FOTBAL  »  Superliga  »  BISTRIŢA - STEAUA 0-1

VIDEO Excursie în Ardeal » Steaua şi-a antrenat cu public rezervele înainte de Derby de România

Iancu a marcat pentru prima oară de cînd a venit în Ghencea // Foto: Lorand Vakarcs
Iancu a marcat pentru prima oară de cînd a venit în Ghencea // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 07 mai 2013 23:57

Gabi Iancu a marcat unicul gol al unui meci demonstrativ, în care Reghe a avut parcă milă de fosta sa formaţie. Un alt remarcat a fost portarul de 17 ani, Vali Cojocaru.

Cu titlul în buzunar şi cu atenţia îndreptată mai mult spre Derby de România, Steaua a apărut la Bistriţa ca la un meci demonstrativ. Laurenţiu Reghecampf şi-a aşezat pe bancă sau şi-a trimis în tribună aproape toţi titularii, păstrîndu-l pe teren doar pe tînărul Iancu faţă de victoria cu Pandurii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mecanismul viitoarei campioane a scîrţîit din toţi rărunchii, spre nemulţumirea unei arene pline ochi.  Gloria a contemplat la formaţia remaniată a Stelei, dar a fost incapabilă să-i producă măcar un tremur lui Reghe.

Mihai Costea s-a pripit cu repetiţie, din poziţie singur cu Dolha (4), apoi a întîrziat la o centrare, reluînd mult peste poartă (17). Adi Rocha şi-a încercat şi el norocul cu un şut înţepat la colţul scurt, însă senzaţia de vacanţă nu s-a risipit deloc.

Costea jr. aiurit
După o jumătate de oră, s-au ivit şi primele ocazii ale Bistriţei. Mai întîi, Cubilla a reluat din mijlocul careului cu capul pe lîngă poartă, ca apoi tot mijlocaşul Gloriei să-l evidenţieze pe Cojocaru cu o paradă fabuloasă (38). A ieşit şi Gardoş la panoul statistic, cu un henţ de manual, ignorat de "centralul" Găman (38).

A spart gheaţa
La pauză, Reghecampf s-a plictisit şi el de zbuciumul necontrolat al echipei sale. L-a introdus pe Rusescu şi jocul s-a vitaminizat instant. Vizita de curtoazie a Stelei s-a încheiat după aproape o oră de joc. Costea l-a ameţit în bandă pe Trestenicu, l-a servit ideal pe Rusescu, dar golgeterul Ligii 1 şi-a nimerit un coechipier. Cu noroc, balonul a ajuns la Gabi Iancu, care a catapultat mingea în plasă, provocînd o explozie de bucurie în arenă (59): 0-1!

Au intrat şi Pintilii, şi Adi Popa pentru statistică, iar Nae Manea a "forţat" cu trei fundaşi, Ciofu, Berceanu şi Octavian Ionescu, pentru un final molcom, în ritmul din Ardeal.

75 la sută dintre punctele puse în joc în meciurile din 2013 în Liga 1, adică 25 din 33, au fost cîştigate de Steaua, care n-a cunoscut înfrîngerea

"S-a văzut la unii dintre jucători, care au evoluat mai puţin, că se precipită în faţa porţii. Mă bucur enorm pentru Gabi Iancu, chiar dacă încă nu e pregătit sută la sută să joace 90 de minute" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"La derby-ul cu Dinamo vom introduce echipa de bază, apoi le vom da vacanţă mai multor fotbalişti. Au şi ei nevoie pentru că au dus greul acestui sezon" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Vom pregăti meciul cu Dinamo ca pe unul extrem de important. Pînă şi programul din această săptămînă îl vom face de aşa natură încît să cîştigăm derby-ul, e foarte important pentru fanii noştri să învingem Dinamo" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Steaua e o forţă în acest moment. Nu doar a cîştigat campionatul, dar a defilat de la început pînă la final, asta e realitatea" (Nicolae Manea)

"Acest tînăr portar al Stelei mi-a lăsat o impresie deosebită, am înţeles că nici nu are 18 ani, iar în acest meci a avut o prestaţie senzaţională" (Nicolae Manea, antrenor Bistriţa)

"Sper să joc din ce în ce mai mult. Într-un viitor apropiat poate că-l voi putea înlocui pe Ciprian Tătăruşanu" (Valentin Cojocaru, portar Steaua)

570607-gloria-steaua-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Penalty refuzat Gloriei
"Centralul" George Găman, fratele stoperului Astrei, Valerică Găman, a comis o mare eroare în prima repriză. În minutul 35 ar fi trebuit să acorde un 11 metri în favoarea gazdelor, la un henţ comis de Gardoş după un corner al bistriţenilor. Găman a lăsat jocul să continue, însă reluările TV au demonstrat că s-ar fi impus penalty.

Iancu, primul gol
La 6 luni de la momentul în care a semnat cu Steaua, fostul jucător al Viitorului Constanţa a înscris aseară pentru întîia dată în tricoul roş-albastru. Gabriel Iancu, care a împlinit luna trecută 19 ani, a costat 500.000 de euro. În prima jumătate a sezonului, marcase de 6 ori pentru Viitorul în 18 meciuri.

Titular după jumătate de an
Reghecampf a decis să-i acorde încă o şansă lui Mihai Costea, care nu mai bifase nici măcar un minut din 14 februarie 2013! Precedentul meci în care fusese titular a fost anul trecut, în noiembrie, atunci cînd Steaua a pierdut la Braşov. Costea cel mic a jucat slab în prima repriză, a ratat două-trei ocazii imense şi a fost fluierat de fanii Stelei din tribună.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  08 Mai 2013, 17:47

In primul rand nu stiu de ce au fost notati cu note asa mici jucatorii Bistritei care au facut un joc bun si daca acolo se dadea penalty probabil alta era soarta meciului ! Dupa cum am vazut, Prepelita il injura "amical" pe arbitru pe care il cunoaste bine de la Craiova, fiind fratele mai mic al lui Gaman si care merita si el vreo doua galbene !!!

doru5
doru5  •  08 Mai 2013, 13:18
Postat de jalemare pe 08 Mai 2013, 11:32

pana si arbitrul a avut senzatia ca e la un meci demonstrativ:)) s-a gandit sa nu strice picnicul cu un amarat de penalty...

Fac eforturi sa ma controlez , sa nu va mai numesc "Ti". Dar uite...ca apare cate un prost ca tine cu comenturi din astea.... Esti rpost ,. sau doar ipocrit???? Ce nevoie avea Steaua de blat??? Steaua nu se lupta pentru un loc de EL , STEAUA E CAMPIOANA!!! Ce nevoie mai avea de cele 3 puncte , obtinute in fata unei echipe resemnate ca va juca la anul acolo unde le era demult locul????!!!

jalemare
jalemare  •  08 Mai 2013, 11:32

pana si arbitrul a avut senzatia ca e la un meci demonstrativ:)) s-a gandit sa nu strice picnicul cu un amarat de penalty...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează