FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Riccardo Piscitelli: „Mama mi-a făcut tiramisu că am apărat bine în Derby!” + De ce nu a ieșit prin București: „E o chestie de respect”

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2019 09:00

Riccardo Piscitelli a dat o fugă la Milano după Derby de România, s-a energizat alături de ai lui și spune că următoarele 4 dueluri din Liga 1 sunt „momentul de Champions League” al „câinilor”.

- Riccardo, ai fost lăudat după Derby de România, tu cum te simți?
- Am avut multe emoții pozitive, dar mi-a plăcut enorm. Totuși, am încheiat trist partida.

- De ce?
- Trebuia să batem. Am avut prim-planul în meci, iar în astfel de partide dacă ai ocazii, cum am avut noi, trebuie să dai gol și să învingi. Era foarte importantă pentru noi o victorie, însă remiza nu e rea deloc. Oricum, prestația din partida cu FCSB trebuie să ne motiveze și mai mult, doar așa putem deveni o echipă, iar apoi să forțăm play-off-ul. Uite, acum sunt la Milano, cu familia, mă simt bine, vreau să mă mai bucur de soare și să gândesc pozitiv, mai ales că am citit ceva frumos.

„M-am simțit fotbalist”

- Ce anume?
- Am văzut în presa din România că eu și Nistor am prins echipa etapei pe site-ul LPF. Mă simt bine, apreciat, recunosc că astfel de lucruri mă motivează enorm. Încă 3-4 meciuri bune și putem vorbi cu adevărat de play-off. Oricum, ca să nu uit, superatmosferă la Derby, m-am simțit fotbalist!

- Ai mai trăit astfel de momente?
- E prima dată când am jucat cu o asistență de 30.000 de oameni. Am mai fost o dată, în 2011, pe bancă în Derby della Madonnina. Crescând la Milan Primavera, am fost portar de rezervă la meciul cu Inter. Dar e altceva să joci.

„Brichetele m-au și lovit”

- Ai avut vreun moment greu pe gazon?
- Cele mai mari probleme mi le-au pus fanii galeriei adverse în partea secundă. Au aruncat cu brichete în mine, o chestie urâtă. Știu că e derby, că e rivalitate, însă... Ar trebui să fie o limită.

- Te-ai gândit să-i semnalezi arbitrului gestul fanilor?
- M-am focusat pe fotbal, deși când stai ca portar e mai dificil decât atunci când alergi în câmp, mă refer la brichetele care zburau. Am zis că e derby și mi-am văzut de ale mele.

- Știi ce program aveți în continuare în următoarele patru etape?
- Știu că trebuie să batem pe Gaz Metan, runda viitoare.

- Apoi jucați cu Viitorul, cu Craiova și cu CFR, care, alături de Mediaș, sunt primele 4 echipe din clasament.
- (râde) Păi, vezi, ce-ți spuneam, bine că sunt cu familia și mă bucur de ziua de azi! Va fi momentul nostru de Champions League! Fotbalul e un joc al minții, pe lângă că trebuie să fii foarte bine pregătit fizic, dacă vom juca precum în Derby, vom face puncte și ne vom apropia de play-off. Dinamo trebuie să fie putere, o formație compactă.

Ce a făcut în Italia

- Cum te-au primit ai tăi?
- E prima dată când îmi văd familia în 3 luni, mi-era dor de ei. Tata și-a luat liber, mama mi-a făcut tiramisu, prăjitura mea preferată. (râde) Mi-a zis că asta e prima de derby! Mi-a preparat și risotto, Doamne, ce bun e, doar e făcut de mama! Pizza nu mănânc deloc. De ce? Nu-mi mai place fiindcă am tot mâncat când eram mai puști și am căpătat aversiune. Prefer sushi, ca acum, când am ieșit cu prietenii în oraș. Am venit acasă și n-am făcut nimic special, am stat alături de oameni care contează pentru mine. Dar m-am odihnit bine.

- În București cum te-ai adaptat?
- Sunt OK. Nu am văzut prea mult din oraș, fiindcă a fost mai întâi situația urâtă la echipă și nu ieșeam, o chestie de respect, nu de frică, apoi sunt focusat pe antrenamente și n-am avut timp. Am văzut puțin în centru, Herăstrăul, un mall, e drăguț. Îmi plac românii, sunt oameni buni, te ajută. Am făcut o alegere bună venind la Dinamo.

8e nota primită de Piscitelli în Derby de România, cea mai mare din meci, alături de Nistor, Tănase și Coman

Transformând drama în luptă

Riccardo e foarte atașat de părinții lui, Daniela și Domenico, mai ales de mama sa, care a avut probleme medicale în trecut. Povestea în primul interviu acordat Gazetei în iulie:

 „Mama a avut cancer, o chestie ce ne-a lovit, dar ne-a și unit. Am început să gândim cu toții că trebuie să învingem acea boală, să fim într-o stare pozitivă. Și să mergem înainte, să ne trăim viața, să luptăm pentru fiecare clipă. Încerc să fiu pozitiv în fiecare zi a existenței mele. Dacă gândești astfel, vei fi într-o stare bună mentală. Este motto-ul vieții mele, felul meu de a trăi. Cel mai bun sfat pe care îl urmez este: «Nu-mi pasă dacă voi eșua, îmi pasă dacă nu voi încerca să câștig!»”. 

Citește și:

Dan Nistor, primul interviu după ce a revenit la națională: „Nimeni nu-mi dădea șanse având în vedere trecutul meu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ios_ge
ios_ge  •  09 Octombrie 2019, 16:32

Bravo Riccardo ! Hai Dinamo !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează