FOTBAL  »  LIGA 1  »  RAPID - DINAMO 0-1

VIDEO Experimentatul matador şi taurii fără coarne » Dănciulescu a decis derby-ul cu Rapid, scor 1-0

Pecanha nu ajunge la timp la minge, iar Dănciulescu marchează golul care decide derby-ul. +1   FOTO
Pecanha nu ajunge la timp la minge, iar Dănciulescu marchează golul care decide derby-ul.

Articol de GSP - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 23:20

Dinamo n-a strălucit, dar a rezistat cu noroc şi organizare în faţa entuziasmului vişiniu: a lovit o singură dată, împotriva curentului, şi a stins crîmpeiul de lumină al primăverii din Giuleşti.

Ultima oară, Dinamo şi Rapid în etapa 21, acum 10 ani: 2-0 în "Groapă" pentru Raţ şi Sabău contra lui Marica şi Tamaş. S-au schimbat o mie de vise, s-au păstrat patimile întrupate în steagurile "cîinilor" şi în tobele de Giuleşti. Steaguri şi tobe, singurele care rămîn pe cîmp, indiferent de pagubele războiului. Iar în războaiele adevărate, locurile din clasament nu contează.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aromă de derby, cu o singură echipă
Într-un prohod de petarde, rapidiştii se avîntă pe "Oda bucuriei" modificată de galerie şi colorată cu torţe. Dar intră aprig şi se agită în stîngăcii. "Capul" lui Grigore urcă spre peluza goală, Roman trage din alergare şi în diagonală, la o respiraţie de gol, Coman urcă entuziast cu un şut care ţine trena. Prim sfert de oră fără Dinamo: galeşă, inertă la provocări, vrea să fie toreadorul versat la pînda taurilor în vîltoarea din Giuleşti. Oros, cu capul, e gata să stingă focul gazdelor din centrarea lui Curtean, Alexe reia strîmb un voleu din zece metri.

Mai multe imagini!

De-ar avea Rapidul vîrf...
"Cîinii" dau să împingă uşor jocul spre Pecanha, dar pe vremuri de sărăcie împărtăşită, elanul chiar face diferenţa. Dacă se visează toreador, Dinamo e fără costumul de gală şi cu arma uitată acasă. Gazdele păstrează intact ritmul ofensiv, chiar şi fără ocazii mari: Grigorie driblează, Roman cîştigă aproape tot în faţa lui Muşat, iar Herea pendulează constructiv. Martin e gata să fie erou, dar reia slab spre poarta goală (42). Ţălnar intră la cabine ca personajul din "Ţipătul" lui Munch, varianta fără salivă şi mutată pe Dîmboviţa.

...Are Dinamo!
Rapid revine cu aceeaşi energie în presing, Dinamo caută să se retragă mai rar şi să pompeze în Alexe dramul de puls. Lui Matei îi iese un şut-centrare la care Pecanha se destinde, Cătălin Munteanu pîlpîie cu încercări de la 30 de metri. Se joacă mai mult pe moarte decît pe viaţă, aşa că multe baloane se aruncă febril şi se pierd la secundă. Intră Ioniţă, primul atacant veritabil la gazde. Şi pe ping-pongul suferinţei loveşte alt atacant veritabil: Dănciulescu, la meciul 499 în Liga 1, pune capul din centrarea lui Curtean (65). Cînd n-ai arme, te salvează sîngele din cicatrice.

Mintea care bate sufletul
Dică trage nervos din 16 metri, dar pe centrul porţii, Ioniţă se zbate încîlcit printre stoperii oaspeţilor, dar să şi revii pe stomacul gol şi după ce-ai dominat o oră parcă e prea mult! Curtean e la un pas să declanşeze agonia completă cu un şut pe lung (73), Dandea reia cu capul după doar un minut în iarbă. Cîtă concentrare era s-a dus pe pustiu la Rapid: Grigorie trage moale din marginea careului.

Ţălnar nu-i mai luminos, dar sigur a schimbat tabloul şi marşează pe contraatacuri, apelînd la Andrei Cristea. Finalul e convulsiv şi haotic, dar cu dramatism ilar: Grigore şi Roman se sfătuiesc la schimbări cu Rada, ocaziile apar mai mult în inimi. La Rapid, rămîne cenuşa goală de după foc. La Dinamo, cumpăraţi vitamine pentru Danciu-gol!

561750-rapid-dinamo-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Nica, absent de ultimă oră
Constantin Nica n-a prins nici măcar lotul de 18 pentru meciul de aseară cu rapidiştii! Internaţionalul Under 19 a fost răcit la mijlocul săptămînii, s-a antrenat normal în ultimele două zile dinaintea meciului, însă staff-ul tehnic a decis: "Este destul de slăbit, n-are rost să riscăm". Iar fotbalistul a fost doar spectator aseară. Astfel că Ţălnar a atacat Rapidul din primul minut cu garnitura cu care a început şi prima rundă din 2013, păstrîndu-l pe Rus fundaş dreapta, iar Muşat a fost fundaş stînga.

Negoiţă, lîngă fiul lui Borcea
De-abia sosit de la Madrid, unde a vizionat Real - Barcelona (2-1), Ionuţ Negoiţă a fost singurul acţionar al "cîinilor" care a asistat şi aseară la derby-ul din Giuleşti. Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu n-au venit, ambii dorind să renunţe la Dinamo, dar nici Cristi Borcea, fostul şef al roş-albilor, care, deşi aflat în Bucureşti, a preferat să-şi pregătească apărarea pentru speţa de mîine, din "Dosarul Transferurilor". În schimb, a venit fiul cel mare al lui Borcea, Patrick (14 ani), dar şi Constantin Anghelache, despre care Gazeta de ieri a scris că va reveni la Dinamo într-o funcţie executivă.

Pancu, doar spectator
Cu toate că a încercat din răsputeri să joace aseară, Daniel Pancu, 35 de ani, n-a putut fi prezent nici pe banca de rezerve. Căpitanul giuleştenilor a avut o răceală puternică întreaga săptămînă, nu s-a antrenat deloc pînă sîmbătă, aşa că Marian Rada nu l-a oprit în echipă. Şi Ioniţă I a avut probleme medicale, dar tehnicianul l-a vrut pe banca de rezerve.

Simulare grosolană
Rapidul a început tare meciul şi, după ce Nicolae Grigore a lovit haios mingea cu creştetul dintr-o poziţie favorabilă de gol, a cerut penalty la faza imediat următoare. În minutul 10, mijlocaşul giuleştenilor a pătruns în careu şi, deşi avea culoar să şuteze spre poarta lui Bălgrădean, Grigore a preferat să se arunce în careu, deşi nu-l atacase nimeni. Rapidistul a primit cartonaş galben din partea lui Marius Avram!

Dănciulescu, meciul 500 la Ploieşti
Ionel Dănciulescu a încasat aseară cartonaş galben şi, cum avea trei avertismente pînă la partida din Giuleşti, va fi indisponibil etapa următoare, contra Concordiei Chiajna. Atacantul de 36 de ani va trebui să amîne cu o etapă partida cu numărul 500 din carieră, urmînd ca această bornă să fie atinsă la Ploieşti, peste două etape, împotriva Petrolului.

Boubacar s-a certat cu Ţălnar
Mansaly Boubacar l-a enervat la culme, aseară, pe Cornel Ţălnar. În minutul 71, a avut o intrare cu talpa la Emil Dică şi a primit cartonaşul galben, apoi, la doar un minut distanţă, a mai avut o intrare necontrolată ce l-a supărat pe Ţălnar, care l-a scos imediat din teren, în locul său introducîndu-l pe Alexandru Dandea, care a evoluat la închidere. "Ţînţarul" l-a certat pe senegalez pentru că a riscat să fie eliminat, însă africanul nu a rămas dator şi a ţipat şi el la antrenor.

Inbox
- Tabela stadionului s-a dus! N-a funcţionat pe durata derby-ului.
- Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului lider de galerie rapidist, Constantin Mincea. Iar roş-albii au arborat un mesaj pentru Canea Teodor Iulian, un suporter dinamovist din Peluza Cătălin Hîldan, decedat zilele trecute la vîrsta de 16 ani.
- La meci a asistat şi Nae Manea, fosta glorie a Grantului, actualul antrenor al bistriţenilor, care a fost primit cu simpatie de către spectatori.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a spus ADEVĂRUL! Prima reacție despre divorțul de Reghecampf


Comentarii (28)
unnu
unnu  •  04 Martie 2013, 18:14

Lasati-i sa se pregateasca de liga campionilor!!!

angrydog
angrydog  •  04 Martie 2013, 12:02
Postat de vaalah pe 04 Martie 2013, 11:01

Rugam fanii lui FC RUȘINEA ROMÂNIEI 1948 , clubul ce nu poate trece de primul tur preliminar al cupelor europene sa se abțină de la comentarii . Voi faliților odată la 10 ani treceți de tur preliminar în Europa , sunteți o rușine pt fotbalul romanesc .

In conditiile in care tu il ai ca patron si mentor pe Becali... sa vorbesti de rusinea altora mi se pare un pic cam desuet...

tonimirea
tonimirea  •  04 Martie 2013, 11:59

Am vazut in acest articol enumerate toate ocaziile Rapidului dar la Dinamo numai Curtean a avut 6 ocazii clare,nu mai vorbim de ocaziile celorlalti. Am putea vorbi apoi de simularile Rapidistilor care la fiecare atingere se tavaleau de parca murisera pe teren: Grigore,Oros,Martin.Nicolae etc ar putea fi cativa. Apoi avem opriri ale adversarului sa joace mingea unde Rapidistii au excelat din nou. Declara Rada ca s-a jucat de la egal la egal dar probabil a vazut alt meci, acum nici arbitrul nu i-a mai ajutat cum o faceau altii inainte pe Giulesti. Nu Danciulescu a facut diferenta el a dormit tot meciul,ci echipa. Oricum Dinamo ar fi castigat.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează