FOTBAL  »  LIGA 1  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Massimo Pedrazzini, dezvăluiri din interiorul academiei FCSB: „Gigi Becali a încercat să-și impună filosofia de la echipa mare și la academie”

Articol de , - Publicat vineri, 14 februarie 2020 14:24

Massimo Pedrazzini (62 de ani), fostul antrenor de la FCSB și director tehnic de la academia FCSB, a vorbit la GSP Live despre probleme pe care le-a întâmpinat în gestionarea academiei, din cauza membrilor familiei Becali. 

Pedrazzini i-a criticat pe Gigi Becali și pe persoanele din anturajul acestuia care conduc centrele de juniori ale roș-albaștrilor, pentru modul în care au încercat să implementeze filosofia de la FCSB și în fotbalul juvenil. 

„Problema este că Gigi Becali a încercat să impună ideea de la FCSB și la copii și juniori. Pentru aceste lucruri noi nu ne potrivim. Nu se poate face fotbal juvenil pe ideea unor persoane fără nicio calificare profesională, școală de antrenori și experiență. Aceste persoane impun anumite lucruri fără să ofere o dovadă”.

Pedrazzini i-a scris lui Becali

Massimo Pedrazzini l-a pus în temă pe patron despre întreaga situație: „I-am lăsat un mail lui Gigi Becali atunci când am plecat de la FCSB, am spus tot ce s-a întâmplat, cum au vrut să gestioneze centrul de copii și juniori, cu niște idei diferite față de ale mele. Ei aveau nevoie de o persoană executor de ordine, scoate asta pune asta, nu se poate face așa. Eram director tehnic la primele patru echipe, iar al doilea an la primele două echipe. Mi s-a spus că antrenorii voiau mai multă independență, dar eu nu am obligat niciun antrenor să facă ce spun eu. Rolul meu era să ajut copiii alături de antrenor, pentru dezvoltare. Cineva de acolo avea în gând să conducă numai altfel. Nu Geambazi, alte persoane”.

Momentul rupturii

Pedrazzini a detaliat câteva dintre lucrurile care nu i-au convenit la FCSB:

„Când am făcut o ședință într-un vestiar, la o echipă unde apăruseră niște probleme între echipă și antrenor, o persoană de acolo a intrat în vestiar și am rugat-o să ne lase singuri pentru a discuta acest subiect. Pentru că dacă persoana respectivă ar fi stat acolo, copiii nu ar mai fi vorbit liber. I-am explicat de ce vreau să iasă și apoi, când am terminat ședința, mi-a spus că ședințe personale cu echipa să fac acasă. Persoana respectivă nu avea niciun rol scris pe hârtie, probabil avea o legătură de rudenie. Eu i-am răspuns că îmi pare rău: Casa mea e aici, FCSB e casa mea! Acesta a fost momentul în care persoana respectivă a devenit dușman pe viață. 

La un moment dat am ajuns până când nu se mai putea continua și am hotărât de comun acord să plec. Atunci i-am spus lui Gigi Becali tot ceea ce se petrecea acolo. Eu eram singura persoană cu licență de antrenor acolo, nimeni altcineva nu mai avea și atunci am întrebat: «Cu ce autoritate voi vorbiți despre fotbal dacă nu aveți nicio experiență, licență sau cunoștință?»”, a povestit Pedrazzini la GSP Live.

Massimo Pedrazzini a vorbit și despre relația sa de rudenie cu Gigi Becali, care este nașul fiului său.

„Chiar dacă mi-a botezat copilul, nu a fost niciodată o relație strânsă între noi. Dacă îmi vede copilul pe stradă nici nu îl recunoaște. Câteodată fiul meu mă întreabă: «De ce cu nașul surorii avem o relație apropiată, dar pe nașul meu nu îl văd niciodată?» Știe cine este nașul lui, îl vede la televizor, dar i-am explicat situația dintre noi” 

Citește și:

VIDEO EXCLUSIV Pedrazzini răspunde acuzațiilor că s-ar fi dat impresar: „Nici măcar nu eram la FCSB atunci când el a venit la selecția de care spune”

Playtech: BOMBĂ! Totul e clar acum! Cu cine se iubește Alexandra Dinu, imaginile sunt grăitoare


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  14 Februarie 2020, 19:12

Cine spune ca nu trebuie sa existe o unitate la nivelul conceptiei tehince a filozofiei de joc la toate echipele clubului, greseste. Pana si Hagi zice si practica asta.

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Februarie 2020, 19:00
Postat de maccsero pe 14 Februarie 2020, 18:06

Mda, licență are, dar e și bun ca antrenor? Când a demonstrat asta?

Era sef la copii si juniori, nu antrenor.

maccsero
maccsero  •  14 Februarie 2020, 18:06

Mda, licență are, dar e și bun ca antrenor? Când a demonstrat asta?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează