ce a jucat F.T. de cand e la Steaua ?

Steaua e a lui Talpan, nu va mai imbatati cu lapte de oaie!

noname999
noname999  •  24 Septembrie 2019, 18:10
Postat de zagna pe 24 Septembrie 2019, 16:26

O fi asa, no fii... Dar ce a jucat F.T. de cand e la Steaua ?

F. T. nu a jucat la Steaua niciodata!

andrei.f
andrei.f  •  24 Septembrie 2019, 16:26

IATA CE a ajuns o fosta Campioana a Europei incaputa pe mana unui parvenit. Vai si amar !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează