FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - PETROLUL 0-1

VIDEO FC Teixeira » Deşi se află în insolvenţă, Petrolul s-a apropiat la patru puncte de lider după 1-0 cu Botoşani

Deși ambele echipe au obținut un penalty, Teixeira a fost singurul care a marcat
Deși ambele echipe au obținut un penalty, Teixeira a fost singurul care a marcat

Articol de - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 februarie 2015 22:59

Prahovenii au mai tăiat trei puncte din diferenţa faţă de Steaua după un penalty obţinut şi transformat de acelaşi portughez, însă contestat vehement de gazde. Vaşvari a ratat un unsprezece metri la ultima fază.

La cum au început gazdele partida, puteau cere wild-card pentru prezenţa în cupele europene. Fără glumă! Şi fără să se bazeze pe ocolirea Craiovei şi insolvenţa altor formaţii. Căci Hadnagy l-a speriat pe brazilianul Pecanha încă de la prima fază, cu o deviere puţin pe lîngă poarta Petrolului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar Croitoru a fost şi el aproape de gol: şut cu efect care a mirosit bara. Şi a ridicat în picioare aproape 5.000 de oameni, audienţă pe care o privesc, cu jind, majoritatea trupelor din Liga 1.

Penalty şi atît
Răspunsul Petrolului a fost o pantomimă de la distanţă, cu şuturi care nu i-au pus probleme lui Curileac. Iar prima repriză s-a încheiat greoi, la cealaltă poartă, un plictis care avea să fie încins abia după pauză.

Cînd Alexandru Tudor a acordat, sigur pe el şi imediat, unsprezece metri la o fază confuză. Însă cu acelaşi Teixeira MVP, portughezul săltînd o minge înspre mîna lui Acsinte şi transformînd penalty-ul dictat la mustaţă. Tot el marcase şi-n prima etapă, 1-0 cu FC Braşov!

Final nebun
A fost faza care a îngropat partida într-un vîrtej de cartonaşe galbene, întreruperi şi incursiuni din partea incisivului Martinus. Danci a mai fost aproape de a schimba cea mai nordică tabelă a ligii întîi, însă mingea bubuită de la mare distanţă a trecut puţin pe lîngă (84).

Iar ultimul minut a fost incredibil: cu portarul Curileac aruncat în atac, oaspeţii au obţinut penalty după un fault al lui Fanchone la Martinus. Însă specialistul Vaşvari a bătut moale, anemic, misiune uşoară pentru Pecanha. Şi doar patru puncte pînă la Steaua. Lupta pentru titlu e redeschisă!

Decizii la limită
În minutul 47, o minge aruncată de Teixeira în careul oaspeţilor l-a lovit în mînă pe Acsinte. Deşi căpitanul Botoşaniului a insistat că balonul l-a lovit în umăr, lucru sugerat şi de dinamica fazei, "centralul" bucureştean a arătat punctul cu var. Apoi, în minutul 73, Filip a fost eliminat uşor de Tudor, care i-a acordat "galben" pentru un fault banal, la mijlocul terenului, asupra lui Codoban.

"Numai în pielea unui jucător care ratează penalty în prelungiri să nu fie nimeni! Îmi pare rău de colegii mei. Petrolul nu arată ca o adversară pentru Steaua" (Gabriel Vaşvari, mijlocaş Botoşani)

"Eu sînt mîndru de evoluţia băieţilor, le-am spus şi lor după meci. Important e să ştim să ne ridicăm după acest moment" (Leo Grozavu, antrenor Botoşani)

"Nu pot decît să-mi felicit jucătorii pentru rezultat, deşi s-au pierdut multe mingi la mijlocul terenului. Au jucat, totuşi, în inferioritate. Norocul a fost de partea celor mai buni" (Mircea Rednic, antrenorul Petrolul)

653470-botosani-petrolul-0-1.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
humanimal
humanimal  •  02 Martie 2015, 19:28
Postat de adypric pe 01 Martie 2015, 19:10

botosani-petrolul = BLAT ...cu 10 minute inainte de inceperea meciului la unele case de pariuri s a pariat pe victoria Petrolului.si nu sume mici...si in ultimul minut penalty pt botosani dar nu s a vrut sa se dea gol :)....nu asa se bate un penalty la ultima faza ...:)....

Esti preost de bubui. Daca erai sigur ca e blat de ce nu ti-ai amanetat casa ca sa pariezi pe meciul asta? Sau stai inca la cort ...

adypric
adypric  •  01 Martie 2015, 19:10

botosani-petrolul = BLAT ...cu 10 minute inainte de inceperea meciului la unele case de pariuri s a pariat pe victoria Petrolului.si nu sume mici...si in ultimul minut penalty pt botosani dar nu s a vrut sa se dea gol :)....nu asa se bate un penalty la ultima faza ...:)....

lascarica11
lascarica11  •  01 Martie 2015, 17:52
Postat de bunga_bunga pe 01 Martie 2015, 13:20

soldoveneeeee, fa spume, pune sa se repete 11m ca au intrat aia in care cand s-a batut, hahaha, py5a-m-a5 pe tine si pe echipa ta de boschetari, in 10 v-am facut. hai nu mai dati petreceri cand vine fcsb si va da tricouri de acum 10 ani cadou, saracilor. cum e sa fii sclavul altei echipe, e bine, nu, ca va da si voua papica s-o duceti de pe azi pe maine. ce dreq stii tu de Petrolul pagubosu' dreq, cand Petrolul facea istorie pt. fotbalul romanesc singurul vostru mijloc de locomotie era carul cu boi, bai soldovene. visati la uefa? lasa ca va dam noi ue... pe unde vreti. Hai Petrolul! huooo fcsb 2

Mai baiete, pur si simplu ESTI UN BOU!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează